Hacettepe'nin sağlık bölümleri ülkenin devlet bazındaki en iyi sağlık bölümleri şu anda. O sebepten oradan örnek verdim.
220K ile kapatan okulların vereceği eğitimin diğer okullarla karşılaştırılmasını mantıksız buluyorum.
Hacettepe konusunda haklısınız hocam Tıp, Eczacılık gibi bölümlerden bahsetsek tamamdır ancak hemşirelik gibi bi' bölümde ameliyathaneler dışında ne gibi bi Hacettepe eğitimine ihtiyaç olacak?

Tıbbi sekreterlik ataması çok zor diye biliyorum ben de çevremdeki bir ton insan atanamayıp özelde sürünüyor. Hemşirelikten daha iyidir bu arada torpiliniz varsa tıbbi sekreterlik. Gerçi ikisinde de atama o kadar kolay değil. Tıbbi sekreterliğin devlet maaşı da yüksek hem iş yükü de hemşireler kadar yoğun değil. Özelde ikisinin de maaşları kötü bu arada ama yine de tıbbi sekreterliğin iş yükü daha düşük hemşireliğe göre.
İki bölümde de mülakat çok nadirdir hocam genelde KPSS sıralaması üzerinden alınır o nedenle torpil dönmesi pek olası değil diye düşünüyorum.

@Silinen üye bu arada denizcilik ile ilgili önlisans bölümlerini araştırmanızı öneririm.

Hacettepe konusunda haklısınız hocam Tıp, Eczacılık gibi bölümlerden bahsetsek tamamdır ancak hemşirelik gibi bi' bölümde ameliyathaneler dışında ne gibi bi Hacettepe eğitimine ihtiyaç olacak?
Hemşirelik üvey evlat muamelesi görecek cinsten bir bölüm mü?

4 yıl Elektrik Mühendisliği okuyan, şu anda bir fabrikada baş mühendis olarak görev yapan ve 5 teknisyenin sorumluluğunu üstlenen abim, Bursa'da 2 yıllık teknisyenlerin en az 80 bin TL maaş aldığını söyledi. Piyasada herkes masa başı iş istediği için teknisyen açığı var mış. Bence 2 yıllık bölümler fena değil ama şöyle bir durum var: Bu bölümleri okuyanların bir kısmı meslek lisesinden geldiği için, zaten birçok konuya önceden hâkim oluyorlar. Bu yüzden Anadolu’dan gelen biri için 2 yıllık kazandıktan sonra ekstra çaba gerekebilir.

Sağlık bölümleri için bir bilgim yok ama diğer bölümler için durum böyle.

4 yıl elektrik mühendisliği okuyan, şu anda bir fabrikada baş mühendis olarak görev yapan ve 5 teknisyenin sorumluluğunu üstlenen abim, Bursa'da 2 yıllık teknisyenlerin en az 80 bin TL maaş aldığını söyledi. Piyasada herkes masa başı iş istediği için teknisyen açığı var mış. Bence 2 yıllık bölümler fena değil ama şöyle bir durum var: Bu bölümleri okuyanların bir kısmı meslek lisesinden geldiği için, zaten birçok konuya önceden hâkim oluyorlar. Bu yüzden Anadolu'dan gelen biri için 2 yıllık kazandıktan sonra ekstra çaba gerekebilir.

Sağlık bölümleri için bir bilgim yok ama diğer bölümler için durum böyle.

Makine okuyan arkadaşlarım vardı ve birçoğu bir bilgisi olmadam 2 senelik üniversiteye gittiler her yer eğitimi baştan başlatiyor o yüzden bir temele ihtiyaç yok. İmam hatip lisesi mezunuydum sonra CNC operatörü oldum şu an da radyoloji teknikerliği okuyorum ve lise + öğrendiğim mesleğin sağlık ile alakasız olmasına rağmen problem olmadan her şeyi öğrendim. Ondan kaynaklı bir temele ihtiyaç yok.

Cinsiyetçi bir yaklaşım olacak belki ama erkek hemşirelik biraz Türkiye konjonktüründe sıkıntılı bir iş bilginiz olsun. LGBT bireyi olarak lanse edilme ihtimaliniz var.

Her doktora gittiğinizde hemşireleler kız diye bunu söylediniz sanırım. Çok yanlış bir algınız var. Her erkek ve kaslı adam hekimmi olacak?

Onun atanmasını bizde anlamadık hocam ama deprem dönemine denk gelmişti sanırım o yüzden hemen atanmıştı.
Deprem döneminde ve Covid döneminde sağlık sektöründe ekstra alımlar yapıldı. Ondan kaynaklı olabilir. Aynı şekil ATT bölümü için de Covid döneminde ciddi alımlar yapıldı ki maaşları ciddi anlamda iyi.
İki bölümde de mülakat çok nadirdir hocam genelde KPSS sıralaması üzerinden alınır o nedenle torpil dönmesi pek olası değil diye düşünüyorum.
Mülakat değil ki tek torpil dönen yer. KPSS'den tam puan yapsan bile torpil dönüyor. Bu hemşirelik, ATT, tıbbi sekreterlik gibi bölümlerin şu an için kontenjanları boş değil diye tahmin ediyorum. Her üniversiteden tonlarca mezun çıkıyor fakat bu kadarına şu an iş yok. Genel zorunlu ataması için de doktorlarda sözde yapay zeka atamaları yapıyor sıralamalara göre. Ben gerçi hiçbir işlerine inanmadığım için yorum yapmamam daha doğru olur.

burada diploma değil taktik önemlidir 2 yıllıkla sağlam bir iş bulursunuz 4 yıllıktan daha hayırlı olur sizin için..