972

Deneyimli
Makaleler
2
Amerika'dan bir hediye aldım, elektronik bir ürün. Cihaz 0,45 kg civarında ve gönderinin hediye olduğu (yani ücretsiz) bariz ortada. Bu durumda vergi ödeniyor mu?

En son geçen sene AliExpress'ten 1 dolara ürün almıştım, o zaman bir şey ödemedim. 4 sene önce Rusya'dan hediye gönderilmişti bana, yine 1 kg kadar bir kutuydu. O zaman da 80 TL ödeme almışlardı. Şimdilerde durum nasıl, bilgisi olan var mı?

1710228732937.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gümrük vergisi ticari faturada beyan edilen gönderi içeriği değerinin yanı sıra her türlü sigorta maliyeti ve taşıma maliyetinin bir yüzdesine dayalı olarak hesaplanır.Bu, Gümrük Değeri olarak bilinir. Ardından bu değer, gümrük tarife kodunun (GTIP) gümrük vergisi yüzdesiyle çarpılır.

Kaynak: Fedex

X-Ray'den geçirip gerekirse açıp bakıyorlar. Eğer "Ooo bu iyiymiş" derlerse kalır gümrükte.

Sonrasını herkes biliyor zaten. Gümrükteki malları tek tek satıyor bu ahlaksızlar.

Sonra sınır güvenliği, aman devletim, milletim.

Ahlaksızlığın dibindeyiz.

Kesinlikle ödersin de kaç TL ödersin o gümrüm memurunun merhametine kalmış durumda. Hediye olduğu için faturası yoktur, değerini kafalarına göre belirleyip, onun üzerinden ücretlendireceklerdir.

Teşekkürler cevaplarınız için. Ortalama 300 TL kadar vergi çıkacakmış. Zaten ürün bir iki güne bana ulaşmış olur.