Yurt dışında bilgisayar mühendisliği okumak için nasıl bir yol izlenmeli?

11. sınıfım. Türkiye'de iyi bir yer tutmazsa B planı olarak yurt dışında bilindik iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum ama ingilizcem A2-B1 seviyede ve ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Deneyimleniş kişiler yol gösterirse çok sevinirim.

Ücretli bir okula mı yoksa ücretsiz bir okula mı gideceğine karar vermelisin.
Sonra ekonomine ve hayat standartlarına uyacak bir ülke seçmelisin. Daha sonra bir okul.
Genelde bir yıl ingilizce hazırlık yaparlar B2 ingilizcen yoksa.

Türkiye eğitim seviyesini yapamazsan; Türkiye'den başka ülke nasıl olacak? Ayrıca paran var mı?

Türkiye eğitim seviyesini yapamazsan; Türkiye'den başka ülke nasıl olacak? Ayrıca paran var mı?

Bütçe ne kadar olmalı mesela Türkiye'de iyi bir yer derken 10 bin sıralamalık yerleri kastettim ki bu zor zaten.

İngiltere veya ABD de okumak çok mu zor mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, her şeyden önce maddi durumunuzun çok iyi olması gerek. Eğer o şart sağlanmıyorsa diğerlerinin hiçbir önemi yok. Bilindik diyebileceğimiz üniversitelerin, Avrupa/Amerika'da uluslararası öğrenci öğrenim ücretleri yıllık 30-40 bin dolar civarında. Üstüne yaşam masrafların var. Hepsini karşılayabilecek maddi gücün varsa bile vize problemini de çözmen gerek ki bu da çok zor. Bunların hepsini çözsen bile yurt dışında üniversitelere girişte sınav tek parametre değil. Ders dışı aktivitelerin , lise ortalaman , kabul kompozisyonun , akademisyen referansların vs. çok önemli. Hangi şartları sağlayabileceğine inanıyorsun ona göre ilerleyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…