Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Çıtırdan başlayarak olacak sanırım. Misal, benim piyasası 130-140K olan bir motorum var, onun borcu bitmek üzere. Bitince satacağım, peşinat yapıp yeni borca girerek model yükselteceğim. Sonra onun borcu bitince gene böyle böyle bir yerden sonra illaki bir şey olur. Olmuyorsa bile en azından denedim, olmadı deme lüksüm var.
Learnof 9
Üstün
- Makaleler
- 2
Varlığın üstüne sürekli kredi koyarak yükseltmek yani? Bunu düşünüyorum ve uyguluyorum fakat nasıl ömür yetecek. 40 yaşımda lüks bir arabaya binsem bana gençliğimi kim verecek?Çıtırdan başlayarak olacak sanırım. Misal, benim piyasası 130-140K olan bir motorum var, onun borcu bitmek üzere. Bitince satacağım, peşinat yapıp yeni borca girerek model yükselteceğim. Sonra onun borcu bitince gene böyle böyle bir yerden sonra illaki bir şey olur. Olmuyorsa bile en azından denedim, olmadı deme lüksüm var.
Olmayacak hocam. Küba gibi aileden kalacak bizlere ev. Maalesef böyle.
Denemiyorum bile, mevcut aile evini upgrade ederiz anca yoksa sıfırdan ev almak için niye çalışayım kafayı mı yedim. Zaten çalışarak sıfırdan ev alınamaz.
Hep öyleymiş, illa ya borç harç, ya kredi. Direkt trink alabilenler hayata 2-0 başlayan zengin aile mensupları olmuş hep, hala da öyleler. Azıcık orta şeker biriysen hep mecbur olmuşsun o döngüye. Ha arada iyi bir yatırım yapar o döngüyü kırarsın, o biraz da şans işi.Varlığın üstüne sürekli kredi koyarak yükseltmek yani? Bunu düşünüyorum ve uyguluyorum fakat nasıl ömür yetecek. 40 yaşımda lüks bir arabaya binsem bana gençliğimi kim verecek?
- Makaleler
- 1
Mal mülk sahibi oldukça insanlar daha açgözlü ve varyemez olur. Herkesin çevresinde vardır, eli asla hayra gitmez ve kendine de bakmaz. Maalesef birinin 10 tane evi var, diğerinin başını sokacak bir tane evi yok. 10 tane evi olanda hiç doymadığı için kiralar uçuşa geçiyor. Onun için gençler ne ev araba sahibi olabilir ne de evlenebilir 
Geraltın kılıcı 91
Bilgin
Çok merak ediyorum, biz nasıl bir varlık elde edeceğiz? Nasıl birikim yapmak gerekiyor? Her şey çok pahalı. Kredi oranları yüksek. Kredi tutarları sınırlı. İnsanlar nasıl mal mülk sahibi olacaklar?
Ekstralarda vesaire çalışman şart. Haftanın 2 günü çalışacaksın ve yemeyeceksin o parayı. Bir yolla döndürmeye çalışacaksın. Çocukluktan çalışmaya başlarsan bir şeyin olur.
Yeni konular
-
-
2.000 TL bütçede kutu şeklinde SCART girişli HD uydu alıcısı tavsiyesi
- DeadlyMania7
-
-
-
-
-
-
-