2. kez mezuna kalınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atahan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Daha iyisini yapabileceğini düşünüyorsan mezuna kalmalısın elbette. Benim sınavın üzerinden yıllar geçti ama her sene keşke mezuna kalsaydım, mezuna kalsam şunu şunu kesin yapardım diye kendi kendime söylendiğim oluyor. Ülkemizde YKS'de rekabet çok fazla. Çok üniversite olmasına rağmen düzgün eğitim verenler 5-6 tane var ya da yok. Ben de ailem kızar ya da onaylamaz diye bölüm olarak çok daha iyisini yapabilecekken üniversite iyi geldi diye mezuna bırakmamıştım.

Hocam Türkiye'de gereğinden fazla sayıda üniversite var. Mühendislikte Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, YTÜ gibi yerler başı çekiyor. Bir yandan kendini geliştirme konusu da önemli fakat bunlar dışındaki üniversitelerde çok da iyi mühendislik eğitimi olacağını sanmadığımdan dolayı 1 yıl daha denemek istiyorum. Ki zaten bu yıl da doğru düzgün çalışmadım, en azından tüm her şeyimi vererek çalışabileceğim son bir şansım daha olur.

Dene gitsin, daha zamanın bol. Şimdi denemezsen mezun olduktan sonra bir şekilde o vaktin yine zamanında yapmadıklarından dolayı eğitime, sertifikaya falan gidiyor. Yalnız kararlı olmalısın, şüpheyle hareket etme. Şimdiden başarılar dilerim.

Ben diğer yorumların tersinde bir fikir söyleyeceğim, bence artık hayatın gerçeklerini fark edip bir adım ileri gitmenizin vakti kalmış. En basitinden, aileniz size fazladan bir şans vermiş ve onu da mahvetmişsiniz. Emin olun bu ülkede çoğu insan o ikinci şansa sahip değildi. Şimdi de üçüncü şansı istiyorsunuz. Sizin okula girmediğiniz her sene aşağı yukarı 250k maddi kayıp, üstüne yaşınız arttığından dolayı mezuniyet sonrasında sıkıntı yaşama ihtimalinizde artıyor. Yine istediğiniz bölümü kazanacağınız garanti değil, yine isteğinizin bitmeyeceği, kafanızın karışmayacağı belli değil. Belki bu sefer de ailem beni hiç desteklemedi diye kendi başarısızlığınızı rasyonalize edeceksiniz. Ergin insan, kendi başarısızlıklarını ve hatalarını sahiplenir. Ailenize bir sene daha başarısızlık ve hayal kırıklığı yükleme hakkınız olduğunu düşünmüyorum, ya işe girip bir yandan sınava hazırlanın ya da puanınız ne kazanmaya yetiyorsa o üniversiteye gidip yatay geçiş-dikey geçiş gibi olayları araştırıp daha iyi üniversitelere geçiş yapmaya çalışın. Sallıyorum 150k sıralama alan Uludağ'dan 30K'dan alan Yıldız Teknik'e geçen tanıdıklarım oldu ve o kadar da zor olaylar değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aileye karşı nasıl bir tavır alayım sizce? Düşünceleri önemli değil fakat onlarla yaşayacağım için Allah'ın her gününü zehir etme ihtimalleri var.
Ailenle sakince ve mantıklı şekilde konuşman lazım. Tüm sebeplerini anlatırken hep sakin kal. Sesini yükseltip ya da üzülüp karşılarında durursan ters teper. Onun yerine neyi hedeflediğini açıkça anlat ve kararlı olduğunu belli et. Eğer bir şans daha elde edersen bunu değerlendireceğine onları inandır ama en başta kendin de inan tabii. Somut bir hedefle gidersen daha iyi olur.

Hocam bölümleri de dinleme. Senenden ve zamanından kaybedersin. Zamandan değerli bir şey yok. 1 saniyeyi bile geri alamazsın. Kendine en uygun bölümü seç. Babam beni zorla maliyeye yazdırdı. 1 senem kayıp. Hata bile olsa sizin hatanız. Aileniz sadece üzülür, o üzüntüyü de sinire vurur. Ben sana demiştim derse de, evet demiştim diye geçiştirin. Yapacak bir şey yok.

Başarısızlığı aileme yüklemiyorum ki zaten, tüm kötü sonuç benim yüzümden. Onun dışında bu yaz 1-2 ay çalışırım diyorum, oradan gelen parayla kendi kitabımı kendim alırım. Zaten bu yıl dershaneye de gitmedim, o yüzden aman aman bir maddi masrafım olmadı.

Mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahipsin, her şeyin tam olmasını bekleyerek sadece kendini kandırıyor, zaman kaybediyorsun. OKB bozukluğunu varsayarak ve 1 yaş büyük abin olarak sana kesinlikle son 1 ayını günün 24 saati çalışarak geçirmeni, düşük sıralama tuttursan bile girmeni tavsiye ederim. Yaşıtların mezun olduğunda sen üniversiteye yeni başlamış olacak ve anne-baban da her Allah'ın günü sana hayatı zehir edecek. Yatay-dikey geçişi de araştır.

Hocam gerçekten tüm her şeyimi verip çalışsaydım ve yine de olmasaydı o zaman tamam artık derdim ama bu yıl da eksik ve hatalı çalıştığımı düşünüyorum. 2 yaş sizce aman aman bir kayıp mı? İnsanlar 2-3. sınıfta bırakıp tekrardan hazırlanıyorlar. Hiç olursa olur olmazsa olmaz kafasına girmedim ama yine de sorumluluğumu bilmeden hatalı çalıştım. Eminim üniversiteye gidersem bu düşünceler kafamı kurcalayacak. Gitmişken iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüne gitmek istiyorum. Her şey kendini geliştirmeye bakıyor bir yandan da ama iyi üniversitelerin de artısı oldukça fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…