Bu kuşak muhabbeti bana biraz garip geliyor. Niye özellikle belirttim bilmiyorum, ama öyle.
Gelelim soruya. Her kuşağın sıkıntılı bireyleri var. Z'de de bunlar genellikle sorumluluk almayı öğrenmemiş, ahlaki değerleri zayıf, sosyal medyadan kafasını kaldıramayan, bir baltaya sap olamayacak kişiler. Maalesef çok fazla çürük birey var. Bir kere Z jenerasyonu özellik olarak bencil düşünebiliyor, ama mevzu kendi hayatını geliştirmeye gelince sağa sola sallıyor. Bu Türkiye'de de var. "Bu ülkeden adam olmaz" diyenleri örnek olarak verebilirim. Tamam, bu ülkeden adam olmaz, anlaşıldı da sen ne yapıyorsun? Bireysel olarak kendini adam etmeye, kurtarmaya bakacaksın o zaman. Bunu yapmayıp da sadece söylenenden de adam olmaz.
Ha boomer gibi sürekli eleştirmek de olmaz. İyi tarafları da elbette ki var. Özellikle Z jenerasyonunun garip bir özelliği var: kendilerinden sonraki jenerasyondan iyiler, ama kendilerinden önceki jenerasyondan da iyiler. Z kuşağının Y'den de daha iyi olduğunu düşünüyorum. Genellikle jenerasyonlar ilerledikçe bozulmanın artmasını beklersin değil mi? Bence Z'de bu yok işte. Y kuşağı Z'den daha beter.
Özetle, toplumların gerilemesinden ve yozlaşmasından kaynaklı bozulmalar var bahsi geçen kuşakta. Ha herkes mi böyle? Elbette ki değil. Lakin geneli böyle.
Genelleme iyidir. Beni soracak olursan, evet, Z kuşağıyım.