Siyahi elf olur mu? Diyeceklerim bu kadar.
5 saniye düşünerek bunu açıklayacak bir fikir söyleyeyim mesela.

Valinor'a yapılan yolculuğa katılmayan Avari elflerinin bir kolu binlerce yıl önce Melkor'dan kaçmak için güneyde çöl iklimlerine yerleştiler. Geçen binlerce yılda Avari'lerin o kolu sonraki nesillerde coğrafyaya uyum sağladılar, Arondir gibi genç olan elfler de koyu tenli elfler olarak bilinmeye başladılar dersin. Bir şekilde orijinal hikayedeki açığı kullanırsın, yine kötü olur ama en azından elle tutulur yalanlanamayacak bir açıklama yapmış olursun. Senaryoyu yazanlar orijinal hikayeye Fransız oldukları için bunları düşünebilecek durumda değiller. Gerçi senaryonun rezilliğine bakarsak bilseler de bunu söyleyecek zeka seviyesine sahip değillerdir.

Siyahi elfe gelene kadar dizide çok daha büyük sorunlar var. O en küçüğü bence. :D

Güzel lakin Minas Tirith'i sona koyup başa Helm's Deep'i alırsan daha iyi olabilir ayrıca Saruman'ın fiziksel dövüş sahneleri var Hobbit'te onları da düşünebilirsin. Mesela kime hizmet ediyorsun? Helms Deep ardından Dol-Guldur en son da Minis Tirith olabilir.

İlk sezonun yarısından sonra bu saçmalığa katlanmayacağımı anladım. Şimdi orada burada yeni sezondaki hakaretleri görünce iyi ki bırakıp hayatıma devam etmişim diyorum. Tolkien mirasını biraz Star Wars gibi bozmaya başladılar. Bu iş Hobbit Trilogy ile nispeten başlayıp Rings of Power ile devam etti. The Hunt of Gollum ile korktuğum noktaya ulaşacak gibi.

Telif hakkı sebebiyle yapabilecekleri en iyi şeyi yapmayı denemişler. Siyah elf olayı beni o kadar rahatsız etmedi; çünkü ortada bir senaryo yok zaten. Adamların elinde sadece ekler kısmı var ve bu kısımla senaryo yapmayı denemişler. Siyah elften önce, çok daha büyük sorunlar var yani.