Bütçe
2.500.000 TL
TOGG hoşuma gitmiyor benim; belli başlı konular yüzünden.

Ben Türkiye'nin bu EV piyasasındaki sinerjiyi yakalamasından gayet memnunum. Avrupa'nın Stellantis'i bile doğru dürüst EV sunamamışken TOGG bunu başardı. 2027'de çıkacak olan T6X ile daha da ileriye gideceğinden hiç şüphem yok.

Model Y geçen sene en çok satan elektrikli araba olmamış mıydı?

Geçen seneyi tam hatırlamıyorum ama Haziran 2026 satış verileri şu şekilde;

• TOGG T10X = 2933 adet.
  • Tesla Model Y = 398 adet.

Ben Türkiye'nin bu EV piyasasındaki Sinerji'yi yakalamasından gayet memnunum. Avrupa'nın Stellantis'i bile doğru dürüst EV sunamamışken TOGG bunu başardı. 2027'de çıkacak olan T6X ile daha da ileriye gideceğinden hiç şüphem yok.

Geçen seneyi tam hatırlamıyorum ama Haziran 2026 satış verileri şu şekilde;

• TOGG T10X = 2933 adet.
  • Tesla Model Y = 398 adet.
Teşekkür ederim bilgiler için, ya geçen sene ya da ondan önceki sene, hafızam biraz kötü olduğu için kesin bir şey söyleyemeyeceğim maalesef.

TOGG alınabilir evet, benim biraz kendi Tesla'ya karşı ilgim olduğu için öneriyorum ya, araba gerçekten hoşuma gidiyor.

Teşekkür ederim bilgiler için, ya geçen sene ya da ondan önceki sene, hafızam biraz kötü olduğu için kesin bir şey söyleyemeyeceğim maalesef.

TOGG alınabilir evet, benim biraz kendi Tesla'ya karşı ilgim olduğu için öneriyorum ya, araba gerçekten hoşuma gidiyor.

Ne demek 🥰... Model Y satışlarının ne zaman patladığını ben de hatırlamıyorum. 2026 değil ama, 2025'te değil büyük ihtimalle, 2024'tür muhtemelen.

Ben hem Model Y Juniper hem de T10X'e binme ve inceleme fırsatı buldum. T10X iç mekan ferahlığı ve kalitesi olarak bana çok daha iyi geldi :).

Bu aracı ne alan var ne de soran... "Kumar" oynamaya gerek yok bence.

EV6, Haziran ayında neredeyse satmamış bile. Satış listesinin sonunda bile yok çünkü.
Türk milleti de mantıklı araba seçmesiyle bilinen bir millet ya zaten :D. Satmak için araba alan, sıradaki sahibine arabayı saklayan tek millet.

Son düzenleme:
Türk milleti de mantıklı araba seçmesiyle bilinen bir millet ya zaten :D. Satmak için araba alan, sıradaki sahibine arabayı saklayan tek millet.

Ben o açıdan bakmıyorum. Sonuç olarak ortada yatırılacak bir 2.5 Milyon Türk Lirası var. Senin önerdiğin aracı tercih etmeleri durumunda ileride en azından bir satma ihtimalinde yatırılanı geri alma ihtimali çoook düşük.

İster A de, ister B... Bu ülkede para kazanmak kolay değil. Hâl böyle olunca da bu tarz alanın muhtemelen son kullanıcısı olacağı araçları önermek mantıklı gelmiyor.

Ha bu arada bu sefer Türk milleti biraz daha mantıklı seçim yapıyor görünen o ki, son aylarda EV piyasasında TOGG'a inanılmaz bir talep var. Sırf markası Tesla diye tipi SUV ile alakasız Model Y alımı artık bırakılmış görünen o ki...

Ha bu arada bu sefer Türk milleti biraz daha mantıklı seçim yapıyor görünen o ki, son aylarda EV piyasasında TOGG'a inanılmaz bir talep var. Sırf markası Tesla diye tipi SUV ile alakasız Model Y alımı artık bırakılmış görünen o ki...
Togg'un mantıklı olduğu konusunda hala çok şüphelerim var. O kadar zaman geçmesine rağmen halen yazılımsal sorunları var. Ve ısı pompası olmaması da var. Ama f/p. Geniş.
Ben o açıdan bakmıyorum. Sonuç olarak ortada yatırılacak bir 2.5 Milyon Türk Lirası var. Senin önerdiğin aracı tercih etmeleri durumunda ileride en azından bir satma ihtimalinde yatırılanı geri alma ihtimali çoook düşük.
Zırt pırt araba değiştiren biriyseniz bunu düşünmek normal ama alıp uzun süre kullanacak kişiler için bu gereksiz. Zaten araba ihtiyaçları karşıladığı sürece değiştirmeye gerek yok.

TOGG'un mantıklı olduğu konusunda hala çok şüphelerim var. O kadar zaman geçmesine rağmen halen yazılımsal sorunları var. Ve ısı pompası olmaması da var. Ama F/P. Geniş.

Kanka - kardeşim bu marka henüz 3 yıldır satış yapıyor. Şu an sergiledikleri performans mükemmelin de ötesinde bu kadar genç bir markaya göre. Yazılımsal sorunlar büyük ölçüde giderildi, sürekli yazılım güncellemesi alıyor araçlar. Ayrıca Kia'da da yazılımsal sorun olabilir, bundan ayrı geçen üretim hatalı araçlarını geri çağırmak zorunda kaldılar, sorsan yılların markası ;)...

Isı pompası o kadar da matah değil, zira test sonuçları ortada. TOGG ısı pompasına sahip olmamasına rağmen ısı pompasına sahip Tesla'dan daha fazla menzil sunmuş.

1783934743175.webp

Ek olarak bu sene TOGG servis ağı açısından da bayağı genişledi. Demem o ki bu fiyatın en iyi aracı ve Türk markası olduğu için de ayrıca desteklenmeli, biz de en geç 2027 sonu gibi TOGG'a geçmeyi düşünüyoruz :).

Zırt pırt araba değiştiren biriyseniz bunu düşünmek normal ama alıp uzun süre kullanacak kişiler için bu gereksiz. Zaten araba ihtiyaçları karşıladığı sürece değiştirmeye gerek yok.

Sık sık değiştirmek ölçüt değil ki... Diyelim ki aniden nakite ihtiyacın oldu, dünya hayatı ne de olsa ne olacağı belli olmaz; şu EV6'yı elinden çıkaramazsın, her şeyi göze alırsan da galericiye ancak fiyatının inanılmaz altına vermen gerekir.

Isı pompası o kadar da matah değil, zira test sonuçları ortada. TOGG ısı pompasına sahip olmamasına rağmen ısı pompasına sahip Tesla'dan daha fazla menzil sunmuş.
Bu dediğiniz saçma Togg 88 kW batarya, Tesla 64 kW batarya. %30 daha yüksek bataryaya rağmen %10 daha yüksel menzil. Yani "matah"mış sanki.

Bu dediğiniz saçma TOGG 88 kW batarya, Tesla 64 kW batarya. %30 daha yüksek bataryaya rağmen %10 daha yüksel menzil. Yani "matah"mış sanki.

Yalnız TOGG daha ağır ve sürtünme katsayısı daha fazla, hatırlatırım.

Ayrıca yukarıdaki menziller Erzurum soğuğunda elde edildi. Yani Türkiye'de elde edebileceğin en soğuk koşullarda bu menzili alıyorsun :).