Detaylar
Kim cevapladı?Winner
Üstün
Ders çalışmak sıkıcı bir şey. Hele 1 yıl boyunca her şeyden izole kalmak işkence. Ama sana sıkıcı gelmiyorsa bırakılır. Yani geçen yılki sıralaman da iyiymiş. Bu yılda benzer bir sıralama gelirse hiç düşünmeden git derim.
TYT 80-90 arası yapıyorum ama AYT kötü hocam. Konularım hala bitmedi, en son 1 ay önce girdim, onda da 20-25 net gibi bir şey yapmıştım. Hedefim İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği'ydi ama geçen sene 24 binle kapatmış. Girmem çok zor gibi.
Hocam her şeyden önemlisi, bu konuyu fikir almak için mi açtınız yoksa çalışmaktan bıktınız ve bahane mi arıyordunuz? Kendinize sorun bunu. Yanlış anlamayın biraz yargılayıcı oldu ama bazen kendimize o kadar iyi yalanlar söylüyoruz ki...
Hocam bu seneyi çok kötü geçirdim ve geç de olsa telafi etmek gibi bir seçenek gözüküyorken neden yapmayayım diye düşündüm ve sizlerden de fikir almak için açtım. Bu sene biraz rahatıma düşkün davrandım ve sonradan toparlanamayacak vaziyete geldi. Son 20 gün gibi bir şey kaldı, hala çalışıyorum bu yıl için de. Eğer olursa ve bu yıl da nispeten iyi geçerse belki kalmayabilirim. 50 bin sıralama gibi bir hedef koydum sadece bu yıl için. Eğer gelmezse seneye ilk 1000 gibi bir hedef koymayı düşünüyorum. Sıralama kötü gelirse Temmuz ayında sonucu gördüğüm gibi, sıralama fena gelmezse birkaç yeri belki tutar diye yazarsam ama gelmezse Ağustos gibi başlamayı düşünüyorum.Hocam her şeyden önemlisi, bu konuyu fikir almak için mi açtınız yoksa çalışmaktan bıktınız ve bahane mi arıyordunuz? Kendinize sorun bunu. Yanlış anlamayın biraz yargılayıcı oldu ama bazen kendimize o kadar iyi yalanlar söylüyoruz ki...
Şu an ben seninle aynı düşünüyorum. Yaş 18 ve 1. mezun yılım. 2. mezuna bırakmayı düşünüyorum bir yandan geç kalır mıyım diyorum 2 yıllık okuyan arkadaşlarım seneye mezun olacak ben yeni üniversiteye gitmiş olacağım mezuna bırakırsam. Sonuca göre bir şeyler yapacağım artık. Sen ne yaptın 2. mezuna mı bıraktın, yazdın mı geçen sene bir yer, merak ettim.
roseateanimam1
Uzman
18 yaş geç değilki ha 1 yıl erken gittin ha 1 yıl geçŞu an ben seninle aynı düşünüyorum. Yaş 18 ve 1. mezun yılım. 2. mezuna bırakmayı düşünüyorum bir yandan geç kalır mıyım diyorum 2 yıllık okuyan arkadaşlarım seneye mezun olacak ben yeni üniversiteye gitmiş olacağım mezuna bırakırsam. Sonuca göre bir şeyler yapacağım artık. Sen ne yaptın 2. mezuna mı bıraktın, yazdın mı geçen sene bir yer, merak ettim.