Mabelmtz22

Uzman

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Mobbing - Vikipedi
Uzun süre sonra sigortalı bir işe girdim, tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Girdiğim mağaza klasik giysi mağazası satış danışmanlığını yapıyorum, ilk 1 aylarda çok utangaçtım müşterilerle konuşmuyordum bile. Benden tecrübeli arkadaşları izleyerek sohbetlerine bakarak tekrar yapmaya başladım, zaman geçtikçe öz güvenim arttı ne yapacağımı bildiğim için geçen aya göre daha konuşkan satışı iyi bir hale geldim. Ayrı olarak iş ortamı müdür, yönetici ile konuşma üslübü vs çevreyi gözlemleyerek kendimi geliştirdim ve sevdirdim. Ne kadar gözükmesemde sürekli bir işle meşgul oldum, bu durum ilk zamanlar gözükmese de zamanla beni tanımaya başladılar ve göz odağı olmaya başladım.

Tecrübelelerim:
-İşi benimsemezseniz yaptığınız iş performanslı olmaz.
-Etraftaki insanlarla hemen samimi olmayın zamana bırakın gözlemleyin, onlar size ilk ön yargılı yaklaşacak sıkıntı etmeyın düzelecek.
-Eğer etrafınızda ben çok iş yapıyorum diye seni düşürmeye çalışan biri var ise sende aynı şeyi yap sürekli kendini konu et. Senden üst birine ben bunu yaptım nasıl olmuş vs. yapan kişi bu durumu görünce bırakacak.
-Mobbing yapan yönetici ve müdür var ise bu durumu anlatın mutlu olmadığınızı söyleyin sizin pasif olmadığınızı anlasın. Ben kım olursa olsun kendi hakkımı aramak için sürekli şikayet ediyorum, benden bıktıkları için önceki gibi mobbing ve üstüme gitmeyi bıraktılar.

Mobbing - Vikipedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 2 buçuk hafta bilindik dünyaca isim yapmış İtalyan markanın İstanbul şubesinde çalışmıştım. Üç dil bilmeme rağmen bir bakalım TR'de nasılmış çalışma hayatı diye bir deneyim olsun istedim. Neyse işe girdik ağustos sıcağında çalışıyoruz üzerimizde de o markanın gömleği ve o markanın siyah kumaş pantolonu. Akşam mağazanın 'sahibi' geldi. Baktım bir anda bütün çalışanlar yalaka oldu biri kül tablası getiriyor biri bir şey içer misiniz etrafında pervane oldular. Ben hiç oralı olmadım. Sonra topladı herkesi bir şikayetiniz var mı dedi kimsede çıt yok. Ben ise var dedim. Sadece birer adet gömlek ve pantolon verildiğini bu sıcakta en az 2'şer adet olmak zorunda dedim ki birini yıkayıp diğerini temiz giyelim diye vesaire. Adam diye ortalıkta dolaşan mağaza sahibi dedi ki: Yok öyle bir şey akşam eve gidince yıkarsın bir şekilde kurutursun sabah gelirken giyersin. Bende yumdum gözlerimi açtım ağazımı ne kadar küfür varsa saydım ona herkes şok içinda oracıkta gömleği ve pantolonu çıkardım ve önüne attım. Dedim sen patron olmuşsun ama hala adam olamamışsın. Içerdeki paramıda arkadaşlara dağatırsınız dedim ve gittim.
Sonrasında zaten yabancı bir şirkette iş buldum ve şu anda yönetim kadrosunda yer alıyorum. Demek istediğim TR'de maalesef yalaka arıyorlar sanki. Çok çalışacaksın ve her şeye doğru veya yanlış hehe evet diyeceksin. Zaten bu zihniyet yüzünden bu ülke ilerliyemiyor. Neyse herkesin işi gönlünce olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 2 buçuk hafta bilindik dünyaca isim yapmış İtalyan markanın İstanbul şubesinde çalışmıştım. Üç dil bilmeme rağmen bir bakalım TR'de nasılmış çalışma hayatı diye bir deneyim olsun istedim. Neyse işe girdik ağustos sıcağında çalışıyoruz üzerimizdede o markanın gömleği ve o markanın siyah kumaş pantolonu. Akşam mağazanın 'sahibi' geldi. Baktım bir anda bütün çalışanlar yalaka oldu biri kül tablası getiriyor biri bir şey içer misiniz etrafında pervane oldular. Ben hiç oralı olmadım. Sonra topladı herkesi bir şikayetiniz var mı dedi kimsede çıt yok. Ben ise var dedim. Sadece birer adet gömlek ve pantolon verildiğini bu sıcakta en az 2'şer adet olmak zorunda dedim ki birini yıkayıp diğerini temiz giyelim diye vesaire. Adam diye ortalıkta dolaşan mağaza sahibi dedi ki: Yok öyle bir şey akşam eve gidince yıkarsın bir şekilde kurutursun sabah gelirken giyersin. Bende yumdum gözlerimi açtım ağazımı ne kadar küfür varsa saydım ona herkes şok içinda oracıkta gömleği ve pantolonu çıkardım ve önüne attım. Dedim sen patron olmuşsun ama hala adam olamamışsın. Içerdeki paramıda arkadaşlara dağatırsınız dedim ve gittim.
Sonrasında zaten yabancı bir şirkette iş buldum ve şu anda yönetim kadrosunda yer alıyorum. Demek istediğim TR'de maalesef yalaka arıyorlar sanki. Çok çalışacaksın ve her şeye doğru veya yanlış hehe evet diyeceksin. Zaten bu zihniyet yüzünden bu ülke ilerliyemiyor. Neyse herkesin işi gönlünce olsun.

Giysi konusunda bende de sıkıntı olmuştu. 2 tane lakos verdiler, 3. yü istedim yine az geliyor. Daha fazla vermiyorlar. Şikayet konusunda şöyle bir durum oluyor zor durumda kaldıklarında peşinden koşuyorlar mesela işten çıkacağım desen sana pervane olurlar.