16 yaş için iş önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Charles Smith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 180

Charles Smith

Yetkin
Makaleler
6
Yazin calismak istiyorum. Her yerde is aradim ama bulamadim. 16 yasindayim. Elektirikli bisikletlerim var. Ankara'dayim. Sanayi disinda bir sey onerin. Bisikletlerle yapabileceegim bir sey olursa fena olmaz.

16 yaşında bir yakınının dükkanında veya küçük işletmelerde çay ocaklarında çalışmak dışında başka bir şansın yok gibi duruyor. Tekstil, mahalle dükkanları veya mahalle berberleri.

Yaşın genç olduğu için kurumsal veya zincir yerlerde çalışamazsın, prosedürleri bu şekilde.

Ayrıca ben çalışmalıyım kafasındaysan bunu tavsiye etmiyorum. Ailen çalış diye tutturmuyorsa çalışıp bu yaşta eve para getirme. Yoksa ailenin gözünde para getiriyor konumuna gelir ve sorumluluklar yüklenmeye başlar. Harçlık almaya utanırsın, bir tshirt almak için babandan çekinmeye başlarsın. Bunları tavsiye olarak almanı istiyorum, erken yaştan bu tip sorumluluklar altına girme.

Bu yaşlarda ailenin, dayının veya teyzenin yanında çalışmak daha iyi bir fikirdir. Parayı da dert etme, sadece vakit geçirmeye odaklan. Mutlu olmaya bak.

Yazin calismak istiyorum. Her yerde is aradim ama bulamadim. 16 yasindayim. Elektrikli bisikletlerim var. Ankara'dayim. Sanayi disinda bir şey onerin. Bisikletlerle yapabileceegim bir şey olursa fena olmaz.

MC Donalds veya Burger King gibi yerlerde çalışabilirsin. Fakat Burger King'te calisanlar çalıştıkları yerden memnun değillermiş onu biliyorum sadece.

16 yaşında bir yakınının dükkanında veya küçük işletmelerde çay ocaklarında çalışmak dışında başka bir şansın yok gibi duruyor. Tekstil, mahalle dükkanları veya mahalle berberleri.

60 70 dukkana sorum ama is bulamadim hocam. Onun ardindan actim zaten konuyu.

Annem calis diyor. Ayrica lise bitti. aha simdiden cok bunaldim. Yapacak bir seyler istiyorum. Bos bos oturmak istemiyorum. Ayricda tecrube ve para lazim.

MC Donalds veya Burger King gibi yerlerde çalışabilirsin. Fakat Burger King'te calisanlar çalıştıkları yerden memnun değillermiş onu biliyorum sadece.

O tarz bir yerde calismam. Resmi yerleri sevmiyorum. Zaten 18 alti almazlar.

60 70 dukkana sorum ama is bulamadim hocam. Onun ardindan actim zaten konuyu.
Arkadaşların nerelerde çalışıyorlar, belediye kafelerinde vs. çok öğrenci çalışır. Senin yaşında çok fazla öyle kafelere gidiyordum. Arkadaşlarının nerede çalıştıklarını sormayı deneyebilirsin, belki onlar işe sokabilirler seni.

Bazı oteller firmalar aracılığı ile ekstra günlük garsonlar alıyor. Bu tarz firmalara başvurabilirsin. Günlük 1000-1200 civarı ücretleri olması lazım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt