Geçmiş olsun .Sanırım bu PSU'yu patlatan ilk ve tek kişi benim
Akşam PC'yi kapatıyordum (PSU'nun soketi sürekli Ark yapıyordu) tam kapanırken Ark yaptı bende bir şey yok dedim kapattım yattım sabah açmaya çalıştım açamadım (sistemin RGBleri sürekli yanıyordu olayda hala yanmaya devam etti kısaca anakart vs besleme alıyordu). Şalteri kapatıp açtım sonra start verdiğimde ise PSU da bir şey patladı. Anakartta fan soketleri yandı ara sıra BIOS kendi kendine eski ayara dönüyordu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 1000
Talha Yiğit
Yetkin
Sağ olun. PSU'nun soketi sağlam oturmamışsa hiç güzel olmuyor deneyimlemiş olduk acı bir şekilde.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
@Talha Yiğit, geçmiş olsun. Bakmadan bilinmez lakin sigortanın kesmiş olması muhtemel. Donanımlarınız zarar görmediyse en azından PSU'nun kendini feda ederek bir koruma yaptığı da söylenebilir. PSU'da herhangi bir soketin tam oturtulmaması kısa veya uzun vadede sorunlara sebep olabiliyor.
Talha Yiğit
Yetkin
@Talha Yiğit, geçmiş olsun. Bakmadan bilinmez lakin sigortanın kesmiş olması muhtemel. Donanımlarınız zarar görmediyse en azından PSU'nun kendini feda ederek bir koruma yaptığı da söylenebilir. PSU'da herhangi bir soketin tam oturtulmaması kısa veya uzun vadede sorunlara sebep olabiliyor.
Sağ olun aynı kabloyu FSP de de denedim gram sıkıntı yok artık kalite farkı diyorum :d. PSU kendini feda etseydi keşke anakart yarım da olsa mefta oldu bu da benim şanssızlığım demek isterdim fakat yeşil forumda rmp 800W PSU kullanan biri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ondada aynı soket sorunu vardı soketi sorunlu gibi bir şey bu modellerin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-