SF26 71
Üstün
70.000 hattında Hacettepe ve Koç vardı. 110.000 hattında da Bezm-i Âlem ve Medipol var.2 ay var daha. Hemşirelik sıralaması ne kadar oluyor ?
70.000 hattında Hacettepe ve Koç vardı. 110.000 hattında da Bezm-i Âlem ve Medipol var.2 ay var daha. Hemşirelik sıralaması ne kadar oluyor ?
Hocam şimdi başlarsak kazanma ihtimali var mı acaba2 ay var daha. Hemşirelik sıralaması ne kadar oluyor ?
Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce hangisi mantıklı? Asıl hedefim hemşirelik daha yeni sayısala geçtim böylelikle mezuna bırakma kararı aldım, fakat aile ortamından bir hayli uzaklaşmak istiyorum. Mezuna bırakmak istemiyorum bir yandan sizce simdi başlayıp 2 yıllık sağlık bölümlerini okumak mantıklı mı yoksa mezuna bırakıp hemşirelik mi kazanmak.
Hacı benim hedefim hemşirelikti ama hiç temelim yoktu sayısalda. Sanayide CNC operatörüydüm ve sanayiden kurtulmak istiyordum. Işten ayrıldım mezuna kaldım her ne kadar hedefim hemşirelikte olsa sanayiden kurtulabilmek için eşit ağırlıktan hazırlandım sonucum hezimetti. TYT kısmını 1.5 mndan 444K lara anca çekebilmiştim. (0 temel ile) 1 sene daha verecek bir ailem yoktu bundan kaynaklı radyoloji teknikerliği yazdım ve şu an onu okuyorum bir yandan 2026 KPSS'ye hazırlanıyorum. Eğer 4 senelik için ailen zaman verecekse pişman olmamak adına hemşirelik adına uğraşmanı tavsiye edebilirim ama dersen ki aile konusunda problemimim var bu sene gitmem lazım üniversiteye 4 senelik kötü bir bölümdense 2 senelik bir sağlık bölümü yazıp Gano'nu yüksek tutup aynı zamanda KPSS'ye hazırlanarak farklı bir seçenek yakalayabilirsin kendini en iyi sen tanıyorsun.
Radyoloji teknikeri bölümünden memnun musun hacım ve ayrıca KPSS çalışıp ayrıca atanma ihtimalimiz var mı acaba?
Tıbbi sekreterlik ataması çok zor diye biliyorum ben de çevremdeki bir ton insan atanamayıp özelde sürünüyor. Hemşirelikten daha iyidir bu arada torpiliniz varsa tıbbi sekreterlik. Gerçi ikisinde de atama o kadar kolay değil. Tıbbi sekreterliğin devlet maaşı da yüksek hem iş yükü de hemşireler kadar yoğun değil. Özelde ikisinin de maaşları kötü bu arada ama yine de tıbbi sekreterliğin iş yükü daha düşük hemşireliğe göre.Tıbbi sekreter olan kuzenim var hemen atanmıştı. Arkadaşlarımdan bazıları da 2 yıllık sağlık bölümlerini okuyor. Sağlık kolunda her zaman iş bulunur hocam. Tabii 4 yıllık kazanırsanız gidin ancak 2 yıllık sağlık bölümü gelirse ve 4 yıllık kazanamazsanız mezuna kalmanın bir anlamı yok gibi sizin açınızdan.
220 bin sıralama ile kapatmış son kapatan devlet üniversitesi.2 ay var daha. Hemşirelik sıralaması ne kadar oluyor ?
Hocam siz de yani en üst seviyeleri söylemişsiniz, devlete atanmak isteyen bi' kişi içi Hemşirelik gibi bölümü Hacettepede okumak ne kadar mantıklı? 70 bin sıralama ile hemşirelik okumak bile mantıklı değil benim gözümde. Akademisyen olmak istemeyen gitmez o sıralama ile o bölüme.70.000 hattında Hacettepe ve Koç vardı. 110.000 hattında da Bezm-i Âlem ve Medipol var.
Tıbbi sekreterlik ataması çok zor diye biliyorum ben de çevremdeki bir ton insan atanamayıp özelde sürünüyor. Hemşirelikten daha iyidir bu arada torpiliniz varsa tıbbi sekreterlik. Gerçi ikisinde de atama o kadar kolay değil. Tıbbi sekreterliğin devlet maaşı da yüksek hem iş yükü de hemşireler kadar yoğun değil. Özelde ikisinin de maaşları kötü bu arada ama yine de tıbbi sekreterliğin iş yükü daha düşük hemşireliğe göre.
Hacettepe'nin sağlık bölümleri ülkenin devlet bazındaki en iyi sağlık bölümleri şu anda. O sebepten oradan örnek verdim.220 bin sıralama ile kapatmış son kapatan devlet üniversitesi.
Hocam siz de yani en üst seviyeleri söylemişsiniz, devlete atanmak isteyen bi' kişi içi Hemşirelik gibi bölümü Hacettepede okumak ne kadar mantıklı? 70 bin sıralama ile hemşirelik okumak bile mantıklı değil benim gözümde. Akademisyen olmak istemeyen gitmez o sıralama ile o bölüme.
https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t4-tablo.php?p=say
Attığım bağlantıdan "Hemşirelik" yazarak bakabilirsiniz.