Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FRAGX

Yetkin
İyi günler,

Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez

Tüm driverlar ve BIOS güncel.

Sistem:
  • GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
  • CPU: Ryzen 5 7500F.
  • Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
  • RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.

Çözüm
Evet hocam, o zamanlar çok bütçe yoktu yaklaşık 1 yıl oldu alalı 36 bin liraya uygun geldiği için aldım. RAM kullanımlarına bakayım hocam ama düşüş vs. mi gözlemlemem gerek?

Tabii, hangi değerleri aktif edeyim?
Eğer tek 16 ve 5600 CL46 Micron ile stutter yok hiçbir oyunda deseydin o zaman çok şaşırırdım. En iyi Hynix kitler çalışıyor AM5 platformunda, bir de Dual Channel için 2x16 takman gerekli, 2x8 olsa yine stutter yaşardın muhtemelen, throttle giriyor yetersiz geldiğinden. Çoğu oyunda yetmiyor artık 16. 1080P'deysen ancak hala geçerli sayılır.
1080P'yi idare ediyor da tek 16 1440p için yeterli değil artık, çoğu oyunda problem yapıyor. RAM kullanımlarını izledin mi oyun esnasında? 2x16 almalıydın, bir de Micron olmamalıydı. Hazır sistem miydi bu?

Evet hocam, o zamanlar çok bütçe yoktu yaklaşık 1 yıl oldu alalı 36 bin liraya uygun geldiği için aldım. RAM kullanımlarına bakayım hocam ama düşüş vs. mi gözlemlemem gerek?

MSI Afterburner değerlerini atabilir misin?

İyi günler,

Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez

Tüm driverlar ve BIOS güncel.

Sistem:
  • GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
  • CPU: Ryzen 5 7500F.
  • Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
  • RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
Disk temizleme den shader cache dosyalarını temizleyin eğer düzelmezse sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Eğer tek 16 ve 5600 CL46 Micron ile stutter yok hiçbir oyunda deseydin o zaman çok şaşırırdım. En iyi Hynix kitler çalışıyor AM5 platformunda, bir de Dual Channel için 2x16 takman gerekli, 2x8 olsa yine stutter yaşardın muhtemelen, throttle giriyor yetersiz geldiğinden. Çoğu oyunda yetmiyor artık 16. 1080P'deysen ancak hala geçerli sayılır.

Çözüm
Disk temizleme den shader cache dosyalarını temizleyin eğer düzelmezse sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Onları da denedim hocam, kaç defa shader cache temizledim, DDU ile driver kaldırdım hatırlamıyorum bile.

RAM kullanımı. %1 ve AVG FPS değerleri. Ekran kartı ve işlemci sıcaklık/watt değerleri. VRAM ve işlemci/ekran kartı kullanım yüzdeleri.

Tamamdır, aktif edip göndereyim hemen.

O zaman önceliğim Hynix modül RAM almak mı hocam, anakart değişmeme vs. gerek var mı?

Onları da denedim hocam, kaç defa shader cache temizledim, DDU ile driver kaldırdım hatırlamıyorum bile.

O zaman önceliğim Hynix modül RAM almak mı hocam, anakart değişmeme vs. gerek var mı?
Anakart değişmene gerek yok 7500f için yeter o kart, ama PBO ve OC yapılamıyor diye biliyorum giriş seviyesi olduğundan. İlk etapta 2x16 alabiliyorsan en iyisi o olur, Patriot'lar uygundur. 2 tane ofsayt var, hem Micron hem 1x16. Ama burada Micron'dan ziyade tek 16 modül sıkıntıyı yaratıyor yüksek ihtimalle.

O zaman sorunu bulmak zorlaşacak. MSI Afterburner ile darboğaz var mı yok mu kontrol et. SSD,ram ve anakart için benchmark testlerini indir ve performanslarını gözlemle. Bunları yaparsan sorun bulunur

RAM kullanımı. %1 ve AVG FPS değerleri. Ekran kartı ve işlemci sıcaklık/watt değerleri. VRAM ve işlemci/ekran kartı kullanım yüzdeleri.

1758381529781.webp

RAM kullanımını görünce şok oldum hocam, gerçekten bu ne böyle ya...

Eğer arkadaşından ödünç alabiliyorsan o tarzda dene, ama sorun %90 tek 16'dan kaynaklı. Ya da 1080P'de oyna oyunları öyle bir gözlemle. Çözünürlük 1080'e çek. @FRAGX

Eki Görüntüle 186512

RAM kullanımını görünce şok oldum hocam, gerçekten bu ne böyle ya...
Tek 16 yetmez güncel oyunlarda 1080P harici. LoL falan oynarsın ancak takılma olmadan.