Hayır diyoruz. Honor 200 pro olur, biraz daha çıkabilirseniz S24, S24+ olur.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 35.000 TL
Reidon
Uzman
Arkadaşlar merhab. A şu an Realme C25 kullanıyorum, güzel bir telefona geçmek istiyorum. Her ihtiyacımı karşılasın yani ne alabilirim? Bu fiyat bandında güzel öneriler yapabilecek var mı? Oyun oynarım, PUBG e-footbal vesaire. Kamera da kullanan birisiyim, sosyal medya vesaire kullanırım. Bu şekilde önerilerinizi bekliyorum.
Apple tarafında 13'ten başka alternatiniz yok Android tarafında S24 var. Sosyal medya dediğiniz için Apple tercih edin derdim ama 3 4 yıl sonra güncellemesi kesilecek S24 5 6 yıl. S24'ün kamerası ne kadar güzel olursa Android Instagram tarafında hiç estetik gözükmüyor. Şahsen ben hiç story atmıyorum IPad'den atıyorum ne atacaksam.
- Makaleler
- 9
Hocam kamera ve sosyal medya o yüzden iPhone tarafı ilgimi çekiyor kamera konusunda iPhone 13 dediginiz telefonlardan bence daha iyi haksız mıyım 1 eksiği var 120Hz diye düşünüyorum![]()
1 eksik dediğin şey en büyük eksik. Aldığın cihazın gücünü bile göremiyorsun. PUBG oynayacağım demişsin hem, 60Hz hem oyun hem normal kullanım için çok kötü. Düz model iPhone alınmaz.
Değil, önerilen cihazların kamera donanımları daha üstün.Kamera konusunda iPhone 13 dediginiz telefonlardan bence daha iyi.
Bu fiyata İp13 almanın elma logosu dışında 1 tane artısı yok.
Zorlamayın hocam. Haksızsınız. Gönlünüz iPhone 13 istiyorsa, onu seviyorsanız alabilirsiniz hiç problem yok ama gelip de buraya sormayın o zaman. Daha iyi demeyeceğiz, size hak vermeyeceğiz çünkü değil.Hocam kamera ve sosyal medya o yüzden iPhone tarafı ilgimi çekiyor kamera konusunda iPhone 13 dediginiz telefonlardan bence daha iyi haksız mıyım 1 eksiği var 120Hz diye düşünüyorum![]()
iPhone 13'le fiyatı sebebiyle rakip görülen ve genel anlamıyla, tipiyle, boyutuyla hitap ettiği kesim benzer olan Galaxy S24 her alanda iPhone 13'ten 2 gömlek üstün. Bu da çok doğal bir durum arada 2 nesil var.
Ekran olarak aradaki fark sadece 120 hz değil. Bir yanda 1-120 hz arası çalışabilen ltpo 1400 nitlere kadar oto modda çıkabilen en üst seviye ekranlardan biri var, diğer tarafta 800 nite çıkan 60 hz çerçeve cumhuriyeti bir ekran var.
İşlemci tarafında Exynos 2400 A15 bionic'i sentetik testlerde ikiye katlıyor, değil A15 A17 pro'yla bile sonuçlarda gpuda daha iyi, cpuda bir tık aşağıda kalıyor. Günlük kullanımda da hem pil anlamında hem de ısı anlamında Exynos 2400 fazlasıyla başarılı.
Gelelim iPhone'un tek kalesi zannedilen o kameraya: iPhone 13'te GSMArena'dan aldığım bilgiye göre 1/1.9 inçlik bir ana kamera sensörü bulunuyor, S24'te ise 1/1.57 inçlik GN3 bulunuyor. Sensör boyutu düşük ışık koşullarından genel kaliteye her şeyi fazla fazla etkiliyor. Geniş açı kamerası S24'te Ultra modelde de kullanılan sensör zaten, orada da daha iyi. Optik zoom konusunda da sıfıra karşı çok da zorlanmıyor S24. Video konusunda da Apple'ın daha iyi olduğuna katılmıyorum, ikisi de benzer yetenekleri sergileyebiliyor (4k 60 fps gibi) zaten ve Samsung da uzun süredir gayet pürüzsüz ve tertemiz videolar çekiyor.
Yazılım/güncelleme anlamında pek tartışmaya gerek yok sanırım, bir yanda 7 senelik desteğinin henüz 1 tanesini bile yeni yiyecek olan S24, diğer yanda 3 sene sonra güncelleneceği muamma olan 13.
Güncel teknolojileri barındırma (Atıyorum wi-fi 6e, Bluetooth 5.3 gibi) konusunda da yaş avantajıyla beraber zaten kazananı tahmin etmek zor olmamalı.
Bunların hepsine rağmen, S24'ün her konuda ezmesine rağmen, hiçbir şekilde temellendiremeyeceğiniz yok daha stabil yok daha güvenli yok sosyal medyada daha iyi gibi bahanelerle 13 alma niyetiniz varsa buyrun alın. Para sizin keyif sizin ama buraya gelip de başta da dediğim gibi kabul ettirmeye çalışmayın. Ben S24'e daha hakim olduğum ve genel anlamda daha mantık olarak yakın gördüğüm için onunla kıyasladım. Yoksa örneğin Xiaomi 14T Pro da gömer 13'ü.
denizius
Uzman
Değil, önerilen cihazların kamera donanımları daha üstün.
Bu fiyata IP13 almanın elma logosu dışında 1 tane artısı yok.
S24 daha kötü demiyorum ama sadece kameradaki sayılara bakarak böyle bir yorum yapmak pek doğru değil.
Kadircan
Uzman
Tamam haklısınız ama iPhone 13 14 15 16 kamerasının hiçbir farkı yok diğerinden arkadaşım ile denedim 16 var onda birinde 13 var ikisi de aynı çekiyor.
Tamam Samsung 120Hz olabilir ama oyunda sabit 120FPS almıyoruz çok fazla düşüş kasma donma oluyor ama bu IPhone'da olmuyor haksızsam haksızsın deyin.
Yani 120Hz olabilir ama oyunu stabil bir şekilde 120 de oynatmıyor ama 13 sabit 60 alıyor diye biliyorum ve Samsung'un bence arka kamerası iyi ama ön kamerası bir iPhone olamaz benim fikrim
Ayrıca bir sorum daha olacak biliyorsunuz 14 Pro veya promaxlar artık 70 80k 13 alıp kullanıp 14 veya ileride 15 Pro'ya dönüştürmek mantıklı mı sizce?
Tamam Samsung 120Hz olabilir ama oyunda sabit 120FPS almıyoruz çok fazla düşüş kasma donma oluyor ama bu IPhone'da olmuyor haksızsam haksızsın deyin.
Yani 120Hz olabilir ama oyunu stabil bir şekilde 120 de oynatmıyor ama 13 sabit 60 alıyor diye biliyorum ve Samsung'un bence arka kamerası iyi ama ön kamerası bir iPhone olamaz benim fikrim
Ayrıca bir sorum daha olacak biliyorsunuz 14 Pro veya promaxlar artık 70 80k 13 alıp kullanıp 14 veya ileride 15 Pro'ya dönüştürmek mantıklı mı sizce?