Bütçe
20.000 TL
7 gen 3 kullanması bile geride olması için bir sebep kamera veya bazı birkaç konuda üstün olabilir ama konu sahibinin işine yaramayacaktır muhtemelen.
Mobil dünya ile ilgili hiçbir konuda iddiacı olmam, ciddi ciddi anlamam ve cahilim.

Söyledikleriniz doğrudur ve aşağıda yazdıklarım asla aksini iddia eder anlamına gelmiyor.
Hatta siz biliyor iseniz öğrenmek beni mutlu eder.

Neden olduğuna ilişkin zerre bilgi veremem ama şunu söyleyebilirim.
Bilindik markalarda bulunan bir 20 mega piksel kamera başka bir bilindik markadaki 200 mega piksel kameradan daha iyi olabiliyor.
İşlemci vs de benzer bir yapı gösterebiliyor sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil dünya ile ilgili hiçbir konuda iddiacı olmam, ciddi ciddi anlamam ve cahilim.

Söyledikleriniz doğrudur ve aşağıda yazdıklarım asla aksini iddia eder anlamına gelmiyor.
Hatta siz biliyor iseniz öğrenmek beni mutlu eder.

Neden olduğuna ilişkin zerre bilgi veremem ama şunu söyleyebilirim.
Bilindik markalarda bulunan bir 20 mega piksel kamera başka bir bilindik marka da ki 200 mega piksel kameradan daha iyi olabiliyor.
İşlemci vs de benzer bir yapı gösterebiliyor sanırım.

Haklısınız iş kamera sensörünü 200MP koymakta bitmiyor bu sensörü güzel bir SoC ile beslemek adam akıllı bir kamera uygulaması ve optimizasyon yapmak say say bitmez.

Bu site yurt dışı cihaz satan telefoncuları listeliyor biz burada listelenen bir telefoncudan alışveriş yaptık bir problem yaşamadık her telefoncu için konuşamam ama bizim aldığımız adam iyiydi.

Bunlara IMEI atmak kolay mı?

Bu cihazlarda yazılımsal kayıt yoktu sanırım en azından 14T'de yoktu @kullanıcı311 MediaTek olduğu için çıkabilir demişti yazılımsal kayıt dışında direnç işlemi var fakat biraz daha riskli bilen birisi yapmalı.

14t serisine henüz yazılımsal kayıt çıkmadı bildiğim kadarıyla. Server kayıt veya direnç gerekli. Bu arada 14t yerine 13t Pro daha iyi bir seçenek olacaktır. Hem Yazılımsal kayıt da var. Yeni yöntem ile güncellemede ve sıfırlamada IMEI gitmiyor.

Bu cihazlarda yazılımsal kayıt yoktu sanırım en azından 14T'de yoktu @kullanıcı311 MediaTek olduğu için çıkabilir demişti yazılımsal kayıt dışında direnç işlemi var fakat biraz daha riskli bilen birisi yapmalı.
14t serisine henüz yazılımsal kayıt çıkmadı bildiğim kadarıyla. Server kayıt veya direnç gerekli. Bu arada 14t yerine 13t Pro daha iyi bir seçenek olacaktır. Hem Yazılımsal kayıt da var. Yeni yöntem ile güncellemede ve sıfırlamada IMEI gitmiyor.
14T'den ucuza 14t pro yd ilgimi çekiyor da şu direnç kayıt işi çok mu zor acaba? Bazı modellerde baya kesip biçiyorlar telefonu.

14T'den ucuza 14t Pro yurt dışı ilgimi çekiyor da şu direnç kayıt işi çok mu zor acaba? Bazı modellerde bayağı kesip biçiyorlar telefonu.

Yani direnç uygun fiyatlı olduğu için önerebilirim ama yapan kişi güvenilir bir yer olması gerek. Termal macunu silip veya yenilemeden anakartı öyle koyan elemanlar var😅. Çift katmanlı anakart ise asla önermem.

Şahsen o cihaz için server kayıt öneririm. 5K maksimum.

Yani direnç uygun fiyatlı olduğu için önerebilirim ama yapan kişi güvenilir bir yer olması gerek. Termal macunu silip veya yenilemeden anakartı öyle koyan elemanlar var😅. Çift katmanlı anakart ise asla önermem.

Şahsen o cihaz için server kayıt öneririm. 5K maksimum.
Böyleymiş. Suya dayanıklılık sıkıntı. Ve dediğiniz gibi, temiz işçilik yapan biri lazım. Ben acaba kendim yapabilir miyim diye düşünmüştüm, hiç bu kadar ince işlere girişmedim ama ilgimi çekiyor yani.

Bir de bu pttavm'deki ithalatçı garantili 14T'ler alınır mı peki? 21 bine satıyorlar. İthalatçı garantisi garanti yok gibi bir şey diyor çoğu kişi :d Bir sorun çıkmasın diye dua edeceğiz öyle alırsak yani. Xiaomi TR garantili olanlar 5-6 bin daha pahalı.