Bütçe
$2.000–2.450
Bu anakart adamların filter'inde çıkmıyor niyeyse, b850 olduktan sonra çok önemi yok tercih edebilirsin hangisi uygunsa.
Hocam store olarak NY westbury secip tekrar bakabilir misiniz? Zannedersem subeye gore stoktaki urunleri sunuyorlar..

Hocam bu gorseldekiler bana yakin magazada bulunuyor. Bunlari siz goruntuleyebiliyor musunuz?

Dosya Ekleri

• carsair222.webp
    carsair222.webp
    225,4 KB · Görüntüleme: 30
  • ram gskll11.webp
    ram gskll11.webp
    169,6 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Hocam store olarak NY westbury secip tekrar bakabilir misiniz? Zannedersem subeye gore stoktaki urunleri sunuyorlar..

Hocam bu gorseldekiler bana yakin magazada bulunuyor. Bunlari siz goruntuleyebiliyor musunuz?
1762284832190.webp

Bu mantıklı olur alabiliyorsan. Bir de 2 RAM slotlu B850m kart varsa o daha iyi olur, yoksa attığın model okey. Zaten 6000 CL30 kullanacağın için problem çıkmayacaktır. 4 slot olması iyi değil normalde ama o kartlar yaygın, 2 slotlar azınlıkta.

Eki Görüntüle 198944

Bu mantıklı olur alabiliyorsan. Bir de 2 RAM slotlu B850M kart varsa o daha iyi olur, yoksa attığın model okey. Zaten 6000 CL30 kullanacağın için problem çıkmayacaktır. 4 slot olması iyi değil normalde ama o kartlar yaygın, 2 slotlar azınlıkta.

Hocam ha bire sizden bir şeyler ogreniyorum. Cok cok teşekkür ederim. Hemen bakiyorum.

Anakart olarak bu sitede bunlar var geneli 4 tam slotlu. Amazon'dan da baktim orada ise sadece ASRock 2 slotlu ve normalden ucuz gorunuyor.

asrock

Şu an icin sepetin son hali bu sekilde:

Dosya Ekleri

• b80 anakartlar.webp
    b80 anakartlar.webp
    292,6 KB · Görüntüleme: 30
  • sepet23.webp
    sepet23.webp
    93,3 KB · Görüntüleme: 46
  • Sepetsonhal.webp
    Sepetsonhal.webp
    178,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Hocam ha bire sizden bir şeyler ogreniyorum. Cok cok teşekkür ederim. Hemen bakiyorum.

Anakart olarak bu sitede bunlar var geneli 4 tam slotlu. Amazon'dan da baktim orada ise sadece ASRock 2 slotlu ve normalden ucuz gorunuyor.

asrock

Şu an icin sepetin son hali bu sekilde:

EVO yerine Pro al 990, 240 Lite performance yerine 360 olabilir o da senin tercihin, bu anakartlar arasından B850M-TUF alırdım, ASUS BIOS tarafında daha stabil @suskun01

@LH44 Zotac çok haz etmiyor, başka modeller varsa beraber incelersiniz.

@suskun01 beyaz olma şartı varsa Gigabyte B850 uygundur.

Hocam anakartin beyaz olma sarti yok. GPU icin sadece OC model olsun uygun olsun diye o ekran kartini sectim. Ayrica 2k oyun icin amazon - micro center ya da USA herhangi bir yerden 200-350$ a monitor oneriniz var mi? +200 HZ

Hocam anakartin beyaz olma sarti yok. GPU icin sadece OC model olsun uygun olsun diye o ekran kartini sectim. Ayrica 2k oyun icin amazon - micro center ya da USA herhangi bir yerden 200-350$ a monitor oneriniz var mi? +200 HZ
Monitör çok fazla opsiyon var, mevcut bütçede en iyi monitör için ayrı konu açsan iyi olur, zevkler ve renkler ayrılıyor monitör konusunda. Kontrast, renk gamutu, parlaklık, VESA desteği, pivot falan derken birçok faktör işin içinde, tabi IPS/VA mı istiyorsun o da etken burada. 2K için mümkünse 240 Hz altı panel alma, onun için ayrı konu açarsan güzel öneriler gelecektir.

Monitör çok fazla opsiyon var, mevcut bütçede en iyi monitör için ayrı konu açsan iyi olur, zevkler ve renkler ayrılıyor monitör konusunda. Kontrast, renk gamutu, parlaklık, VESA desteği, pivot falan derken birçok faktör işin içinde, tabi IPS/VA mı istiyorsun o da etken burada. 2K için mümkünse 240 Hz altı panel alma, onun için ayrı konu açarsan güzel öneriler gelecektir.
Tamamdir, cok tesekkur ederim. Ayrica siz neden anakart icin beyaz sart mi diye sordunuz onu merak ettim?

Tamamdir, cok tesekkur ederim. Ayrica siz neden anakart icin beyaz sart mi diye sordunuz onu merak ettim?

Genelde konu sahipleri buna önem veriyor, siyah/beyaz istiyorum diyorlar.

@LH44 Zotac çok haz etmiyor, başka modeller varsa beraber incelersiniz.
Ya soğutması yetersiz filan olsa tamam neyse ama 5090'ın yanmasına sebep olmak nedir ya??

VRAM soğutmayı eksik tasarlamak nedir??