Bütçe
$2.000–2.450
@Ayhan Dönmez @LH44 Beyler selamlar tekrardan. Bir konuda yardiminiza ihtiyacim var.
Mevcutta RTX 5080 & R7 9800X3D kullanima devam ediyorum. En son @Ayhan Dönmez hocamin yardimi ile RAM OC yapmistik o da halen devam ediyor.

Ben ABD bir tir soforuyum. Elimde ki bu PC yi tirda kullanima uygun hale getirmek istiyorum ki bunun icin ekran kartini anakarta riser kablo ile baglamam gerekiyor. Ancak kasa buna musait degil. Bu konuda bir upgrade konusunda bana yardimci olabileceginizi dusundum. Truck icerisinde bazen cukurlara girince vs malum inanilmaz sarsinti olabiliyor. Bu problemi nasil cozerim ?

1. ekran kartini en az zarar gorecek sekilde alacagim bir kasaya monte etmek.
2. Kasaya yardimci materyaller ile sarsinti absorbe edici islem uygulamak> bkz yay ayaklar

Normalde RTX 4070 laptop var ama perpormansi beni tatmin etmedi. Onu satip masaustunu tira tasiyacagim. Yeterince fazla yerim var bu arada. Sadece cok buyuk kasalar biraz beni rahatsiz edebilir. Ne oneriyorsunuz?

Bir baska fikir olarak Laptopi satip 2. bir PC dizmeyi dusundum. Cunki RTX 5080 e de bi yandan kiyamiyorum yani bozulursa diye. Ne onerileriniz var?

@suskun01, en son kasa seçemi neydi? Lian Li A3'mü?
En basit çözüm ATX bir kasaya geçip riser takmak olur.

2. yol da basit bir çözüm olur. 4 adet ayağı kasanın altına yerleştirirsiniz, ekran kartını da düz durması adına başka bir şeyle desteklersiniz -yeterki hareket anında oynamasın-. https://share.google/RQwCAi8ytJ866lRJk https://share.google/nD18pal84FB2xelme https://share.google/jWw3HqXNQl8jURT2l
Jonsbo z20 kasa almistim. Micro ATX anakart ile kullaniyorum. Sivi sogutucu var. Nornamde bu kasadan memnunum ancak yollarda riser kullanmazsam o anakart ve GPU iyi hasar gorur. O yuzden kasa degisimi kesin.

Birde yeni kasanin vertical GPU destekleyip desteklemedigini anlamam gerekiyor. Ya da Micro Center dan direkt yeni PC yapacam.

Ayrica bu kasanin kendinden gelen GPU tutucusu zaten var, ama dedigim gibi riser sart o titremelere. Her halikarda o yayli ayakliklari + titresim engelleyici bir mat alacam kasa altina koymak icin.

Jonsbo z20 kasa almistim. Micro ATX anakart ile kullaniyorum. Sivi sogutucu var. Nornamde bu kasadan memnunum ancak yollarda riser kullanmazsam o anakart ve GPU iyi hasar gorur. O yuzden kasa degisimi kesin.

Birde yeni kasanin vertical GPU destekleyip desteklemedigini anlamam gerekiyor. Ya da Micro Center dan direkt yeni PC yapacam.

Ayrica bu kasanin kendinden gelen GPU tutucusu zaten var, ama dedigim gibi riser sart o titremelere. Her halikarda o yayli ayakliklari + titresim engelleyici bir mat alacam kasa altina koymak icin.
@LH44 TR100 bu videoda ekran karti cok stabil duruyor, sizce mini ITX bir anakart + bu kasayi mi alayim, yoksa atx bir kasa alip riser ile mi ilerleyeyim? Buyuk kasa al derseniz mesela Lian Li 207 boyutlarinda bir kasa beni rahatsiz etmez? Hocam 5 gunum var yola tekrar cikmadan halletmek istiyorum.

Son düzenleme:
@suskun01, iş görür ancak 216 ve 217'nin bileşen kalitesi biraz daha iyi.
Off bir bilsen kafam o kadar karisti ki.. Normalde bu Jonsbo kasada ekrran kartini uctan destekleyen bir aparat zaten var, ustune o yayli ayakliklari da alacam ama ya yeterli olmazsa diye arada kaldim. O yuzden karari sana birakiyorum sence kasa + vertical aparat + yayli ayaklar ile mi ilerleyim yoksa bu sekilde sansimi mi deneyim?