Detaylar
Kim cevapladı?DragonSlayer
Yetkin
Merhaba. Yaş 17, boy 183 ve kilo 98. bana diyet önerisinde bulunabilir misiniz rica etsem? Kendime göre bir diyet bulduktan sonra spora da gideceğim. Önerilerinizi bekliyorum.
Selam, bu şekilde yanlış yönlendirilebilirsin. En güzeli para sorunu yoksa özel bir diyetisyene gitmek. Ucuz ya da bedava olsun diyorsan da diyetisyeni bulunan en yakın devlet kurumuna gitmeni öneririm.
LA Knight
Üstün
Diyete ihtiyacın yok. Paketli hazır gıdaları ve fast food yemekleri bırakacaksın zaten kilo vermeye ufaktan başlıyorsun. Gidip de her gün aynı yemekleri yemenin senin için uzun vadede yararı olmaz. Kahvaltı maksimum 500 kaloriye sabitle. Tüm kaloriyi de 2000-2500 arasına sabitlersin tamam. Öğünlerin arasında en az 4-5 saat olsun. Uyumadan 4-5 saat önce de yemek yemeyi bırak.
Şurada altıüstü 15 kilo filan vermen gerekli. 1 seneye bölsen aylık 1-2 kilo arasını çok rahat verirsin.
Şurada altıüstü 15 kilo filan vermen gerekli. 1 seneye bölsen aylık 1-2 kilo arasını çok rahat verirsin.
Geraltın kılıcı
Üstün
Ortlama 2000 kalori ile beslenseniz ve spor yaparsanız hızlıca kilo verirsiniz. Ayrıca spor yaparsanız kondisyon odaklı çalışın.Merhaba. Yaş 17, boy 183 ve kilo 98. Bana diyet önerisinde bulunabilir misiniz rica etsem? Kendime göre bir diyet bulduktan sonra spora da gideceğim. Önerilerinizi bekliyorum.
Amadeus Tesla
Uzman
Çok basit bir şekilde işlenmiş şekeri ve dandik karbonhidratı (beyaz ekmek, patates kızartması vs) bırakarak kilo verebilirsin. Akşam geç saatte yeme bir de yeter. Aslında formül çok basit; aldığın kalori, yaktığın kaloriden az olursa kilo verirsin. Ama sağlıklı kilo vermek önemli.