yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi bitti!
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yurt dışından alışverişlerde 30 euroluk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Artık tüm yurt dışı siparişlerinde detaylı gümrük beyannamesi düzenlenecek. Vatandaşlar gümrük vergisi ve gümrük beyanname hizmet bedelini ödemekle yükümlü olacak.
Bu düzenleme ile yurt dışından ucuza alışveriş dönemi bitti. 100 TL'lik bir ürün için binlerce lirayı bulan ek yükümlülük oluşacak. Karar 6 şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek. Kendim de şahsen ticaretle uğraşan biri olarak söylüyorum, yurt dışından gelen 1.000 TL'lik ürünler bile artık çok pahalıya satılacak. Burada hem bu işin ticaretini yapanların hak etmedikleri derecede yüksek kârı hem gümrük müşaviri ücreti hem de ithalat vergisi ücreti devreye giriyor.
Bu düzenlemeden sonra 1.000 TL'lik ürün geçirmeye çalışsanız dahi sadece müşavirlik masrafıyla beraber en aşağı 5-6 bin TL ödemek durumunda kalacaksınız. Çoğu müşavir de eğer sürekli ürün getirmeyecekseniz sizin ürününüzü kolay kolay almaz, sirkülasyon istiyorlar.
Topluca ürün getirtiyorsanız belki kafa kafaya dengelenebilir ama bu işin ticaretini yapmıyorsanız o da işinize yaramayacak.
Umarız karar iptal edilir ama pek zannetmiyorum, malum bizim halkın sessizliğinden oluyor bazı şeyler.
Eki Görüntüle 216529