Merhaba abilerim ablalarım, ben 13 yaşındayım. Boyum 175, kilom şu an 96, yağ oranım %30. Evde kendim diyet yaparak 120 kilodan bu kiloya düştüm. Temmuz'un ortalarına kadar yaklaşık 3 ayda yağ oranımı 20-22 bandına çekmek istiyorum. Sizce bu yağ oranında yazın yani göbek durur mu? Çok göğüs falan. Asıl amacım eylül'e kadar 16-17 bandına çekmek. Sizce mümkün mü, sağlıklı olur mu? Şu an en son tartıda 2 haftada 2,5 kg vermişim, 2,3'ü yağdan gitmiş. Proteinimi alıyorum, 100-150 g arası. Sizce nasıl? Biraz fazla boş yapmış olabilirim, özür dilerim.
Detaylar
Kim cevapladı?Estagfurullah ozur dilemenize gerek yok. Gayet guzel vermissiniz gibi geldi kilolarinizi. Nasil yaptiniz?Merhaba abilerim ablalarım, ben 13 yaşındayım. Boyum 175, kilom şu an 96, yağ oranım %30. Evde kendim diyet yaparak 120 kilodan bu kiloya düştüm. Temmuz'un ortalarına kadar yaklaşık 3 ayda yağ oranımı 20-22 bandına çekmek istiyorum. Sizce bu yağ oranında yazın yani göbek durur mu? Çok göğüs falan. Asıl amacım eylül'e kadar 16-17 bandına çekmek. Sizce mümkün mü, sağlıklı olur mu? Şu an en son tartıda 2 haftada 2,5 kg vermişim, 2,3'ü yağdan gitmiş. Proteinimi alıyorum, 100-150 g arası. Sizce nasıl? Biraz fazla boş yapmış olabilirim, özür dilerim.
Estagfurullah ozur dilemenize gerek yok. Gayet guzel vermissiniz gibi geldi kilolarinizi. Nasil yaptiniz?
Ben ocakta diyete girmistim 14 gunluk bir surec sonra bozmustum orada 6 kg vermisimdir odem vb mart 4'te diyete girdigimde 113 kiloydum ilk 25 gun sifir karbonhidrat 0 yağ yapmistim gunde 180G protein aliyordum su son 25 gundur gunde 50G tam bugday ekmegi 3 tane yumurta 1 kasik zeytinyağı falan yiyorum aksamlari 200G kiyma veya 300 450G arasi tavuk oyle besleniyorum şu an arada bir kosu bandinda kardiyo yapıyorum.
178 boyda kotu duruyordu bende. 14.5’e indim simdi, alt karinda az bi’ yag haric ust vucudum baya baya duz. 20-22 yag oraninda bence 175 boyda belirgin sekilde love handle, gobek olur.
Mumkun, dogru diyet ve hareketlilikle mumkun, 16-17’nin bile altina inersin. Ben 16 Subat’tan itibaren 24-26 yag orani seviyesinden 14.5’e indim. Ac da kalmadim, her gun egzersiz de yaptim. Ust vucut kas kaybi seviyem de minimal yani incelmedim. Daha hala cuttayim bakalim hazirlik sinavi gecene kadar 10-11 seviyesine inmek amacim.
Mumkun, dogru diyet ve hareketlilikle mumkun, 16-17’nin bile altina inersin. Ben 16 Subat’tan itibaren 24-26 yag orani seviyesinden 14.5’e indim. Ac da kalmadim, her gun egzersiz de yaptim. Ust vucut kas kaybi seviyem de minimal yani incelmedim. Daha hala cuttayim bakalim hazirlik sinavi gecene kadar 10-11 seviyesine inmek amacim.
Olcum cihazlarinin hepsi yanlış. Cihazlarin rastgele degerleri yerine aynada sizi tatmin edecek goruntuye kadar diyetinizi yapin. Duzgun olcum yontemine de erisme ihtimaliniz pek yok cunku.
Cihazlar yanlış olabilir bir şey diyemem aynaya gore cok fark ediliyor bende zaten cevremde diyor annem diyetisyene gidiyor onun doktoru beni de ölçüyor.
178 boyda kotu duruyordu bende. 14.5'e indim simdi, alt karinda az bi' yag haric ust vucudum bayağı bayağı duz. 20-22 yag oraninda bence 175 boyda belirgin sekilde love handle, gobek olur.
Mumkun, dogru diyet ve hareketlilikle mumkun, 16-17'nin bile altina inersin. Ben 16 Subat'tan itibaren 24-26 yag orani seviyesinden 14.5'e indim. AC da kalmadim, her gun egzersiz de yaptim. Ust vucut kas kaybi seviyem de minimal yani incelmedim. Daha hala cuttayim bakalim hazirlik sinavi gecene kadar 10-11 seviyesine inmek amacim.
Yağsız vücut kutlenizi biliyor muydunuz ya da ya da 22 yag oranindaykenki kilonuzu.
Stebb
Uzman
Kilo vermissinizdir, yag oraniniz da dusmustur zaten. Sadece sayilara gore degil aynadaki goruntunuze gore hareket edin diyorum. Orada yazan 20 veya 15'in bir gercekligi yok cunku. Dogru durust tek olcum cihazi MRI, ona da erisemezsiniz. Ugrasmak, ogrenmek isterseniz dogru yag orani tahminleri icin belli basli online yabanci koclari takip edin. TNF, Keenanrmalloy gibi.Cihazlar yanlış olabilir bir şey diyemem aynaya gore cok fark ediliyor bende zaten cevremde diyor annem diyetisyene gidiyor onun doktoru beni de ölçüyor.
100 cm belim vardi ama boynumu, omzumu ve kalcami olcmedigimden yag oranimi bilmiyorum ama 24-26 yag oraniydi tahminen 99 kilo iken. Su an 84.5 cm’e indi belim. 22 kilo kayipta 15.5 cm azalma oldu, cok minik bi’ cikinti haric gobek sifir, core kaslarim da bir fitnessci kadar olmasa da belli oluyor.Yağsız vücut kutlenizi biliyor muydunuz ya da ya da 22 yag oranindaykenki kilonuzu.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-