Zotac Trinity OC 3080 Ti ekran kartı bakım sonrası FurMark ve oyun sıcaklıkları

alitoprak55

Becerikli
Bugün bilgisayarcıda Zotac Trinity OC 3080 Ti ekran kartının bakımını yaptırdım. Yaklaşık 10 dakika sürdü. Termal macun olarak Noctua markasının macunu kullanıldı, tozlar ise hava üfleyen bir makineyle temizlendi. Orada test ettiğimizde, kıytırık bir kasanın içinde 3 kasa fanı ve 1 radyatör fanı ile kapağı açık şekilde FurMark testi yaptık. %60 fan hızıyla maksimum 73°C'ye kadar çıktı. Evde, 8 fanlı kasamda 75°C'ye kadar çıkıyordu.

Normalde boştayken fanlar hiç durmazken artık duruyor. Valorant oynarken fan hızı 800 RPM seviyesinde çalışıyor ve sıcaklık 41°C'yi geçmiyor.

Sizce iyi bir bakım olmuş mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birebir aynı ekran kartım var. Undervolt + yüksek rpmde kullanıyorum yükte 64 derece ama undervoltuz hali 83 84 rahat buluyor stock fan hızında. Boşta da fan ayarını 54 derecede çalışmaya ayarlamıştım 52 53 derece sabit, fan dönmeden. Kısaca gayet iyi değerler havalar bu şekilde sıcakken.

Fakat bir şey sormak istiyorum. Sizde de fanlar dönmeye başlarken bi zırıltı çıkarıyor mu hiç dikkat ettiniz mi?

Nebi AKGÜN'un bu konuda yaptigi cok iyi bir rehber var. GPU icin kesinlikle termal macun kullanmayin, bir kac ay icinde yenilemeniz gerekir diye belirtmis. Videonun tamamini izlemenizi tavsiye ederim. Belirttigim bilgi videonun 24:50 saniyesinde geciyor.

Faz değişimli padlere ulaşmak kolay olduğu için termal macun kullanıp ne zaman pumpout yapacak diye beklemenin bir anlamı yok, Noctua yine pumpout açısından dirençli, alakasız bir macun kullanılmamış en azından.

Bu işleme ne kadar ödediniz?

Birebir aynı ekran kartım var. Undervolt + yüksek rpmde kullanıyorum yükte 64 derece ama undervoltuz hali 83 84 rahat buluyor stock fan hızında. Boşta da fan ayarını 54 derecede çalışmaya ayarlamıştım 52 53 derece sabit, fan dönmeden. Kısaca gayet iyi değerler havalar bu şekilde sıcakken.

Fakat bir şey sormak istiyorum. Sizde de fanlar dönmeye başlarken bi zırıltı çıkarıyor mu hiç dikkat ettiniz mi?
Normal halinde ve undervolt'ta kac Watt harciyor acaba? Temiz bir tane bulabilirsem almayi dusunuyorumda. Benim PSU 750W. Standart ayarlarinda 7800X3D'li PC 630W cekiyordu toplamda bir videoda. Siz kac Watt goruyorsunuz ekran kartinin harcadigi miktar olarak?

Faz değişimli padlere ulaşmak kolay olduğu için termal macun kullanıp ne zaman pumpout yapacak diye beklemenin bir anlamı yok, Noctua yine pumpout açısından dirençli, alakasız bir macun kullanılmamış en azından.

Bu işleme ne kadar ödediniz?
400tl ödedim hocam.

bana 73 74 bile çok sesli geliyor siz 84'e nasıl dayanıyorsunuz :D

Bakımları ben kendim yapıyorum. ASUS ROG 3090 OC var. Çok macun denedim hepsi 2-3 ay dayanabildi eridiler. Sıcaklıklar yükseldi. Sonrasında PTM7950 aldım ilk günkü gibi 72 dereceyi geçmiyor sessiz de çalışıyor. Bayağıdır bakım yapmadım.

Birebir aynı ekran kartım var. Undervolt + yüksek RPM'de kullanıyorum yükte 64 derece ama undervoltuz hali 83 84 rahat buluyor stock fan hızında. Boşta da fan ayarını 54 derecede çalışmaya ayarlamıştım 52 53 derece sabit, fan dönmeden. Kısaca gayet iyi değerler havalar bu şekilde sıcakken.

Fakat bir şey sormak istiyorum. Sizde de fanlar dönmeye başlarken bir zırıltı çıkarıyor mu hiç dikkat ettiniz mi?

Hayır cızıltı çıkarmıyor.

Bakımları ben kendim yapıyorum. ASUS ROG 3090 OC var. Çok macun denedim hepsi 2-3 ay dayanabildi eridiler. Sıcaklıklar yükseldi. Sonrasında PTM7950 aldım ilk günkü gibi 72 dereceyi geçmiyor sessiz de çalışıyor. Bayağıdır bakım yapmadım.

Noctua NT-H1 de pumpout yapar mı?

Normal halinde ve undervolt'ta kac Watt harciyor acaba? Temiz bir tane bulabilirsem almayi dusunuyorumda. Benim PSU 750W. Standart ayarlarinda 7800X3D'li PC 630W cekiyordu toplamda bir videoda. Siz kac Watt goruyorsunuz ekran kartinin harcadigi miktar olarak?
Benim psu da 750 watt hocam. 5700x3d ile kullanıyorum. E. Kartı max 320 watt, 1800e 850 kullanıyorum. Cpu da curve optimizer ile ayarladım o da max 70 80 watt görüyor. Daha hiç bir oyunda bir problem yaşamadım. Gpu çok az performans kaybı yaşatıyor ama 20 derece için değer bence.

bana 73 74 bile çok sesli geliyor siz 84'e nasıl dayanıyorsunuz :D
Yok hocam o stock ayarlarda. 64 derece %65 civarı da fanda kullanıyorum undervolt ile. Yoksa fanları jet motoru gibi maşallah %80 üstünde kulaklık falan dinlemiyor. Çok rahatsız ediyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt