Çok saçma bir karar. Buradaki amaç esnaflara para kazandırmak. Onlar Çin'den 10 liraya getirecek, burada 100 liraya satacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla 1 Euro'luk ürün bile alsak vergi mi vereceğiz yani? 1 Euro için?

Zaten vergisini veriyordun. Ama 30 euro altındaki ürünlerde gümrük kolaylığı sağlanıyordu.

Artık sakız bile alsan gümrük müşaviri tutacaksın, binlerce lira masraf eklenecek. Üstüne bir de vergisini vereceksin.

yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yurt dışından alışverişlerde 30 euroluk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Artık tüm yurt dışı siparişlerinde detaylı gümrük beyannamesi düzenlenecek. Vatandaşlar gümrük vergisi ve gümrük beyanname hizmet bedelini ödemekle yükümlü olacak.

Bu düzenleme ile yurt dışından ucuza alışveriş dönemi bitti. 100 TL'lik bir ürün için binlerce lirayı bulan ek yükümlülük oluşacak. Karar 6 şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Kendim de şahsen ticaretle uğraşan biri olarak söylüyorum, yurt dışından gelen 1.000 TL'lik ürünler bile artık çok pahalıya satılacak. Burada hem bu işin ticaretini yapanların hak etmedikleri derecede yüksek kârı hem gümrük müşaviri ücreti hem de ithalat vergisi ücreti devreye giriyor.

Bu düzenlemeden sonra 1.000 TL'lik ürün geçirmeye çalışsanız dahi sadece müşavirlik masrafıyla beraber en aşağı 5-6 bin TL ödemek durumunda kalacaksınız. Çoğu müşavir de eğer sürekli ürün getirmeyecekseniz sizin ürününüzü kolay kolay almaz, sirkülasyon istiyorlar.
Topluca ürün getirtiyorsanız belki kafa kafaya dengelenebilir ama bu işin ticaretini yapmıyorsanız o da işinize yaramayacak.
Umarız karar iptal edilir ama pek zannetmiyorum, malum bizim halkın sessizliğinden oluyor bazı şeyler.

Eki Görüntüle 216529

PCB devri bitti demek.

Sadece o da değil. Üye olduğum bir forumda arkadaş laptop tamiri için; "Çin'den parça getirtip (Türkiye de olmayan) tamirat yapıyordum. Artık o tür tamiratları yapamayacağım." Diye yazmış. Ülke çapında sadece laptop değil, belki bir sürü elektronik ürün bu şeklide yeniden kullanılacak duruma getiriliyordu. Şimdi hepsi çöpe gidecek.

1-2 dolarlık ürünlere 500-600 TL bayılır artık Türk halkı.
Sadece verilecek gümrük vergi beyannamesi 900 TL. Onu da gümrük müşaviri verebiliyor sadece. Gümrük müşaviri de senden en az 5 bin TL müşavirlik ücreti ister, kolay kolay da senin ürününü alıp ilgilenmez. Çünkü tek bir ürünle ilgileneceğine, topluca ürün getiren ticari müşteriyle ilgileniyorlar.

Akla fikre gelmeyecek kazığı yiyoruz. Edilecek çok küfür var. Halkta da aman aman ses yok, başa gelen çekilir kafasındalar.
Kendinizi kurtarmaya bakın, bu ülkenin toparlanması için en az 10-20 yıla ihtiyaç var. Muhalife baksan bomboş, iktidara baksan hâl ortada. Üste tükürsen bıyık, alta tükürsen sakal. Buradan çıkacak sonuç bu. En ufak iyi şeye bile tahammülleri yok.

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yurt dışından alışverişlerde 30 euroluk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Artık tüm yurt dışı siparişlerinde detaylı gümrük beyannamesi düzenlenecek. Vatandaşlar gümrük vergisi ve gümrük beyanname hizmet bedelini ödemekle yükümlü olacak.

Bu düzenleme ile yurt dışından ucuza alışveriş dönemi bitti. 100 TL'lik bir ürün için binlerce lirayı bulan ek yükümlülük oluşacak. Karar 6 Şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Kendim de şahsen ticaretle uğraşan biri olarak söylüyorum, yurt dışından gelen 1.000 TL'lik ürünler bile artık çok pahalıya satılacak. Burada hem bu işin ticaretini yapanların hak etmedikleri derecede yüksek kârı hem gümrük müşaviri ücreti hem de ithalat vergisi ücreti devreye giriyor.

Bu düzenlemeden sonra 1.000 TL'lik ürün geçirmeye çalışsanız dahi sadece müşavirlik masrafıyla beraber en aşağı 5-6 bin TL ödemek durumunda kalacaksınız. Çoğu müşavir de eğer sürekli ürün getirmeyecekseniz sizin ürününüzü kolay kolay almaz, sirkülasyon istiyorlar.
Topluca ürün getirtiyorsanız belki kafa kafaya dengelenebilir ama bu işin ticaretini yapmıyorsanız o da işinize yaramayacak.
Umarız karar iptal edilir ama pek zannetmiyorum, malum bizim halkın sessizliğinden oluyor bazı şeyler.

Eki Görüntüle 216529

Teslim olmayacağız dış güçlere. Ezanımızı da dindiremeyecekler... Yerli üretim patlaması olacak. Yerli iPhone da yaparız, yerli Mercedes de. Yeter ki iman gücü olsun, bu imam hatipteki gençler her şeyi yapar.

Oy vermezseniz bunlara değişebilir yoksa devam bu düzene:)

Daha bu yapılanlara adam akıllı ses çıkartamayan muhalefete oy verseler ne değişecek? Al birini vur ötekine. 81 ilde çoğu partinin il temsilciliği var, birisi bile bütün illerde toplanıp eylem yapmıyor. Yeni gelen de başka yerden emir alıp ona göre çalışacak.
Ülkenin durumu iç açıcı değil. Solcusu ayrı beter, sağcısı ayrı beter.

İşin komik yanı ülkedeki sağ kesim sadece dini-muhafazakar olarak sınırlı. Adam akıllı milliyetçi bir cenah yok.

Adam akıllı demokrasi ortamı olacakken şu önüne gelene darbe yapan zihniyet bizi bugüne getirdi. Forumda olmasak hepsine edilecek çok güzel sözler var da, silineceğinden küfürlerimi yazmaya tenezzül etmiyorum.