Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
  • RAM 16 4800 MHz
  • SSD veya HDD modeli 512 GB
  • Ekran kartı 4060 laptop GPU
  • İşlemci 13700HX
Sistem özelliklerim bu şekilde.
  • SSD sağlığım %100.
  • RAM'lerim iyi durumda.
  • İşlemci oyun içinde 85 dereceyi geçimiyor.
  • Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor.

Arkada uygulama açık değil ama stutter yiyorum bir türlü çözemedim arkadaşlar. Oyun Valorant'ta oluyor, FiveM'de vs denk gelmedim ama GTA 5'te falan da oluyor. 2 aydir çözüm arıyorum. BIOS'um vs güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
3700Hx'den kastınız 13700HX olarak kabul ediyorum. Hangi laptop markası? 85 derecede Throttle'a girmesi anormal.

Acer Predator sıcaklıklar değişiyor 76 ile 86 arasında gidip geliyor bazen oluyor bazen olmuyor çözemedim. Son gelen driveri güncelledim şu an oyundayım herhangi bir drop yok gibi. Sanırım sıcaklıktan dolayı Turbo moda aldım 75 derecelere düşürdüm başka çekirdekler büyük ihtimal MSI 86 gösterirken 90 92 arası geziniyor ve throttle giriyor Turbo'ya çekince düzeldi.

Son düzenleme:
  • RAM 16 4800 MHz
  • SSD veya HDD modeli 512 GB
  • Ekran kartı 4060 laptop GPU
  • İşlemci 13700HX
Sistem özelliklerim bu şekilde.
  • SSD sağlığım %100.
  • RAM'lerim iyi durumda.
  • İşlemci oyun içinde 85 dereceyi geçimiyor.
  • Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor.

Arkada uygulama açık değil ama stutter yiyorum bir türlü çözemedim arkadaşlar. Oyun Valorant'ta oluyor, FiveM'de vs denk gelmedim ama GTA 5'te falan da oluyor. 2 aydir çözüm arıyorum. BIOS'um vs güncel.
Zaten GTA 5 de 150 FPS sınırı var sen vsync yi aç yada FPS yi sabitle 150 ye inanmıyorsan interten bak

Fan RPM arttıtıp işlemciyi 75'e düşürdüm drop yok.
İşlemciye limit koyarak ekstra fan sesinden kurtulabilirsiniz. ThrottleStop uygulaması üzerinden 55W limit koyun daha stabil sonuç elde edersiniz. Fazla agresif kasa stabilite sorunu olabiliyor anlık yüksek watt veriyor ve kendini kısıyor.

GTA 5 oyununda tazeleme hızı ile ilgili problem vardı bir aralar, GTA 5 için FPS'i sabitlemeye çalışıp oyunu yeniden başlatmayı deneyebilirsin.

Evet onu öyle düzelttim oyun için 150 FPS'i geçiyordu drop oluyordı.

İşlemciye limit koyarak ekstra fan sesinden kurtulabilirsiniz. ThrottleStop uygulaması üzerinden 55W limit koyun daha stabil sonuç elde edersiniz. Fazla agresif kasa stabilite sorunu olabiliyor anlık yüksek watt veriyor ve kendini kısıyor.

Kullanıyorum teşekkürler.