Hiçbir şeyde sıkıntı çıkarmıyor, ollamayı geçtim Python ile kendi Rag sistemimi kurdum tık yok.
1.05 max volt, tam yükte ise 1.015v ile 360 watt duvarına çok çabuk tosladığı için performans kaybı var kartta. Voltaj düşürünce ısı da düşüyor güç limitine de takılmıyor, marj bırakmış oluyoruz nefes alması için win-win yani. 1.015 ile 380w'a kadar çıkarsan bile 380w'a gene tosluyor.
PNY den emin değilim de X3 OC baya iyidi bir ara. INNO3D'ler RTX 40'larda VRM olarak pek iyi değildi, muhtemelen yine benzerdir.
Zotac'da soğutma tezatlıklarını VRM ile falan kapatıyordu. RTX 40 serisindeki AMP extreme öyleydi.
Eki Görüntüle 247059
PNY den emin değilim de X3 OC baya iyidi bir ara. INNO3D'ler RTX 40'larda VRM olarak pek iyi değildi, muhtemelen yine benzerdir.
Zotac'da soğutma tezatlıklarını VRM ile falan kapatıyordu. RTX 40 serisindeki AMP extreme öyleydi.
Zotac savunmuyorum kesinlikle hocam ancak attığınız iki kart da listede yok, 30-40-50 serilerini geçelim RTX 5070 Ti ile 5080 arasında bile fark oluşuyor.
Bu kartların çoğunu 2-3 ay araştırdım, top-notch dediğimiz klasik 3 bloklu vaporlu modeller 75'ten aşağı düşmüyor. Son 2 haftadır İncehesap'ın sunduğu Colorful modelleri dışında doğru dürüst fiyat gelmiyor ne yazık ki.
Konunun amacının da Zotac şöyle kaliteli böyle süper demek olduğunu sanmıyorum, basitçe bu kart budur ucuza alırsın alıyorsan da böyle kullanacaksın demek istemiş. Keşke herkes Neptune, Astral gibi serilerden gönlünce alabilse ancak bazen bu kadarda kalmak gerekiyor
Güzel UV yapılmış. Bende de INNO3D 5080 var OC olmayan versiyonu VC yok. 0.935 mV'da örneğin KCD2 ultra ayarlarda oyun içerisinde 280-290W çekerken 69-70 derece ve fan 1900 RPM (%55) hızda. Core clock 2880-2905 MHz memory clock 17000 MHz. Ben 59.000 TL'ye Hepsiburada'dan vade farksız 10 taksit almıştım.
Kasa masa durmasına rağmen oyun oynarken aman aman bir ses yok. Elbette top tier kartlar gibi sessiz değil ama sıcaklık konusunda hiç bir problem kalmıyor UV ile. Sırf soğutması iyi diye 59K'ya kart varken gidip de 85K ROG Astral'e ya da Suprim X'e verilmezdi. Param vardı mesela, zengin değilim ama paramı da çöpe atmam. Az çok bilgisayardan anlayan birisi UV atar ve 10 desibel fazla sesle yoluna devam eder. Bu kadar basit. Ben yine de herhangi 5080'in 0.900-0.950 mV civarında tatlı noktada olduğunu düşünmekteyim.