7109

Uzman
Selam arkadaşlar,

Turknette fiber internette böyle bir problem yaşıyorum. TP-Link RE700X 5Ghz ile telefonda 18-19mbps leri görebiliyorum ama bilgisayarda göremiyorum ne yazık ki. Download olarakda 91-94mbps arasında geziyor.

Aynı şekilde RE700X'i ap olarak kullanıp bilgisayardan tekrar test yaptığıumda sonuç 13 civarlarına çıktı. O da konumunu değiştirdiğim için sinyal gücü azaldığı için.

Turk Telekomdan bir arkadaş geldi bugün. Aşağıdaki MDU cihazında port değişikliği yaptı. Telekomdaki amirini arayıp modeme uzaktan sıfır config attırdı ama sorun çözülmedi. Anakart sağlam aynı zamanda masamda 2 farklı bilgisayar daha var. Hepsinde sonuç aynı çıkıyor.

Odalara dağılan kablolarda bir problem olabilir neticesiyle direkt modem arkasından çıkış alamadım. (Laptop diğer evde kaldı. Zaten bir bunu denemedim geri kalan her şeyi denedim.) Yarın bunu da özellikle deneyip sonuç alamazsam ne yapmam gerekir?

Not : Speedtestte Turknet to Turknet yaptığımda 7-8mbps upload alıyorum ama iss değişikliği yaptığımda (Örn: Turkcell to Turknet) 18-19lara çıkıyor tabi pingde artıyor. Speedtestte önemli olan Turknet to Turknet midir?

Not2: Google Drive'a 336mb'lik sıkıştırılmış bir dosyayı 130-150 saniye civarında yükledim.

Sırasıyla,
Turk Telekom > Turknet
Turknet > Turknet
Turkcell > Turknet

Dosya Ekleri

• Speedtest.webp
    Speedtest.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 102
Selam arkadaşlar,

Turknette fiber internette böyle bir problem yaşıyorum. TP-Link RE700X 5Ghz ile telefonda 18-19mbps leri görebiliyorum ama bilgisayarda göremiyorum ne yazık ki. Download olarakda 91-94mbps arasında geziyor.

Aynı şekilde RE700X'i ap olarak kullanıp bilgisayardan tekrar test yaptığıumda sonuç 13 civarlarına çıktı. O da konumunu değiştirdiğim için sinyal gücü azaldığı için.

Turk Telekomdan bir arkadaş geldi bugün. Aşağıdaki MDU cihazında port değişikliği yaptı. Telekomdaki amirini arayıp modeme uzaktan sıfır config attırdı ama sorun çözülmedi. Anakart sağlam aynı zamanda masamda 2 farklı bilgisayar daha var. Hepsinde sonuç aynı çıkıyor.

Odalara dağılan kablolarda bir problem olabilir neticesiyle direkt modem arkasından çıkış alamadım. (Laptop diğer evde kaldı. Zaten bir bunu denemedim geri kalan her şeyi denedim.) Yarın bunu da özellikle deneyip sonuç alamazsam ne yapmam gerekir?

Not : Speedtestte Turknet to Turknet yaptığımda 7-8mbps upload alıyorum ama iss değişikliği yaptığımda (Örn: Turkcell to Turknet) 18-19lara çıkıyor tabi pingde artıyor. Speedtestte önemli olan Turknet to Turknet midir?

Not2: Google Drive'a 336mb'lik sıkıştırılmış bir dosyayı 130-150 saniye civarında yükledim.

Sırasıyla,
Turk Telekom > Turknet
Turknet > Turknet
Turkcell > Turknet

Çözüm Adımları​

1. Kabloları Kontrol Et:
- Tüm Ethernet kablolarını kontrol et. Herhangi bir hasar veya kopuk olduğunu düşünüyorsan, değiştirmeyi dene.

2. Modem ve Router’ı Yeniden Başlat:
- Modemi ve TP-Link RE700X router’ını yeniden başlat. Bazen basit bir yeniden başlatma sorunları çözebilir.

3. Farklı Wi-Fi Bantlarını Denet:
- Bilgisayarında hem 2.4 GHz hem de 5 GHz bantlarını test et. Bazı cihazlar 5 GHz’de iyi performans alırken bazıları 2.4 GHz’de daha stabil olabilir.

