Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FRAGX

Yetkin
İyi günler,

Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez

Tüm driverlar ve BIOS güncel.

Sistem:
  • GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
  • CPU: Ryzen 5 7500F.
  • Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
  • RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.

Çözüm
Evet hocam, o zamanlar çok bütçe yoktu yaklaşık 1 yıl oldu alalı 36 bin liraya uygun geldiği için aldım. RAM kullanımlarına bakayım hocam ama düşüş vs. mi gözlemlemem gerek?

Tabii, hangi değerleri aktif edeyim?
Eğer tek 16 ve 5600 CL46 Micron ile stutter yok hiçbir oyunda deseydin o zaman çok şaşırırdım. En iyi Hynix kitler çalışıyor AM5 platformunda, bir de Dual Channel için 2x16 takman gerekli, 2x8 olsa yine stutter yaşardın muhtemelen, throttle giriyor yetersiz geldiğinden. Çoğu oyunda yetmiyor artık 16. 1080P'deysen ancak hala geçerli sayılır.
EXPO açık değil hocam, açık kapalı denemiştim zamanında fayda etmemişti ama tekrar açabilirim, ayrıca güncel veya güncel olmayan driverları da denedim yine fayda etmedi.

OCCT testi yaptınız mı sistemde? Farklı bir priz deneyebiliyorsanız deneyin.

OCCT testi yaptınız mı sistemde? Farklı bir priz deneyebiliyorsanız deneyin.

Önceden OCCT testi yaptım diye hatırlıyorum ama emin değilim, hangi testi yapmam gerekiyor. Priz için ise odadaki prizi değiştirmiştim ama farklı bir odadan vs. bahsediyorsanız bir şekilde deneyebilirim.

İyi günler,

Sistemde oynadığım her oyunda FPS drop yaşıyorum. Latencymon üzerinde gecikmeler çıkıyor ve çoğu oyunda gereken FPS'i alamadığımı düşünüyorum. Yüksek ayarlarda Dying Light: The Beast oynuyorum ve 60 FPS alıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. FPS düşmesine dair test vs. isterseniz kayıt alıp gönderebilirim. @Ayhan Dönmez

Tüm driverlar ve BIOS güncel.

Sistem:
  • GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
  • CPU: Ryzen 5 7500F.
  • Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
  • RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
RAM'in Micron olması sorun, bir de tek 16 mı 1x16 yani?

Önceden OCCT testi yaptım diye hatırlıyorum ama emin değilim, hangi testi yapmam gerekiyor. Priz için ise odadaki prizi değiştirmiştim ama farklı bir odadan vs. bahsediyorsanız bir şekilde deneyebilirim.

Prizi deneyin. Ayrıca ayarlardan güç planını performansda ise dengeliyi deneyin, dengelide ise performansı deneyin. Ek olarak RAM'i anakart kitapçığındaki tavsiye edilen slota takıldığından emin olun.

Prizi deneyin. Ayrıca ayarlardan güç planını performansda ise dengeliyi deneyin, dengelide ise performansı deneyin. Ek olarak RAM'i anakart kitapçığındaki tavsiye edilen slota takıldığından emin olun.

Prizi deneyeceğim, güç planını iki türlü de denedim fayda etmedi maalesef. Anakartta iki adet slot var ikisini de denedim.

Tek 16 evet ayrıca drop esnasında ekran kartı kullanımı %99-98 seviyelerinden %80 seviyesine düşüyor bir anda, ekran kartı kaynaklı olabilir mi?
1080P'yi idare ediyor da tek 16 1440P için yeterli değil artık, çoğu oyunda problem yapıyor. RAM kullanımlarını izledin mi oyun esnasında? 2x16 almalıydın, bir de Micron olmamalıydı. Hazır sistem miydi bu?