2. el Meta Quest 2 vs Meta Quest 3

kerem1238806

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, sanal gerçeklik gözlüklerine heves ettim. Asıl amacım simracing oyunlarında deneyimi artırmak. Bu yüzden alıyorum ama tabii bunların dışında da VR'ın getirdiği tüm özellikleri/seçenekleri kullanmak istiyorum. Aldığım üründen de memnun olmak istiyorum.
Araştırdığım modeller Meta Quest 2 ve Meta Quest 3. Bunlardan birini alacağım muhtemelen ve 2. el alacağım. Piyasasını araştırdığımda Meta Quest 2'yi 2 .elde 9.000 TL gibi bir civara bulmak mümkün. Meta Quest 3'te ise 20.000'den aşağısına ilan yok. Sizce Meta Quest 3 bu kadar fiyat farkına değer mi? Değerse neden değer, 3'ün iki katı fiyatta olmasının sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
3'te uygulama ve oyun desteği ile kameralar çok daha gelişmiş diye biliyorum. Q4 çıkınca da Q2'nin fiyatı ölür. Q3 bence.

Quest 2'nin bu kadar ucuz olmasının sebebi lensinin fresnel lens denilen ve berbat bir görüntü sunan lensi kullanmasından kaynaklı genel olarak. Ayrıyeten daha kalın, güçsüz ve MR değil de sadece VR bir cihaz. O kadar para veremem diyorsanız bile fresnel lens kullanan 3S'e yönelin yine daha iyidir.

Quest 2'nin bu kadar ucuz olmasının sebebi lensinin fresnel lens denilen ve berbat bir görüntü sunan lensi kullanmasından kaynaklı genel olarak. Ayrıyeten daha kalın, güçsüz ve mr değil de sadece VR bir cihaz. O kadar para veremem diyorsanız bile fresnel lens kullanan 3S'e yönelin yine daha iyidir.

8K bile çok fazla benim için aslında. Ama kesinlikle kötü bir görüntü kalitesi istemiyorum. Çünkü ben bu cihazla Netflix gibi şeyleri de kullanmak istiyorum. Kaliteye önem veriyorum. Eğer çok fark eder diyorsanız Q2'yi mecbur eleyeceğim.

3'te uygulama ve oyun desteği ile kameralar çok daha gelişmiş diye biliyorum. Q4 çıkınca da Q2'nin fiyatı ölür. Q3 bence.
Q4 tahmini olarak ne zaman çıkacak hocam ? Q3 ün de fiyatı düşer muhtemelen o zaman.

Ayriyeten bir de bu Q3'lerin içinde 4K ve normal olarak 2 farklı versiyon varmış. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Dün akşam Q3 deneme imkanım oldu. Malzeme kalitesi olarak çok kötü bir hissiyat verdi. Özellikle kafa bandının ve plastiğinin kalitesizliği cihaza karşı ön yargı oluşturdu kullanmadan önce. Kullandıktan sonra farkettim ki gerçekten harika bir teknoloji. Bu fiyata bu teknoloji çok yerinde olmuş dedim. Ardından PC'ye kablosuz olarak bağlanıp "The Forest" açtım. O yamyamlardan kaçışın heyecanını, rüzgarın ve ambiyansın seni içine çekişini hala aşamıyorum. Kısacası Meta Quest 3 alırsanız sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Dün akşam Q3 deneme imkanım oldu. Malzeme kalitesi olarak çok kötü bir hissiyat verdi. Özellikle kafa bandının ve plastiğinin kalitesizliği cihaza karşı ön yargı oluşturdu kullanmadan önce. Kullandıktan sonra fark ettim ki gerçekten harika bir teknoloji. Bu fiyata bu teknoloji çok yerinde olmuş dedim. Ardından PC'ye kablosuz olarak bağlanıp "The Forest" açtım. O yamyamlardan kaçışın heyecanını, rüzgarın ve ambiyansın seni içine çekişini hala aşamıyorum. Kısacası meta Quest 3 alırsanız sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Hocam bu mesajınız üzerine Q3 de karar kılmam kesinleşti sanırım. Aynı hissiyatları arıyorum :) bu arada nerede deneme imkanınız oldu? Bir mağazada falan mı yoksa tanıdık biri aracılığıyla mı?

Ek olarak bir soru daha: The Foresti PC den mi açtınız yoksa Quest'e mi kurdunuz? Araştırdığım kadarıyla ikisi fark yaratıyormuş

Hocam bu mesajınız üzerine Q3 de karar kılmam kesinleşti sanırım. Aynı hissiyatları arıyorum :) bu arada nerede deneme imkanınız oldu? Bir mağazada falan mı yoksa tanıdık biri aracılığıyla mı?

Ek olarak bir soru daha: The Foresti PC den mi açtınız yoksa Quest'e mi kurdunuz? Araştırdığım kadarıyla ikisi fark yaratıyormuş
Arkadaşım aldı. Ben henüz alamadım. Motion Sickness olayına yakalanmamak için denemek istedim. Steam VR uygulamasını bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Steam Link uygulamasını da Q3'e yüklüyorsunuz. Oyunu VR aracılığıyla PC'den başlatıyorsunuz. Sisteminizin gücüne bağlı olarak grafik kalitesi değişiyor demişlerdi ama benim sistemde sorunsuz ve yüksek kalitede oynama imkanım oldu. Gerçekten harika cihaz. VPN kurulumuyla farkı işler de yapmanıza olanak sağlıyor. ;) :D

Arkadaşım aldı. Ben henüz alamadım. Motion Sickness olayına yakalanmamak için denemek istedim. Steam VR uygulamasını bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Steam Link uygulamasını da Q3'e yüklüyorsunuz. Oyunu VR aracılığıyla PC'den başlatıyorsunuz. Sisteminizin gücüne bağlı olarak grafik kalitesi değişiyor demişlerdi ama benim sistemde sorunsuz ve yüksek kalitede oynama imkanım oldu. Gerçekten harika cihaz. VPN kurulumuyla farkı işler de yapmanıza olanak sağlıyor. ;) :D
Sistemim pek iyi değil aslında. İşlemciyi R7 5700X, Ramı 32 ye yükselteceğim ama ekran kartım RX 580 8GB. Bilmiyorum neyde yeterli olur. Bana başlangıçta Simracing oyunlarını çalıştırsın yeter. Asetto Corsa, Dirt rally 2 0 gibi.

Sistemim pek iyi değil aslında. İşlemciyi R7 5700X, Ramı 32 ye yükselteceğim ama ekran kartım RX 580 8GB. Bilmiyorum neyde yeterli olur. Bana başlangıçta Simracing oyunlarını çalıştırsın yeter. Asetto Corsa, Dirt rally 2 0 gibi.
Ekran kartınızın yetersiz olacağını düşüyorum. 4080 Super ile kullanıyorum ben. Sıfır sıkıntı.

Olmadı onu da yükseltirim hocam. RX 6600XT civarlarında bir şey düşünüyorum. Teşekkürler yine de. Ama AC ve Dirt de çok zorlanacağını sanmıyorum ya.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt