Yurt dışında okumak istiyorum, 11.sınıfım. Yurt dışı derken çok geniş oldu; G.Kore, Japonya, İspanya ya da Fransa diyeyim. Şu anlık önceliğim Kore ve Japonya. Bu henüz net değil, öncelikle yurt dışında okumamın mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bölümüm siber güvenlik. Bütçemden bahsedeyim, aylık yaklaşık 70-80 bin. Kardeşim atanınca o da yardım edebilir. Sizce bu işe girişmeli miyim?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Paran varsa her şey mümkün.
Peki bu bahsettiğim kadar para yeterli olur mu sizce?
Paran varsa yurt dışında okumak, Türkiye'de okumaktan basit. Hatta herkese diyorum kendime de diyorum. İmkanı olan yurt dışında okusun.Yurt dışında okumak istiyorum, 11.sınıfım. Yurt dışı derken çok geniş oldu; G.Kore, Japonya, İspanya ya da Fransa diyeyim. Şu anlık önceliğim Kore ve Japonya. Bu henüz net değil, öncelikle yurt dışında okumamın mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bölümüm siber güvenlik. Bütçemden bahsedeyim, aylık yaklaşık 70-80 bin. Kardeşim atanınca o da yardım edebilir. Sizce bu işe girişmeli miyim?
Blackraven
Üstün
Uzakdoğuyu bilemem ama İspanya&Fransa gibi ülkeler için aylık €1.500 yeterli olur.
Bence yeterli gibi gozukuyor tabii orada yasayanlara sormak lazim çünkü konaklamanin aşırı pahali oldugunu duymustum. Belki ogrenci yurdu fiyatlari uygun olabilir.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Yurt dışında okumak istiyorum, 11.sınıfım. Yurt dışı derken çok geniş oldu; G. Kore, Japonya, İspanya'ya da Fransa diyeyim. Şu anlık önceliğim Kore ve Japonya. Bu henüz net değil, öncelikle yurt dışında okumamın mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bölümüm siber güvenlik. Bütçemden bahsedeyim, aylık yaklaşık 70-80 bin. Kardeşim atanınca o da yardım edebilir. Sizce bu işe girişmeli miyim?
Vallahi hocam Fransa'da falan aylık 1500 euro ile geçinmeniz çok çok çok zor olur, bayağı fakir hayatı yaşaman gerekir anca yetinirsin. Japonya ve Kore de aynı şekilde kiralar çok pahalı. Yani Fransa'nın asgari ücreti 1800 euro civarında siz düşünün yaşam masrafını. Ha Almanya Polonya tarzı ülkelere gidersen 1500 euro ile kral gibi yaşarsın öğrenci olarak.
Zaten yarı zamanlı bir işte çalışmak istiyorum oradayken. Ailemden çok para almayı düşünmüyorum.Vallahi hocam Fransa'da falan aylık 1500 euro ile geçinmeniz çok çok çok zor olur, bayağı fakir hayatı yaşaman gerekir anca yetinirsin. Japonya ve Kore de aynı şekilde kiralar çok pahalı. Yani Fransa'nın asgari ücreti 1800 euro civarında siz düşünün yaşam masrafını. Ha Almanya Polonya tarzı ülkelere gidersen 1500 euro ile kral gibi yaşarsın öğrenci olarak.
Tostikovic
Çalışkan
Bazı ülkelerde okuma maaşı, desteği veriliyor yatılı yemekli bir okul illaki vardır o yüzden fırsat ararsanız para ile alakalı pek sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum sadece araştırmanız gerekli. Tanıdığınız ya da bildiğiniz ChatGPT gibi robotlara sorabilirsiniz fakat siber güvenliği ülkemizde okumak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Cem Yilmaz
Uzman
- Makaleler
- 1
Zaten yarı zamanlı bir işte çalışmak istiyorum oradayken. Ailemden çok para almayı düşünmüyorum.
Gideceğin ülkede öğrencilere çalışma izni olup olmadığına bak, ayrıca okul ile çalışma hayatını bir arada götürmek çok zordur öyle yaparım ederimle maalesef olmuyor. Aileden yaşaman için gerekli paranın geleceğinin garantisini sağlamadan sakın ama sakın böyle bir işe kalkışma dımdızlak kalırsın.