Örneğe rağmen farkı ayırt edememeniz şaşırtmadı. Kolay gelsin.

Yillardir film ve görüntü alanındayim, 24-30 karede rahatsız olmayanlar için doktora gidin diyeni ilk defa gördüm. Kare zamanlamasıyla göz doktorunun ne alakası var, milleti aşağılamaya çalışınca havalı mi oluyorsun? Adam akıllı yazarsın, kare zamanlamasi kötüyse 60 fps bile kurtarmaz diye hak veririz. Konu sahibi 30 karede rahatsız olmuyorsa frame pacing bir sorun yaratmiyordur zaten, bunun bir sorun olmasi icin ciddi bir halde olmasi lazim ve kimse gidip de "bu zamanlamayla mükemmel akicilik alıyorum" demez?

Yillardir film ve görüntü alanındayim, 24-30 karede rahatsız olmayanlar için doktora gidin diyeni ilk defa gördüm. Kare zamanlamasıyla göz doktorunun ne alakası var, milleti aşağılamaya çalışınca havalı mi oluyorsun? Adamakıllı yazarsın, kare zamanlamasi kötüyse 60 FPS bile kurtarmaz diye hak veririz. Konu sahibi 30 karede rahatsız olmuyorsa frame pacing bir sorun yaratmiyordur zaten, bunun bir sorun olmasi icin ciddi bir halde olmasi lazim ve kimse gidip de "bu zamanlamayla mükemmel akicilik alıyorum" demez?

İNsanların fikirlerini sormak istedim sadece hocam. Diğer arkadaşın da böyle bir şey dememesi lazımdı evet ama lütfen sakin kalalım. Tartışmaya girmeyelim.

Göz doktoruna gitme vaktinizin geldiğini düşünüyorum. 45-50 kabul edilebilir ama daha altını frame pacing olmadan akcı kabul edenleri anlamıyorum.
O zaman PS5, Xbox gibi konsollarda neden 4k, 8k 60FPS oyun oynayamıyoruz :D? Oyun makinesi ya bunlar (sözde). 30FPS oynanıyor, bunun fakirlikle veya göz bozukluğuyla alakası yok, önemli olan stabilite. 30FPS olsun sürekli 30'da sabit kalsın mis gibi de oynanır.

İNsanların fikirlerini sormak istedim sadece hocam. Diğer arkadaşın da böyle bir şey dememesi lazımdı evet ama lütfen sakin kalalım. Tartışmaya girmeyelim.

Herkesin fikrine saygı göstereceğim diye bir şey yok hocam. Deyim bile olsa bunun göz doktoruyla ne alakasi var ki? Frame pacing/kare arasındaki konfor kisiden kişiye değişir. Görsel hassasiyet, ekrana olan dikkat düzeyi vb. kaldı ki alışkanlıklar bile bunu değiştirir. Sonuc olarak "bir göz doktoruna git yauuv" gibi iğneleyici, aşağılayıcı sözler hiç hoş değil.

Herkesin fikrine saygı göstereceğim diye bir şey yok hocam. Deyim bile olsa bunun göz doktoruyla ne alakasi var ki? Frame pacing/kare arasındaki konfor kisiden kişiye değişir. Görsel hassasiyet, ekrana olan dikkat düzeyi vb. kaldı ki alışkanlıklar bile bunu değiştirir. Sonuç olarak "bir göz doktoruna git yauuv" gibi iğneleyici, aşağılayıcı sözler hiç hoş değil.

Haklısınız hocam. Söyeleyecek pek bir sözüm yok.

Yillardir film ve görüntü alanındayim
Olayın film olmadığını idrak edemediğinize değinmiştik zaten. Tekrar belirtmenize gerek yok. Şu ikisi arasındaki farkı anlamıyorsunuz. Zar zor 30 FPS veren bir bilgisayarda senaryo bu oluyor. Frame pacing varsa olmuyor. Olay sadece sayı değil.
Belki tekrar okuyunca anlarsınız diye umutlanıp mesajı alıntılayayım.

10 Hz ekranda 1, 1, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 5, 5 şeklinde kareler görmekle 1, 1, 1, 2, 3, 4, 4, 4, 5, 5 şeklinde kareler görmek arasında fark var.

24-30 karede rahatsız olmayanlar için doktora gidin diyeni ilk defa gördüm. Kare zamanlamasıyla göz doktorunun ne alakası var, milleti aşağılamaya çalışınca havalı mi oluyorsun?
O lafı aşağılama olarak gören ve ciddiye alan birinin ciddi bir şekilde doktora gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Eğer ki konsolda oynuyorsanız ve frametime grafiği dümdüzse gayet güzel oynanıyor 30 FPS ile. Çocukken PS3'ümde bir sürü 30 FPS oyun oynadım, şimdi Switch Lite'ımda oynuyorum, FPS oyunları dışında neredeyse hiç umursamıyorum bile.

Frame pacing varsa evet. Yani filmlerde hiçbir sorun yok. Ama bilgisayarda çoğu oyun öyle değil.

10 Hz ekranda 1, 1, 2, 2, 3, 3, 4, 4, 5, 5 şeklinde kareler görmekle 1, 1, 1, 2, 3, 4, 4, 4, 5, 5 şeklinde kareler görmek arasında fark var. Yazması kolay olduğu için 10'u seçtim. Bazıları belirtmeden anlamayacak gibi duruyor.
MGS5'İN 60 FPS kilidi var, oyunu 144 HZ'de çalıştırdığımda çok rahatsız hissettiriyor ama 60 HZ'de çalıştırdığımda kaymak gibi oynanıyor. Sebebi Frame Pacing dediğiniz şey mi?