Hocam ben yurt dışındayım benim olduğum yerdeki salon larin fiyatlari kötü gibi ya ama birkaç tane güzel var onlara yazilmayi düşünüyorum da ama bir 1 ay filan buradayım o yüzden buradanda alayim dedim.
Hocam merak ettim hiç spor salonuna gidip çalıştınız mı ? Attığınız program yine zırvalık. Naturel bir insan için günde 15 set en idealidir ki. Yeni başlayanlarda 12 set yapılmalıdır. Yeni başlayan bir insan günde 20 seti imkanı yok çıkaramaz. Ayrıca 4 set lateral yazmışsınız hem de cable ile. O kadar izole bir hareketi düzgün ağırlıkla 4 seti çıkarabilene helal olsun yani.
Asıl yeni başlayan bir insan çıkarır çünkü yeni başladığı için kullandığı yükler düşük bu yüzden de sinir sistemi kolay yorulmuyor. Kimse için "Bir günde şu kadar set" diye bir standart yok bu kişiye göre çok değişir. Herkesin sinir sistemi herkes gibi yıpranmıyor.
Mesele kası hissetmek de değil zaten. Hareketin formundan eminsen ve hedef kasın ana fonksiyonunu doğru bir şekilde yerine getiriyorsan çalışmama gibi bir şansı yok.
Asıl yeni başlayan bir insan çıkarır çünkü yeni başladığı için kullandığı yükler düşük bu yüzden de sinir sistemi kolay yorulmuyor. Kimse için "bir günde şu kadar set" diye bir standart yok bu kişiye göre çok değişir. Herkesin sinir sistemi herkes gibi yıpranmıyor.
Mesele kası hissetmek de değil zaten. Hareketin formundan eminsen ve hedef kasın ana fonksiyonunu doğru bir şekilde yerine getiriyorsan çalışmama gibi bir şansı yok.
Kası hissederek çalışmıyorsan çalışma daha iyi. Yeni başlayan insanda halk dilinde hamlık dediğimiz tıp dilinde doms diye geçen ağrılar çok fazla olur. Bu ağrılar çalışmayı ciddi şekilde baltalar. Ayrıca sporu yaptıkça kondisyon kazanırsınız. Dediğiniz mantığa göre yeni yüzmeye başlayan bir insanın olimpiyat şampiyonu olması lazım.
Bana inanmıyorsanız açın herhangi bir kas büyümesi ve hipertrofi ile alakalı makalelerden birini okuyun. İsterseniz kendim de paylaşabilirm ama sizin araştırıp öğrenmeniz daha iyi olur.
Frontal planda dikey omuz adduksiyonu yapıyorum ama sırtımı hissetmiyorum diyelim. Ben latların fonksiyonunu yerine getiriyor muyum? Evet. Çalışmamak gibi bir şansı var mı? Yok.
Yeni başlayan insanda halk dilinde hamlık dediğimiz tıp dilinde doms diye geçen ağrılar çok fazla olur. Bu ağrılar çalışmayı ciddi şekilde baltalar. Ayrıca sporu yaptıkça kondisyon kazanırsınız. Dediğiniz mantığa göre yeni yüzmeye başlayan bir insanın olimpiyat şampiyonu olması lazım.
Yeni başlayan derken ilk 2 haftasında olan birinden bahsetmiyorum zaten. Başlangıç seviyesinden bahsediyorum. Yeni başlayan birinin sinir sistemi daha az yıpranır.
Animeyi azaltın azıcık zırvalık bu program. Dediğim gibi yaşınıza uygun hafif bir PPL programı yaptıracaksınız ChatGPT'ye. Her gün program bitiminde 30 dakika 15 incline 5 hız kardiyo yapacaksınız 1 ayda 5 kilo vermeme şansınız yok.