thereisnourflevel 10

Gelişen
Selamlar,

Bu konu, @Fahare hocamda bulunan H168 modem/router cihaza OpenWrt portlama sürecini takip edebilmeniz amacıyla açılmıştır. Gerekli güncellemeler ve katettiğimiz ilerlemeler bu başlık altından paylaşılacaktır.

Şu aşamada önceliğimiz, bootloader içerisindeki magic imza kontrolünü analiz edip çözmektir. Bu doğrultuda, oluşturulacak OpenWrt imajlarına ilgili magic imza kontrollerine uygun başlıklar (header) ekleyerek denemeler gerçekleştireceğiz. Bu yöntem sonuç vermezse, bootloader üzerinde hex patching işlemlerine başvuracağız.

En kötü ihtimalle, cihazı bana ulaştırması halinde daha detaylı ve kapsamlı bir inceleme yapma fırsatımız olacaktır.

Bootloader Şifresi Tespit Edildi: Hex dökümleri üzerinde yapılan analiz sonucunda bootloader giriş şifresi tespiti yapılmıştır. Görselde de görülebileceği üzere ilgili alan: Boot7513!# olarak tanımlanmıştır.
1788452016694.webp

Hex analizinin devamında cihazın flaşlama, imza ve CRC kontrollerine ait log metinleri de netleştirilmiştir. Bootloader'ın imaj yazma ve load aşamalarında doğruladığı kontrol mekanizmaları şu şekildedir:

Magic check erro!
Header CRC check error
Firmware key1 / key2 check error
Kernel CRC check error
FS CRC check error

Son düzenleme:
Daha önce bir konuda bilgisini vermiştim. Modemden SSH ile sisteminden dosya çekerken bile çökmüştü; kendini sıfırlamıştı modem. Neyse ki brick olmamıştı. Gerçekten donanım olarak çok kötü bir cihaz. Ama umarım başarılı olursunuz. Kullanan çok fazla kişi var çünkü. Ne kadar şifrelemesi farklı olsa da H298A için de root'un önü açılır diye düşünüyorum.

Daha önce bir konuda bilgisini vermiştim. Modemden SSH ile sisteminden dosya çekerken bile çökmüştü; kendini sıfırlamıştı modem. Neyse ki brick olmamıştı. Gerçekten donanım olarak çok kötü bir cihaz. Ama umarım başarılı olursunuz. Kullanan çok fazla kişi var çünkü. Ne kadar şifrelemesi farklı olsa da H298A için de root'un önü açılır diye düşünüyorum.
2 cihaz da mevcut, maalesef H298A'da kendi işlemcileri var ve bilgi bulamadım işlemci hakkında. Duvara sabitlemeseydim seri bağlantı deneyecektim.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 cihaz da mevcut, maalesef H298A'da kendi işlemcileri var ve bilgi bulamadım işlemci hakkında. Duvara sabitlemeseydim seri bağlantı deneyecektim.
HG255s routerda da üreticinin kendi geliştirdiği özel bir işlemci bulunuyor. HG255s için izlenen yöntemlerin aynısı uygulanarak, tersine mühendislikle cihaz OpenWrt üzerinden boot ettirilebilir. Ardından Ethernet sürücüsü yazılabilir; ancak bu sürücüleri geliştirmek epey uğraştırıcı bir süreç. Konusunu açtığım cihazlar bittikten sonra göz atmayı planlıyorum.

Bu arada H168A'yı çok uygun bir fiyata satın aldım. Satıcı kargolayıp cihaz elime ulaştığında H168A projesine devam edeceğiz 🙂

H168A Bootloader'ın magic header kontrol mekanizmasını buldum:

Kod:
if (*(uint32_t*)header != 0x54321253) // Big-endian: 54 32 12 53
printf("Magic num is wrong: %x");   // Fail

1788459459043.webp

1788459463907.webp

Boot edilen imajın en başına bu 54 32 12 53 4 baytını eklersek, teknik olarak boot etmesi gerekiyor. Cihaz bana ulaşana kadar incelemeyi şimdilik bırakıyorum. xDSL dışında kusursuz çalışacak bir firmware oluşturabileceğimi tahmin ediyorum.

Tespit ettiğim bu kontrol mekanizmasına ek olarak 2-3 kontrol fonksiyonu daha var. Cihaz elime ulaştığında bunları rahatlıkla aşarak OpenWrt’yi önyükleyebilir ve port işlemini tamamlayabiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba, yeni gelen Türk Telekom modem güncellemelerinde TP-Link cihazlarda bilinen TR069ACS yöntemi artık çalışmıyor. Yani forumlarda (özellikle yeni açılan root konularında) öyle konudan bağımsız olarak H168A cihazında root yöntemleri çalışıyor mu? Bu cihaza da OpenWRT portlaması mümkün mü?

Merhaba, yeni gelen turktelekom modem guncellemelerinde tplink cihazlarda bilinen tr069acs yöntemi artık çalışmıyor yani forumlarda öyle konudan bağımsız olarak h168a cihazında root yöntemleri çalışıyor mu bu cihaza da openwrt portlamasi mümkün mü?l
@fahare'nin paylaştığı root yöntemi Bu yöntem çalışmazsa, H168A elime ulaştığında full NAND dump alıp dahili binary’lerde zaafiyet arayacağım. Özellikle web arayüzündeki Diagnostic sekmelerinde yer alan ping, traceroute gibi araçların binary’lerine ve bunları çağıran .lua .cgi dosyalarının execution sürecine bakacağım.

İkinci el olarak aldığım cihaz v2.0 ve 2021’den beri firmware güncellemesi almamış. Önceliğim UART üzerinden OpenWrt’yi boot ettirmek, WLAN sürücülerini vs. çalıştırmak olacak. Kurulumla ilgili olarak en kötü ihtimalde UART ile kurulum mümkün olacak (en kötü ihtimalle).

Cihaz (H168A) elime ulaştığında %99 ihtimalle sorunsuz çalışan bir imaj oluşturacağım; nitekim daha önce benzer donanıma sahip cihazlara port yapmıştım ve hepsi sorunsuz çalışıyordu.