Wartz 1

Üstün
Makaleler
5
Merhaba. Okul zamanında yarı zamanlı olarak çalışmak istiyorum. Nereler beni alabilir? Barda çalışma geçmişim var otelde. Alırlar mı beni?

Merhaba. Okul zamanında yarı zamanlı olarak çalışmak istiyorum. Nereler beni alabilir? Barda çalışma geçmişim var otelde. Alırlar mı beni?
Yarı zamanlı iş bulmak için çeşitli seçenekler mevcut. İşte bu süreçte izleyeceğin bazı adımlar:

- Yerel İş İlanları: Yerel gazetele bak veya internet üzerinden iş bulma sitelerine (örneğin İŞKUR, Kariyer.net, Indeed) göz at.

- Restoranlar ve Kafeler: Garsonluk veya mutfak yardımcılığı gibi pozisyonlar için başvurabilir, özellikle var olan barda çalışma deneyimin buradaki şansını artırabilir.

- Perakende Mağazaları: Giysi mağazaları, elektronik dükkanları veya büyük marketler, genellikle yarı zamanlı çalışan arar.

- Oteller: Eğer otel deneyimin varsa, resepsiyon, temizlik veya yemek servisinde açık pozisyonları araştır.

- Etkinlikler ve Festivaller: Mezuniyet törenleri, konserler ve festivallerde geçici iş imkânları sunan organizasyonlara göz at.

- Aile ve Arkadaş Ağları: Tanıdıkların aracılığıyla da iş bulabilirsin. Tavsiye sistemi genellikle işe alımda avantaj sağlar.

- Pool veya Spor Salonu: Yerel yüzme havuzları veya spor salonları, gençlerin çalışabileceği yarı zamanlı pozisyonlar sunabilir.

Başvuru yaparken önceki deneyimlerini ve becerilerini vurgulayarak avantaj elde edebilirsin. Başarılar dilerim!