Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FRAGX

Yetkin
İyi günler,

Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez

Tüm driverlar ve BIOS güncel.

Sistem:
  • GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
  • CPU: Ryzen 5 7500F.
  • Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
  • RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.

Çözüm
Evet hocam, o zamanlar çok bütçe yoktu yaklaşık 1 yıl oldu alalı 36 bin liraya uygun geldiği için aldım. RAM kullanımlarına bakayım hocam ama düşüş vs. mi gözlemlemem gerek?

Tabii, hangi değerleri aktif edeyim?
Eğer tek 16 ve 5600 CL46 Micron ile stutter yok hiçbir oyunda deseydin o zaman çok şaşırırdım. En iyi Hynix kitler çalışıyor AM5 platformunda, bir de Dual Channel için 2x16 takman gerekli, 2x8 olsa yine stutter yaşardın muhtemelen, throttle giriyor yetersiz geldiğinden. Çoğu oyunda yetmiyor artık 16. 1080P'deysen ancak hala geçerli sayılır.
Eğer arkadaşından ödünç alabiliyorsan o tarzda dene ama sorun %90 tek 16'dan kaynaklı. Ya da 1080P'de oyna oyunları öyle bir gözlemle. Çözünürlük 1080'e çek. @FRAGX

Tek 16 yetmez güncel oyunlarda 1080p harici. LoL falan oynarsın ancak takılma olmadan.

Hocam gerçekten LoL'de bir sorun yaşamıyorum :D. Ama zamanında The Forest veya Dying Light 1'de de bu sorunu yaşıyordum, bu oyunlarda da mı 16 GB RAM yetmiyor?

Hocam gerçekten LoL'de bir sorun yaşamıyorum :D. Ama zamanında The Forest veya Dying Light 1'de de bu sorunu yaşıyordum, bu oyunlarda da mı 16 GB RAM yetmiyor?
Evet. Patriot'lar tükenmiş Sinerji'de, Micron'dan da kurtulsan iyi olur bence, aynısından 1 tane daha alıp takmak uygun olmaz. Micron ölü yatırım DDR5'te.

Hocam bütçeyi arttırsam alabileceğim en iyi RAM hangisi sizin önerdiğiniz, kronik bir sorunu olmayan veya yeni bir konu mu açayım?
En iyi bu olur, bundan iyisi Şam'da kayısı. 6000 CL30 2x16 üzeri fanteziye kaçıyor. Bellek kontrolcün ve anakartın yeterli gelmeyecektir. En iyi senaryoda 6400 açıyorsun zaten.