Olaylara olumsuz bakan birisi değilim. Hiçbir zamanda öyle olmadım. Bir şeyi hedeflersem ve o şey olmadığında yerden çabuk kalkarım çünkü yaptığım şeyin %100 olacağını hissetsem bile alternatif yollar ayarlarım kendime. Mesela atanacağıma %100 emindim 3.91 ile mezun oldum ve KPSS puanım yüksek. Mülakata girdik olumlu geçti. Atanacağımdan eminim ama ya olmazsa diyerek alternatif yollar buldum kendime. Atanamadığımda da dert etmedim. Bu hayata bir defa geliyoruz ve elimden geleni yapmam lazım.
Bende mesela o kadar üzülmem olumsuz durumlara karşı bu sene girdim YKS'ye sıralamam geçen yıldan bile kötü geldi ama ne yapalım yaz için girdiğim işe devam ederim başka şeylerde deneyebilirim.

Eskiden TYT puan barajını geçemediğinde AYT puanı hesaplanmıyordu. Şu an sınava girmediğim için bilmiyorum belki ondandır.

Zaman çabuk geçer, bir bakmışsın üniversite bitmiş :D

İş hayatı daha iyi boş ver. Tarih öğretmeni olarak mezun oldum. KPSS'den 92 aldım mülakatta elendim. Kargoculuk yapıyorum öğretmenden daha yüksek maaş alıyorum. Bir kapı kapanırsa diğer kapı mutlaka bulunur.

Tebrik ederim hocam :)
Teşekkür ederim.

GTÜ PC, 2022 9.9K, 2023 9.8K falan kapatmış. 8.7K benim. 🙁

Umarım gelir ya.

Hocam Gebze Teknik hakkında hiç iyi şeyler duymamıştım internette. Ne kadar doğrudur bilmiyorum artık.
Gebze Tekniğin iş oranları ve kadrosu muazzam iyi aslında. O sıralamaya daha iyisi yok yani.

Sınavların zor olduğu ve sosyal ortamın olmadığı yönünde çok söylenti var da, yetineceğiz artık ne yapalım.

Dil 15200. 2. tercihime kaldım.

3 senedir 16000-16900 arası kapatan bir bölüm bir anda düşmez diye umuyorum.

Ben o kadar yapsaydım geçen sene istediğim okul ve bölümdeydim.

15200 güzel ya mis gibi. 51k sıralamama rağmen ilk sıraya yüzsüz gibi 11K'den alan üniyi yazmıştım belki boşluk olurda girerim diye. :D

Çok da kasmayın derim istediğin bölüm tutmadı diye dünyanın sonu gelmedi veya işsiz kalmadın. Takıl kafana göre işte yatının sonu değil. En kötü sanayiye gir 4 sene okuyup işsiz kalacağına 2 sene çalış okuyanın iki katını kazan.

Ben o kadar yapsaydım geçen sene istediğim okul ve bölümdeydim.

15200 güzel ya mis gibi. 51k sıralamama rağmen ilk sıraya yüzsüz gibi 11K'den alan üniyi yazmıştım belki boşluk olur da girerim diye. :D
Ya fena değil de, açıklanmadan önce kendime en kötü senaryoda 15000 yaparım dedim. Çok düşük bir ihtimal ile bu senaryo olur diye bakıyordum, bu oldu.

Tabii ki dünyanın sonu değil, başka üniversiteler de var ama istediğin olmayınca onun hayal kırklığı olacak illaki.