Kalınmaz. Ailenize, hayallerine ve sizin gençliğinize yazık. Demek ki akademik olarak kendinizi 1 senelik tempoya sokacak iradeye sahip değilsiniz. Bunun 3. mezunda artacağını da düşünmüyorum çünkü insan bu ceviz olsa çatlar ders çalışmaktan. 50.000-75.000 aralığı ne kadar ideal olmasa da belirli bölümlerde tercih yapılırsa işsiz bırakmayacak, eğlenceli bir üniversite hayatı yaşayabileceğiniz ve gelecek kurabileceğiniz bölümlerin yolunu açar.

Kalınmaz. Ailenize, hayallerine ve sizin gençliğinize yazık. Demek ki akademik olarak kendinizi 1 senelik tempoya sokacak iradeye sahip değilsiniz. 50.000-75.000 aralığı ne kadar ideal olmasa da belirli bölümlerde tercih yapılırsa işsiz bırakmayacak, eğlenceli bir üniversite hayatı yaşayabileceğiniz ve gelecek kurabileceğiniz bölümlerin yolunu açar.
Hocam bu yıl ilk defa çalıştım ama sınava onu da belirtelim. Diğer yıl 470 bininci mi ne olmuştum.

Hocam bu yıl ilk defa çalıştım ama sınava onu da belirtelim. Diğer yıl 470 bininci mi ne olmuştum.

Bence ne kadar çalıştığınız önemli değil. Sonuç olarak nereye ulaştığınız önemli. Ben kendi adıma bırakın 3. defa kalmayı 1 defa mezuna kalmayı bile zulüm olarak gördüğüm için ona göre çalışıp sonuçlarını göğüsledim. Eğer tıp ve diş hekimliği gibi yazamayacağınız bölümler varsa ve onları istiyorsanız hazırlanın ama mühendislik istiyorsanız yazıp bir an önce diplomanızı almak için çalışın derim.

Bence ne kadar çalıştığınız önemli değil. Sonuç olarak nereye ulaştığınız önemli. Ben kendi adıma bırakın 3. defa kalmayı 1 defa mezuna kalmayı bile zulüm olarak gördüğüm için ona göre çalışıp sonuçlarını göğüsledim. Eğer tıp ve diş hekimliği gibi yazamayacağınız bölümler varsa ve onları istiyorsanız hazırlanın ama mühendislik istiyorsanız yazıp bir an önce diplomanızı almak için çalışın derim.
YBS düşünüyorum.

Poor man's Computer Science. Biraz ittirerek İngilizce eğitim veren ortalama-ortalama üstü üniversitelere yerleşebiliyorsunuz bence gayet iyi. Ben 1 seneyi daha riske atmazdım. Elinizden geleni yapın sınavdan sonra düşünürsünüz bunu. Hedefiniz sınavda tam potansiyelinizi görmek olsun.

@Winner, YBS için 1 yıl daha hazırlanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, biraz sınava biraz şansa bağlı bir şekilde de o bölüm için iyi sayılabilecek bir üniversiteye geçebilirsin diye düşünüyorum.

Önce bi' sınava gir sonuçlar açıklansın da öyle konu falan aç, şimdi açılan bu konunun çok büyük bir değişiklik yapamayacağı bariz. Yorma kafanı boş yere, derse çalış.

@Winner, YBS için 1 yıl daha hazırlanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, biraz sınava biraz şansa bağlı bir şekilde de o bölüm için iyi sayılabilecek bir üniversiteye geçebilirsin diye düşünüyorum.

Önce bi' sınava gir sonuçlar açıklansın da öyle konu falan aç, şimdi açılan bu konunun çok büyük bir değişiklik yapamayacağı bariz. Yorma kafanı boş yere, derse çalış.
Kral düşünmeden edemiyorum. Şu son günlerde adam akıllı odaklanamıyorum bile.

@Winner, düşünmenin bir faydası olmadığını kendine sürekli tekrar edip beynini buna alıştırman lazım. Mesela olumsuz bir duygu seline kapılmaya başladığını anladığın vakit "bunu düşünmemeliyim, bana bir yararı yok" gibi telkinlerde bulunman bir noktada iyi gelecektir. Overthink dedikleri şeye kapılmamanı öneriyorum kısaca😄

Bunu yapması zor, her zaman yapabilecek bir şey değil ama kötü düşüncelerde boğulmamaya çalışmak lazım. Tek odağın sınav olmalı ama çok yüksek hedefler belirlemişsin gibi duruyor ve o "çok yüksek" hedefe odaklanman sana zarar veriyor. Aşağıdaki cümle bunu gösteriyor ki mezuna kalmayı düşünme sebebin de bu.
Derece hedefiyle çıkmıştım yola, şimdi ilk 50 bine zor giriyorum.

Mesela artık odağını "sınavda yapabileceğimin en iyisini yapmak" ya da "elimizden ne geliyorsa artık" gibi düşüncelere yöneltebilirsin. Böyle düşün demek sınav çalışma düzenini gevşet demek de değil ha, sadece o çok yüksek hedeflerinin altında ezilmemen için bir öneri.

Sen sınavına ve çalışmana odaklan, gerisi öyle ya da böyle bir yolunu bulur.