thereisnourflevel 3

Üyecik
Selamlar,

Bu konu, @Fahare hocamda bulunan H168 modem/router cihaza OpenWrt portlama sürecini takip edebilmeniz amacıyla açılmıştır. Gerekli güncellemeler ve katettiğimiz ilerlemeler bu başlık altından paylaşılacaktır.

Şu aşamada önceliğimiz, bootloader içerisindeki magic imza kontrolünü analiz edip çözmektir. Bu doğrultuda, oluşturulacak OpenWrt imajlarına ilgili magic imza kontrollerine uygun başlıklar (header) ekleyerek denemeler gerçekleştireceğiz. Bu yöntem sonuç vermezse, bootloader üzerinde hex patching işlemlerine başvuracağız.

En kötü ihtimalle, cihazı bana ulaştırması halinde daha detaylı ve kapsamlı bir inceleme yapma fırsatımız olacaktır.

Bootloader Şifresi Tespit Edildi: Hex dökümleri üzerinde yapılan analiz sonucunda bootloader giriş şifresi tespiti yapılmıştır. Görselde de görülebileceği üzere ilgili alan: Boot7513!# olarak tanımlanmıştır.
1788452016694.webp

Hex analizinin devamında cihazın flaşlama, imza ve CRC kontrollerine ait log metinleri de netleştirilmiştir. Bootloader'ın imaj yazma ve load aşamalarında doğruladığı kontrol mekanizmaları şu şekildedir:

Magic check erro!
Header CRC check error
Firmware key1 / key2 check error
Kernel CRC check error
FS CRC check error

Son düzenleme:
Daha önce bir konuda bilgisini vermiştim. Modemden SSH ile sisteminden dosya çekerken bile çökmüştü; kendini sıfırlamıştı modem. Neyse ki brick olmamıştı. Gerçekten donanım olarak çok kötü bir cihaz. Ama umarım başarılı olursunuz. Kullanan çok fazla kişi var çünkü. Ne kadar şifrelemesi farklı olsa da H298A için de root'un önü açılır diye düşünüyorum.

Yeni konular