Bunları öğrenmek zorunlu gibi bir şey zaten buranın sisteminde. Ama bunları yaparsan iyi bir öğrenci olabilirsin zor dersler çünkü ben 1 hafta katlanmaya çalıştım katlanamadım.
Mesela dövüş sanatı kötü dövüşürsem puan falan gider mi? Neden katlanamadınız? Yapamazsam nolur mesela?

Mesela dövüş sanatı kötü dövüşürsem puan falan gider mi? Neden katlanamadınız? Yapamazsam ne olur mesela?

Dövüşme yok yanlış anlama sadece hareket öğretiyorlar. Çünkü hareketler çok hareketlilik ve elastiklik istiyor bende o yok. Yapamazsan ezik öğrenci oluyorsun gördüğüm kadarıyla çok iyi davranmıyorlar yapamayanlara çünkü.

He birde beden dersinde 5 kilometre koşturuyorlar bunuda söyleyeyim.

Dövüşme yok yanlış anlama sadece hareket öğretiyorlar. Çünkü hareketler çok hareketlilik ve elastiklik istiyor bende o yok. Yapamazsan ezik öğrenci oluyorsun gördüğüm kadarıyla çok iyi davranmıyorlar yapamayanlara çünkü.

Hocalar mı öğrenciler mi talha hocam? Nasıl bir iyi davranmama katlanırım ama merak ettim söylerseniz sevinirim Taha hocam. Yatıyorum şimdilik iyi geceler, öğlen bakarım.

He birde beden dersinde 5 kilometre koşturuyorlar bunuda söyleyeyim.
Sorun yok bedenden yana. Sportif biriyim zaten.

Okumak mantıklı ama şöyle mantıklı; Gitmeden önce orada hayatının 1 yılını rahat idame ettirecek paran cebinde olmalı, oranın dilini ve kültürünü iyice öğrenmen lazım. Okulların eğitim sistemi ve başvuru tarihlerini incelemen lazım, burs durumlarına bakman lazım. Bunların planını yaptıktan sonra yavaş yavaş ilerler bu iş.
Kendi açımdan konuşayım, 0'dan aktif olarak Almanca(Fransızca veya İtalyanca başlamayı düşünüyordum ama elimde A1 test kitabı da olunca önce ondan başlamayı uygun gördüm.) çalışıyorum ve B2 civarına geldikten sonra sıkça tekrar yaparken yandan İtalyanca çalışmaya da başlayacağım. Abimin İtalya'ya gidiş sürecine şahit olduğum için onun ilerlediği yoldaki hataları analiz edip hem buradaki hocalarımızın hem de arkadaş çevremdeki öğrenci vizesine başvurmuş arkadaşlarımla konuşup yol rotamı netleştireceğim.
Bu iş önce düzgün bir planlama gerektirir.

Hocalar mı öğrenciler mi talha hocam? Nasıl bir iyi davranmama katlanırım ama merak ettim söylerseniz sevinirim Taha hocam. Yatıyorum şimdilik iyi geceler, öğlen bakarım.

İkisi de çok iyi davranmıyorlar. Mesela buralarda hademe yok okul sonlarında temizleme var öğrenciler sınıfları temizliyorlar tüm temizliği sana atabiliyorlar, kötü davranıp lakap takabiliyorlar, ileri giderlerse dövebiliyorlar burada çok fazla var bu tiplerden.

Dil bölümü seçip OBP kasıp YKS'ye girmeden yurt dışına üniversite okumaya gitmek istiyorum, mantıklı mı? Hayat çok pahalı mı? Burs imkanları nasıl? Nasıl yaparım?

Dil bölümü seçip Avrupa'da sayisal bir bölüme girersiniz. Ama sayisal dersler size ters kalacağı için şamarı yiyip ilk sene üniversiteden atilirsiniz. Sayisal çok kötü ise EA üzerinden gidin bari. Ayrica Avrupa'da euro bölgesi dışında iyi okuyabilirsiniz. Polonya zloty kullanıyor. Çek cumhuriyeti koruna, Macaristan forint, Sırbistan dinar vs. OBP kasmak degil mesele sadece yapacağınız bölümüde iyi seçmek. Ayrica üniversitelerde Avrupa'da en asagi bölümler 3000 dolardan başlarken Zambiya öğrencilerine bile burs programi sunulur Türk öğrencilere sunulmazken işiniz çok zor. Her şey pes pembe değil. Ben çekyaya gideceğim oda kız sayesinde 😀. Yoksa orada tek başıma yaşamam imkansız kiralar yeme içme üniversite giderleri vs. sizin de işiniz bu yüzden çok zor. Ama direnirseniz ve ilk seneler tabiri caiz ise köpek gibi yaşamaya hazırsanız çıkın bu yola doğu Avrupa'nin soğuk Sovyet ülkelerinde sürünün. Üniversiteyi bir şekilde orada bitirinde ülkeyi beğenmezsen diploman neredeyse tüm dünyada geçerli oluyor zaten. Türkiye'nin veremediği denkliği post modern Sovyet ülkeleri veriyor orasida ayrı bir rezillik ama neyse.

Okumak mantıklı ama şöyle mantıklı; gitmeden önce orada hayatının 1 yılını rahat idame ettirecek paran cebinde olmalı, oranın dilini ve kültürünü iyice öğrenmen lazım. Okulların eğitim sistemi ve başvuru tarihlerini incelemen lazım, burs durumlarına bakman lazım. Bunların planını yaptıktan sonra yavaş yavaş ilerler bu iş.
Kendi açımdan konuşayım, 0'dan aktif olarak Almanca(Fransızca veya italyanca başlamayı düşünüyordum ama elimde A1 test kitabı da olunca önce ondan başlamayı uygun gördüm.) Çalışıyorum ve B2 civarına geldikten sonra sıkça tekrar yaparken yandan italyanca çalışmaya da başlayacağım. Abimin İtalya'ya gidiş sürecine şahit olduğum için onun ilerlediği yoldaki hataları analiz edip hem buradaki hocalarımızın hem de arkadaş çevremdeki öğrenci vizesine başvurmuş arkadaşlarımla konuşup yol rotamı netleştireceğim.
Bu iş önce düzgün bir planlama gerektirir.

Ayrica mesele sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Oraya oturum icin banka hesabında yaklaşık 10 bin euro gibi bir para gostermeni istiyorlar. Irkçılık yemekten hem dayak hem kazık yiceksiniz. Ezilip buzulceksiniz. Maalesef durum böyle. Mesele sadece oraya gitmek degil o psikoloji içinde hayatta kalabilmek. Yalnız hissedeceksin. Kimse dilini bilmeyecek. Irkçı bir tane Avrupa'lı gelecek seni aşağılayacak aman başım belaya girmesin ama deport olmayım diye susacaksin ezileceksin. Ev kiralayıp kalsam desen sehir merkezinde binlerce euro para istenecek. Şehrin dışına gitsen yol paran fazla olacak. Irkçılık çok büyük sorun. Hadi Fransa Almanya gibi göçmenlerin fazla oldugu yerlere gittin fazla göze batmiyorsun. Çekya Polonya ıskandinav ülkeleri baltık ülkeleri paşa paşa ırkçılık yeceksin oralarda. Almanya Fransa gidim desen Almanya'da aşırı sağcılar yükseliyor enflasyon tarihin en yüksek seviyesinde ati alan Üsküdar'ı geçmiş Almanya'da. Fransa zaten iflas edecek az kaldı koskoca devlet Türkiye olmaya doğru gidiyor halk macronu indirmeye çalışıyor. O yüzden Avrupa veya yurt dışı öyle medeniyetler beşiği pes pembe bir yer değil. Zor, puslu, yorucu ve insanlığınızın maalesef ki hiçe sayılcagı yerler. Şanslı iseniz 2-3 Avrupa solcusuna denk gelirseniz bari insan olduğunuzu hatırlarsiniz. Böyle yaparak heves kırmak istemem ama maalesef artık türklere eski saygı yok ve sizi keyifle ırkçılığa maruz bırakacaklar emin olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ayrica mesele sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Oraya oturum icin banka hesabında yaklaşık 10 bin euro gibi bir para gostermeni istiyorlar. Irkçılık yemekten hem dayak hem kazık yiceksiniz. Ezilip buzulceksiniz. Maalesef durum böyle. Mesele sadece oraya gitmek degil o psikoloji içinde hayatta kalabilmek. Yalnız hissedeceksin. Kimse dilini bilmeyecek. Irkçı bir tane Avrupa'lı gelecek seni aşağılayacak aman başım belaya girmesin ama deport olmayım diye susacaksin ezileceksin. Ev kiralayıp kalsam desen sehir merkezinde binlerce euro para istenecek. Şehrin dışına gitsen yol paran fazla olacak. Irkçılık çok büyük sorun. Hadi Fransa Almanya gibi göçmenlerin fazla oldugu yerlere gittin fazla göze batmiyorsun. Çekya Polonya ıskandinav ülkeleri baltık ülkeleri paşa paşa ırkçılık yeceksin oralarda. Almanya Fransa gidim desen Almanya'da aşırı sağcılar yükseliyor enflasyon tarihin en yüksek seviyesinde ati alan Üsküdar'ı geçmiş Almanya'da. Fransa zaten iflas edecek az kaldı koskoca devlet Türkiye olmaya doğru gidiyor halk macronu indirmeye çalışıyor. O yüzden Avrupa veya yurt dışı öyle medeniyetler beşiği pes pembe bir yer değil. Zor, puslu, yorucu ve insanlığınızın maalesef ki hiçe sayılcagı yerler. Şanslı iseniz 2-3 Avrupa solcusuna denk gelirseniz bari insan olduğunuzu hatırlarsiniz. Böyle yaparak heves kırmak istemem ama maalesef artık türklere eski saygı yok ve sizi keyifle ırkçılığa maruz bırakacaklar emin olabilirsiniz.

İskandinavya'da bahsettiğiniz gibi bir ırkçılık yok, çekya ve Polonya'da da ırkçılık fazla yok. Enflasyon en yüksek seviyede dediğiniz Max %5'tir ve biz şu an sözde %40'ta bu durumdayız.
Türkiye dışındaki herhangi bir ülke buradan daha insancıl yaşam standartlarına sahiptir, buna Suriye dahil.