Daha canlı olacağı kesin. Daha güzel olması ise göreceli bir kavram. Sdr'da geniş gamut modunda içerik görüntülemek aşırı doygunluğa sebep olur. Çoğu kişi bunu beğenir ama ben sevmiyorum.
Sebebini burada açıkladım:
%100 SRGB'den sonra baktığım şeyler kontrast oranı ve parlaklık. Hem OLED TV'mi hem de QD-OLED monitörümü yaklaşık %100 SRGB'de kullanıyorum. Sonsuz kontrast oranı sayesinde görüntü canlı ve gerçekçi. LCD ekranlarda kontrast oranı düşük olduğundan görüntü soluk ve yapay duruyor. Bunu dengelemek için renk gamutu yüksek modelleri alıyoruz, fakat sRGB içeriği DCI-P3 gibi yüksek renk alanında görüntülemek aşırı doygunluğa sebep oluyor. VA panel nispeten yüksek kontrast oranı sayesinde bu solukluğu bir nebze azaltıyor, ancak çözmüyor.
Renk gamutununun aşırı yüksek olması HDR da işe yarıyor ama, bu monitörler HDR için yetersiz.
Kısaca bir seçim yapmanız gerek. Aşırı canlı ama yanlış renkler mi, yoksa daha soluk ama doğru renkler mi? Soluk derken renkler soluk gözükmeyecek, muadili qd IPS'e göre soluk olacak.
Bu tamamen kişisel seçimlere bağlı bir karar.
Dakika 11:25 açıp incelemeciyi dinleyin.
Oyunlarda pek rahatsız etmeyebilir (beni ediyor) ancak video izlerken daha da belirgin olacak.
Üstteki fotoğraf geniş gamut modu, alttaki fotoğraf srgb renk alanına sınırlandırılmış. Eğer üstteki fotoğraf hoşuna gidiyorsa Gigabyte al geç.
Eki Görüntüle 220489