4. Sürücü ve Yazılım Güncellemeleri:
- Bilgisayarındaki ağ kartının sürücüsünü güncelle. Ayrıca, işletim sistemindeki güncellemeleri de kontrol et.

5. Ağ Ayarlarını Gözden Geçir:
- Bilgisayarındaki ağ ayarlarını kontrol et. DNS ayarlarını otomatik olarak alacak şekilde ayarla veya 8.8.8.8 gibi alternatif bir DNS kullanmayı dene.

6. Ağ Kablosu ile Test Et:
- Mümkünse bir Ethernet kablosu kullanarak modemden doğrudan bilgisayara bağlan. Bu, kablosuz bağlantıdan bağımsız bir test yapmanı sağlar.

7. MTU Ayarlarını Değiştir:
- Bilgisayarının MTU ayarlarını 1400 veya 1500 olarak değiştir. Bazen yanlış MTU ayarı hız sorunlarına neden olabilir.

8. Farklı Hız Testleri Uygula:
- Speedtest.net dışında başka bir hız testi aracı (örneğin, Fast.com) kullanarak sonuçları karşılaştır. Bu, servis sağlayıcısından bağımsız bir durum olup olmadığını anlamana yardımcı olabilir.

9. Virüs ve Kötü Amaçlı Yazılım Taraması:
- Bilgisayarında virüs taraması yap. Bazı kötü amaçlı yazılımlar ağ performansını etkileyebilir.

Notlar​

• "Turknet to Turknet" testini yaparak, direkt ISP ile bağlantının sorunlu olup olmadığını belirleyebilirsin. Genelde kendi ağına yapılan testler daha geçerli sonuçlar verir.
  • Eğer henüz sonuç alamazsan, Ethernet bağlantısı ile test etmeye devam et ve bu verileri servis sağlayıcınla paylaş.

Bu adımları izleyerek sorunun çözülebileceğini umuyorum. Herhangi bir ek yardım gerekirse tekrar ulaşabilirsin.

Sorunum hala devam ediyor.

Modem arkasından çıkış aldığımda da upload hızım 8mbps yi geçmedi. En azından iç hatta bir problem yokmuş onu öğrenmiş olduım.

Hiçbir şekilde bulunduğum şehre göre test yaptığımda (Turknet > Turknet (Samsun)) 15-20leri göremiyorum. Turk Telekom'un bir engellemesi mi bilmiyorum ama aşırı bunaldım bu işten.

Başına böyle bir problem gelmiş ve çözebilmiş var mıdır?

Sorunum hala devam ediyor.

Modem arkasından çıkış aldığımda da upload hızım 8Mbps'yi geçmedi. En azından iç hatta bir problem yokmuş onu öğrenmiş olduım.

Hiçbir şekilde bulunduğum şehre göre test yaptığımda (TurkNet > TurkNet (Samsun)) 15-20leri göremiyorum. Türk Telekom'un bir engellemesi mi bilmiyorum ama aşırı bunaldım bu işten.

Başına böyle bir problem gelmiş ve çözebilmiş var mıdır?

Bende 1 ay oluyor 100 Mbps fibere geçtim. Ethernet'le bağlandığımda 14 15 upload alıyorum oda 2 3'ten başlıyor sona doğru yükseliyor stabil değil. Kablolar bilgisayarlar güncellemeler her şeyi denedim sorun modem kaynaklı olduğunu düşündüm oda değilmiş değişti ama sorun hala aynı Wi-Fi 24 25 upload alıyorum ve stabil fakat Ethernet'le düşüyor. Siz sorunu çözebildiniz mi?

Bende 1 ay oluyor 100 Mbps fibere geçtim. Ethernet'le bağlandığımda 14 15 upload alıyorum oda 2 3'ten başlıyor sona doğru yükseliyor stabil değil. Kablolar bilgisayarlar güncellemeler her şeyi denedim sorun modem kaynaklı olduğunu düşündüm oda değilmiş değişti ama sorun hala aynı Wi-Fi 24 25 upload alıyorum ve stabil fakat Ethernet'le düşüyor. Siz sorunu çözebildiniz mi?
Malesef.

1757304974892.webp