Peki biz polise ne diyelim çekil kardeşim mi diyelim? Tamam bak yapılan yanlış doğru demiyorum yanlış olabilir ancak şunu diyorum polise taş atıp yaralamak hangi insan haklarına uyuyor?
Polis nasıl taş ile yaralanabilir Allah aşkına?

İşin sonunda mevzu anayasa ise hiçbir Türk vatandaşı asker, polis dinlememeli. Devlet bana hizmet eder; kolluk gücü de benim emrimdedir, devletin değil. Aksi durumda her vatandaşın zor kullanmaya hakkı da vardır.

Atatürkçü diyerek dolanmaktan ziyade kendisini iyice özümsemek gerekli. Adam Atatürk'e Bursa Nutku'nu yakıştıramadı, yalan dedi. Hiç güleceğim yoktu valla.
Anladım, farkındayım da. Polislerin karşı çıkamaması hakkında konuşuyordum. Korkuyorlar maalesef.
Yapmak istiyorlar da korkudan yapamıyorlar değil, artık tamamen hükumet ile eklemlenmiş bir kurum ile karşı karşıyayız. Aksine, artık müzakere dönemini geride bırakmamız lazım. Müzakere edenler, etmeye çalışanlar -DİSK, KESK- tıpış tıpış meydandan ayrıldı. Müzakerenin sonucu bellidir.

Şunu da ekleyeyim, devletin polisi neredeyse tamamen MHP'li. Bir sürü tarikatçısı da var, hacı hocacısı da var. Polisler zaten dünden razı. Anayasa umurlarında değil.

Son düzenleme:
Olması gerekeni yapıyorlar, bu iş siyasilerin işi. Siyasiler başarılı olarak seçimi kazanmalı
Yukarıda demiştim demokrasi ile kazanılması gerekiyor. Ek olarak polis asker darbe yapsın gibi bir sonucu nasıl ortaya çıkardın merak konusu. Sadece polis yukarıdaki kişilerden korkuyor veya başına bela gelmesini istemiyor gibi bir şey söyledim. Yukarıdaki kişilere karşı çıkmak niye darbe niteliğinde olsun ki?

Yapmak istiyorlar da korkudan yapamıyorlar değil, artık tamamen hükumet ile eklemlenmiş bir kurum ile karşı karşıyayız.
Eklemleşmiş olmasının birçok nedeni elbet vardır, ben sadece en basit nedenini verdim. En başta korku ile başladı diyebiliriz daha sonra benimsediler.

devletin polisi neredeyse tamamen MHP'li. Bir sürü tarikatçısı da var, hacı hocacısı da var. Polisler zaten dünden razı. Anayasa umurlarında değil.
Doğru denilebilir. Ama dediğine uymayan kişiler var, yok da değil. Gördüm yani.

Polis nasıl taş ile yaralanabilir Allah aşkına?

İşin sonunda mevzu anayasa ise hiçbir Türk vatandaşı asker, polis dinlememeli. Devlet bana hizmet eder; kolluk gücü de benim emrimdedir, devletin değil. Aksi durumda her vatandaşın zor kullanmaya hakkı da vardır.

Atatürkçü diyerek dolanmaktan ziyade kendisini iyice özümsemek gerekli. Adam Atatürk'e Bursa Nutku'nu yakıştıramadı, yalan dedi. Hiç güleceğim yoktu vallahi.

Yapmak istiyorlar da korkudan yapamıyorlar değil, artık tamamen hükumet ile eklemlenmiş bir kurum ile karşı karşıyayız. Aksine, artık müzakere dönemini geride bırakmamız lazım. Müzakere edenler, etmeye çalışanlar -DİSK, KESK- tıpış tıpış meydandan ayrıldı. Müzakerenin sonucu bellidir.

Şunu da ekleyeyim, devletin polisi neredeyse tamamen MHP'li. Bir sürü tarikatçısı da var, hacı hocacısı da var. Polisler zaten dünden razı. Anayasa umurlarında değil.

Sana da giydirelim o üniformayı sonra kaldırım taşını alıp kafana çalalım bakalım yaralanacak mısın? Deneyelim mi? Polise yapılan saldırıyı küçümsemek bile baştan hata.

