10.000 TL Bilgisayar için UPS önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan omerpasha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 144
  • Etiketler Etiketler
    ups

omerpasha

Çalışkan
Arkadaşlar selamlar, UPS'ten pek anlamam. 750W PSU'ya sahip bir kasam var. Bunun yanında 100-240V bir monitörüm var. Bunları ani elektrik kesintisinden ve dengesiz akımdan korumak için UPS almayı düşünüyorum. Ayrıca elektrik kesintisinden sonra 5 dakika çalıştıracak kaliteli UPS önerebilir misiniz? Aynı zamanda gürültüsüz bir model olursa sevinirim. Bütçem 10.000 TL civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, UPS'ten pek anlamam. 750W PSU'ya sahip bir kasam var. Bunun yanında 100-240v bir monitörüm var. Bunları ani elektrik kesintisinden ve dengesiz akımdan korumak için UPS almayı düşünüyorum. Ayrıca elektrik kesintisinden sonra 5 dakika çalıştıracak kaliteli UPS önerebilir misiniz? Aynı zamanda gürültüsüz bir model olursa sevinirim. Bütçem 10.000 TL civarı.

Hocam yanlış olabilir ama PSU yerine prizlerde var onlar olmuyor mu bu kesinti önleyici prizler?

Hocam yanlış olabilir ama PSU yerine prizlerde var onlar olmuyor mu bu kesinti önleyici prizler?

Elektrik dalgalanmalarında akım korumalı priz işe yaramıyor. Mesela ben kaliteli bir akım korumalı prizi aldım ama yine de prize başka bir adaptör takıldığında bilgisayarımın monitörü kapanıp açılıyor. Hatta bir oyuna girdiğimde dalgalanma esnasında anti surge aniden devreye girip restart atıyor. Yani UPS en mantıklısı.

Aynı güç özelliklerinde sistemim var. UPS satın aldınız mı son durum nedir? 10 bin tl gereksiz bence bu arada.

Daha almadım hocam. 10k gereksizmiş evet. Arkadaşım online UPS aldı geri iade etti sesinden dolayı. Line interactive upslere bakıyorum.
VA'sında kararsızım. Benim için önemli olan elektrik gidince hemen bilgisayarı kendim kapatabilmek. 1200 az mı gelir tam mı gelir bilemedim. VA to W hesabına 0.6 ile çarp deniyor(720W) da APC'nin sitesinde 1200 VA = 650 W diyor. Belli bir standart olmayınca insan karar da veremiyor.

Geri
Yukarı Alt