Bütçe
2.500.000 TL
Öncelikle sakin olalım beyler. 🫡

Sırf ısı pompası var diye o araca iyi diyemeyiz çünkü ısı pompasının da verimlisi ve verimsizi var. Bence kesinlikle verimli bir ısı pompasına sahip bir model tercih edilmeli.

Mini Cooper modellerini çok fazla tavsiye edemem. Aks kopması veya kırılması gibi irili ufaklı sorunlar can sıkan durumlar. Birçok aracın tramer kaydına işlendi bu sorunlar, ilanları incelerseniz dikkatinizi çeker. Aynı platformu kullanan muadil BMW modellerinde de benzer sorunlar var ve en son hatırladığım kadarıyla geri çağırma yapmışlardı.

Kia EV3 benim çok beğendiğim bir model, onu tavsiye edebilirim. Yanlışım yoksa yeni versiyonlarına uzaktan bağlantı özelliği eklendi.

Togg henüz bazı konularda oturmadı ve geliştirilmesi gereken noktaları var yoksa hiç fena araba değil. Bazı şeyler iyice oturduktan sonra net tavsiye edilecek bir araba olacaktır. Türk markasını destekleriz ancak iddia ettiği gibi altını doldurabildiği ve fiyat performans olarak iyi seviyede kaldığı sürece. Geliştirilmeye devam ediyor hala zaten.

Bu arada elektrikli araçlarda artık neredeyse tüm kontroller ekranlarda. Özellikle cam tavanlı araç alınacaksa perdeli olanlar tercih edilmeli. Sıcak bir bölgedeyse camda ne kadar teknoloji olursa olsun içi çok ısınıyor. Aslında sabit cam tavanlar hem daha sağlam hem de kırılmadığı sürece arıza yapma ihtimalleri yok gibi bir şey. Ayrıca daha kalın bir yapıları var.

Tesla da tercih edilebilir ancak makyaj ile birlikte bir yandan geliştirmeler var diğer yandan geriye giden özellikler mevcut.

Volvo EX40 modelini de tercih edebilirsiniz çünkü güzel ve dengeli bir araç. Benim de radarımda olan bir model.

Sonuç olarak benim tavsiyem Kia EV3 ve Volvo EX40 modellerinden yana olacaktır.