Ben diğer yorumların tersinde bir fikir söyleyeceğim, bence artık hayatın gerçeklerini fark edip bir adım ileri gitmenizin vakti kalmış. En basitinden, aileniz size fazladan bir şans vermiş ve onu da mahvetmişsiniz. Emin olun bu ülkede çoğu insan o ikinci şansa sahip değildi. Şimdi de üçüncü şansı istiyorsunuz. Sizin okula girmediğiniz her sene aşağı yukarı 250k maddi kayıp, üstüne yaşınız arttığından dolayı mezuniyet sonrasında sıkıntı yaşama ihtimalinizde artıyor. Yine istediğiniz bölümü kazanacağınız garanti değil, yine isteğinizin bitmeyeceği, kafanızın karışmayacağı belli değil. Belki bu sefer de ailem beni hiç desteklemedi diye kendi başarısızlığınızı rasyonalize edeceksiniz. Ergin insan, kendi başarısızlıklarını ve hatalarını sahiplenir. Ailenize bir sene daha başarısızlık ve hayal kırıklığı yükleme hakkınız olduğunu düşünmüyorum, ya işe girip bir yandan sınava hazırlanın ya da puanınız ne kazanmaya yetiyorsa o üniversiteye gidip yatay geçiş-dikey geçiş gibi olayları araştırıp daha iyi üniversitelere geçiş yapmaya çalışın. Sallıyorum 150k sıralama alan Uludağ'dan 30K'dan alan Yıldız Teknik'e geçen tanıdıklarım oldu ve o kadar da zor olaylar değil.