Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Dil bölümü seçip OBP kasıp YKS'ye girmeden yurt dışına üniversite okumaya gitmek istiyorum, mantıklı mı? Hayat çok pahalı mı? Burs imkanları nasıl? Nasıl yaparım?

Hocam, Türkiye'de hayat çok ucuzdu da yurt dışının hayat pahalısına mı takıldık? Önemli olan yurt dışında en azından rahatça önün açık olacak gibi, mantıklı gibi duruyor.

Bunu genelde söylediğim zaman insanlar ters anlıyor ama bu tür konularda hiçbir bilginiz olmadan bir yerlerde soru soruyorsanız bence yurt dışı işini düşünmemelisiniz. Bu tür başlıkları sallıyorum X ülkesinde y üniversitesini kestirdim bla bla bla... Şu bölgede ev tutmak istiyorum, şu bursa başvuracağım gibi spesifik şeyler için açmanız lazım. Dünyada 200 ülke var hadi Türk öğrencilerin gittiği 30 ülke var desek hepsinin farklı eğitim sistemleri, yabancı öğrenci kabul sistemleri, burs sistemleri var, vize durumları var, hayat pahalılığı var, istediğiniz bölümün etkisi var kısaca var oğlu var. Bunların hiçbirisini bilmeyen ve bedavaya da bunları dinleyip yardımcı olmayacak kişilerin yarım pişmiş fikirleri ile bir tarafa yönelmek bence saçma. Sorduğunuz sorularının hepsinin ülke spesifik olarak cevaplarını birebir kaynaklardan alabileceğiniz onlarca, yüzlerce farklı kaynak var.

Bunu genelde söylediğim zaman insanlar ters anlıyor ama bu tür konularda hiçbir bilginiz olmadan bir yerlerde soru soruyorsanız bence yurt dışı işini düşünmemelisiniz. Bu tür başlıkları sallıyorum X ülkesinde y üniversitesini kestirdim bla bla bla... Şu bölgede ev tutmak istiyorum, şu bursa başvuracağım gibi spesifik şeyler için açmanız lazım. Dünyada 200 ülke var hadi Türk öğrencilerin gittiği 30 ülke var desek hepsinin farklı eğitim sistemleri, yabancı öğrenci kabul sistemleri, burs sistemleri var, vize durumları var, hayat pahalılığı var, istediğiniz bölümün etkisi var kısaca var oğlu var. Bunların hiçbirisini bilmeyen ve bedavaya da bunları dinleyip yardımcı olmayacak kişilerin yarım pişmiş fikirleri ile bir tarafa yönelmek bence saçma. Sorduğunuz sorularının hepsinin ülke spesifik olarak cevaplarını birebir kaynaklardan alabileceğiniz onlarca, yüzlerce farklı kaynak var.
Daha 9. sınıfım ama YKS'den de korkuyorum babam mezuna kalırsan sanayiye dedi.

Avrupa'da çok pahalı Japonya'da okunur mu diye düşünüyorum bu aralar.

Buranın çok katı bir disiplini var ve sana bazı temel sanatları da öğretiyorlar kendi kültürlerindeki. Çok hızlı bunalırsın ama bunalmam dersen gel kal bende :hehehe:
Temel sanatlar nedir? Benlik sorun yok kurtulayım şuradan allah aşkına. Geceleri sokakta dolaşmak istiyorum gasp düşünmeden yaşamak. Çok pahalı mı? Garsonluk falan yapabilir miyim?

Temel sanatlar nedir? Benlik sorun yok kurtulayım şuradan Allah aşkına. Geceleri sokakta dolaşmak istiyorum gasp düşünmeden yaşamak. Çok pahalı mı? Garsonluk falan yapabilir miyim?

Dövüş sanatı, resim sanatı, giyim ve adap sanatı vb. Garsonlar burada çok iyi maaş alıyorlar bakabilirsin özellikle kaliteli pastanelerdeki garsonlar.