O köprüden gelirken onlarca taş fırlattılar.

Taksim meydanına girmeye çalışanlar polise gül mü dağıtıyor?

Eğer haber doğruysa bir Türk vatandaşı polis bıçaklıyor, çiçek mi hediye edeceklerdi adama?
Taksime zorlayanlar da orada oturup çay içmeyecek. Dükkanları yağmalayacak.Polislere de saldırıyorlar.

Eklemleşmiş olmasının birçok nedeni elbet vardır, ben sadece en basit nedenini verdim. En başta korku ile başladı diyebiliriz daha sonra benimsediler.

Doğru denilebilir. Ama dediğine uymayan kişiler var, yok da değil. Gördüm yani.
Ya mesajım müthiş bir genelleme, insanların içini bilemeyiz, o hususta haklısınız lakin 3-5 "iyi" polis maalesef ses yükseltecek seviyede de değil. İster istemez çoğunlukla birlikte hareket edip onurlarını bir kenara koyuyorlar.

Onursuzluğa bir örnek daha mesela:

Polisler özellikle Türkiye tarihinde de bolca hükümetin maşası olmuş insanlar. Dolayısıyla "müzakere dönemini geride bıraktık" demek de hatalı olur, polislerle anlaşamayız. Polisle anlaşmak AKP ile anlaşmaktır işin sonunda.

Sana da giydirelim o üniformayı sonra kaldırım taşını alıp kafana çalalım bakalım yaralanacak mısın? Deneyelim mi? Polise yapılan saldırıyı küçümsemek bile baştan hata.

O köprüden gelirken onlarca taş fırlattılar.
Ben polis çocuğuyum. Polislerin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Emniyet İl Müdürlüklerinde, ufak karakollarda geçti benim çocukluğum. Polis çocuğu olduğum için bir sürü memlekette de gezdim, birçok insan tanıdım. Polisler MHP'li oluyor, o olmazsa tarikatçı oluyor. Velev ki yaralansın -ki onca güvenlik önlemi arasında çok zor, hepsi de hak ediyor. Anayasanın çiğnenmesine göz yuman herhangi birine empati yapacak değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya mesajım müthiş bir genelleme, insanların içini bilemeyiz, o hususta haklısınız lakin 3-5 "iyi" polis maalesef ses yükseltecek seviyede de değil. İster istemez çoğunlukla birlikte hareket edip onurlarını bir kenara koyuyorlar.

Onursuzluğa bir örnek daha mesela:

Polisler özellikle Türkiye tarihinde de bolca hükümetin maşası olmuş insanlar. Dolayısıyla "müzakere dönemini geride bıraktık" demek de hatalı olur, polislerle anlaşamayız. Polisle anlaşmak AKP ile anlaşmaktır işin sonunda.

Ben polis çocuğuyum moruk. Polislerin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Emniyet İl Müdürlüklerinde, ufak karakollarda geçti benim çocukluğum. Polis çocuğu olduğum için bir sürü memlekette de gezdim, birçok insan tanıdım. Polisler MHP'li oluyor, o olmazsa tarikatçı oluyor. Velev ki yaralansın -ki onca güvenlik önlemi arasında çok zor, hepsi de hak ediyor. Anayasanın çiğnenmesine göz yuman herhangi birine empati yapacak değilim.

Herkesi aynı göremeyiz. Ayrıca benimle konuşurken üslubunuza dikkat edin.

Polisin ekonomik bilgiden yoksun olduğu için işçilere "kanunsuz" etiketi yapıştırmaktan çekinmiyor.

Hükümet zaten yolsuz olduğu için işine gelmediğinde "kanunsuz gösteri" olarak lanse edecek kadar seviyesiz.

Bu ülkeye acilen finansal okuryazarlık lazım. "Bir Ülkede İşgücü Olmazsa Ne Olur?" sorusuna cevap verebilen herkes; hükümet ve polisin, işçi karşısında tir tir titremesi gerektiğini bilir ve benim yazdıklarımı anlar.

Not: Solcu değilim. İktisatçıyım. Bu nedenle, işgücünün önemini biliyorum.