Ekran kartı 4K’da bugün oyun açsa bile birkaç yıl sonra yüksek ayarlarda zorlanabilir. Sürekli DLSS açıp performans kurtarmaya çalışırsın. O yüzden 4K yerine 2K monitör almak daha mantıklı; kart daha uzun ömürlü olur
@Lorien, @demjr, Şu tarz bir monitör cuk oturur bence.
Bunu önerdim çünkü mini led olayı var. Daha ucuza da 1080-4K dual mod bulunur muhtemelen.

1080p - 4k geçişi en iyisi çünkü 2k'nın kullandığı pixel sayısı hiç bir şeyin tam katı olmadığı için bulanık oluyor çözünürlük düşürünce.
1778238262055.webp

NVIDIA yazılımı ve DLSS teknoloji bakımından güzel gibi. Ayrıca piyasası olduğu için hızlıca satılabilir. Sizce hangisini almalıyım? Genel olarak oyun oynuyorum.
FP açısından 9070 XT. Param var kafam rahat olsun diyorsan da RTX 5070 Ti tercih ederdim şahsen. Bildiğim kadarıyla AMD Adrenalin yazılımında hala çeşitli buglar/çökmeler yaşanıyor.

Fark etmez hangisi ucuzsa onu alın.

Ben 4K alırdım. Saf performansta 40-60 FPS arası geziyor. DLSS MFG ile çok rahat oynarsınız 4K'da. Ama siz istemiyorsanız 2K alabilirsiniz.
Native görüntüde min 60 FPS almak gerek bu teknolojileri kullanmak için. 60 FPS alamadığın 4K bir oyunda mfg 6x açıp orada 500 FPS yazsada 0.1 FPS değerlerin çok düşük olacak ve oyunu akıcı hissetmeyeceksin. RTX 5070 Ti 2K kullanılmalı.

Hocam o zaman RTX 5070 Ti
@Lorien, @demjr, Şu tarz bir monitör cuk oturur bence.
Bunu önerdim çünkü mini led olayı var. Daha ucuza da 1080-4K dual mod bulunur muhtemelen.

1080p - 4K geçişi en iyisi çünkü 2K'nın kullandığı pixel sayısı hiç bir şeyin tam katı olmadığı için bulanık oluyor çözünürlük düşürünce.
Eki Görüntüle 247492
Teşekkür ettim aklımda.

Bütçen yetiyorsa en ucuz RTX 5070 Ti modelini al geç parayı arttırıp diğer bileşenlere yatırırım dersen 9070xt. İkisinide alsan monitörünü 2K al.
Şu an evde Philips 27M2N3500PF monitör var. Yeterli mi sizce? Daha iyisi varsa alabilirim. Hocam açıkcası RTX 5070 Ti almak istememin sebebi hem piyasası olması hem de oyunlar için dlss teknolojisi sunması. 9070 Xt ile arasında 7K var. Değer diye düşünüyorum bu farka. Siz ne düşünüyorsunuz?

Şu an evde Philips 27M2N3500PF monitör var. Yeterli mi sizce? Daha iyisi varsa alabilirim. Hocam açıkcası RTX 5070 Ti almak istememin sebebi hem piyasası olması hem de oyunlar için dlss teknolojisi sunması. 9070 Xt ile arasında 7K var. Değer diye düşünüyorum bu farka. Siz ne düşünüyorsunuz?
4K için bile MFG ile baya idare edebiliyordu. 2K için fazla fazla yeterlidir MFG+RTX 5070 Ti. Masrafa gerek yok.

Dosya Ekleri

• a.webp
    a.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Hocam peki saf güç olarak hangi kart daha iyi?
Oyuna bağlı. Bazen 9070 XT, RTX 5070 Ti ile aralarını açarken bazen daralıyor. Keyifi yerindeyse 9070 XT biraz daha güçlü ama NVIDIA'nın rahatlığı ve teknolojileri o açığı rahat rahat kapatıyor.