Bütçe
40.000 TL
Sensörü değil kablosunu söküyordu 🤓 Git servise sor kendileri söylüyor bro. Bunu bilmiyorsunuz daha @23783 @talongod birde beğenmedim atıyorsunuz xd.
Kendine hakaret ettirmek için zorluyor gibisin gerçekten. Hırsız "Çaldım," der mi? Servis neden yanlış yaptığı bir şeyi tam anlamıyla söylesin? Hadi diyelim buna da karşılık verecek dahiyane fikirlerin var. Garantiden insanlara bir ton sensörü çıkartılıp "Onarıldı," denilen cihaz yollanmış. Kimisi ya hiç kapak kapatıldığında uykuya dalmıyor ya da kimisi 45 W CPU watt ile limitli ve aşırı ısınıyor. Gerçi anlayacağını sanmıyorum. Sen bütün cihazlarda sensör anakarta gömülü diye düşünmeye devam et.

Kendine hakaret ettirmek için zorluyor gibisin gerçekten. Hırsız "Çaldım," der mi? Servis neden yanlış yaptığı bir şeyi tam anlamıyla söylesin? Hadi diyelim buna da karşılık verecek dahiyane fikirlerin var. Garantiden insanlara bir ton sensörü çıkartılıp "Onarıldı," denilen cihaz yollanmış. Kimisi ya hiç kapak kapatıldığında uykuya dalmıyor ya da kimisi 45 W CPU watt ile limitli ve aşırı ısınıyor. Gerçi anlayacağını sanmıyorum. Sen bütün cihazlarda sensör anakarta gömülü diye düşünmeye devam et.
Boş laflarını okumayacağım anlaşılan küçük bir çocuksun bilginde yok o serviste çalışan dostlarımı çok iyi tanırım çünkü kardeşim orada çalışıyor 🤓 Sensör çıkartılmaz kablosu ve uç soketi çıkartılır buda işlevsiz olmasına yol açar bunu bilmiyorsunuz daha öneri yapıyorsunuz kaç kere daha yakalıcam seni? Bütün Victus 16larda sensörün başı gömülü git iç tasarimina falan bak istersen.

Yav inanmıyorsan gidip pazartesi arasana servisi hatta git canlı desteğe sor onlar bile yardımcı olur la.

Engel atmış 🤣

Öncelikle, yazdıklarınızda iki üç tane eksik var; onları düzeltmek istiyorum. S1 ve R1 serisi modellerde, yani 2024 kasalarda, hall sensör anakarta gömülü; bu da garanti sonrası cihazın sensör probleminin baş göstermesi hâlinde ciddi bir maddi kayıp demek, eğer ki kişi maddi yükümlülüğü de karşılayamayacaksa o süre boyunca cihazın kullanılamayacağının da altını çizeyim.

Diğer bir konu ise konuda kişi zaten basit oyunlar oynayacağından bahsetmiş. Ben de konuda kendisine zaten sormuştum, keşke okusaydınız. Bu yüzden RTX 4060-4070M gibi dGPU önermek yerine daha gündelik kullanıma yatkın ancak güçlü olan iGPU modelleri önermek çok daha mantıklı.

Sensörün anakarta gömülü olması bir şeyi değiştirmez ki isterseniz onu yine sökersiniz burada soket ile bağlı olması ya da gömülü olması bir şey ifade etmez zaten sıkıntı o değil asıl sorun o sensörü söktüğümüz zaman sistemin kendini korumaya alabilme ihtimali karttaki güvenlik prosedürü nasıl işliyor ne gibi bir koruma devresi var bunu bilmiyoruz mesela bazı kullanıcılar sensörün söküldüğünde işlemci Watt'ını düşürdüğünü söylüyor olay zaten burada başlıyor her bir eleman bir zincir misali birbirine bağlı çalışıyor biri bağlı olmadığı zaman/sorunlu olduğu zaman sistemde genel olarak aksaklık görülüyor.
Şunu da eklemek isterim sensör ile kart arasında haberleşme birimi yoksa sensörün bilgileri araştırılıp aynı akım-gerilim değerlerinde bir yük bağlandığında Watt'ın düşmesi önlenebilir tabii bu bizim burada konuşup şöyle olur böyle olur diyebileceğimiz bir şey değil aynı kazalı araçların emniyet kemerinin direnç ile kandırılması gibi bir şey bir bilgisayarda denemek gerekebilir eğer böyle bir şeye imkan varsa sensör bilgisayarın Watt'ı düşürülmeden iptal de edilebilir.
Bizim ülkede gerek yetkili servisler gerek distribütörler tamir etmek veya alternatif çözüm bulmak yerine gidip yüksek fiyata parça değişimi yapıyor tamir ile uğraşmak istemiyorlar ve çalışanları da öyle alanında uzman kişiler değiller benim dediğimi düşünüp uygulamaya yeltenmezler kendim de bir X firmasının Türkiye distribütöründe çalıştığım için böyle bir şey olduğunu kendi gözlerimle görüyorum kart tamiri nedir kimse bilmediği için yurt dışından temin edilen yedek parçayı sisteme takıp yüksek fiyattan fatura kesiliyor bu yüzden maddi yük oluşuyor.
Oysa adı geçen marka böyle şeylerle kullanıcıları uğraştırmak yerine daha olay ilk patlak verdiği gün gömülü veya gömülü olmayan satış adetlerine göre ısıya dayanıklı sensör ürettirse hiç böyle şeyler konuşulmuyor olacaktı.
Şunu eklemek istiyorum yanlış da anlaşılmak istemem hiçbir markanın ürününü kötülemiyorum ama ben de Victus 16R-1045NT modelini kullanıyorum ve tamamen günlük işlerde kullanıyorum çoğunlukla YT'den video izler arada konuyu açan arkadaşımızın yapacağı gibi basit oyunlar oynar(TWD, Age of History), ayda yılda bir de burada insanların yazdığı şeyleri okurum Witcher falan da oynadığım oldu ama öyle çok performanslı bir bilgisayar değil gerek kullanış olarak gerek dış görünüş olarak oyuncu bilgisayarı hissiyatını vermiyor zaten.

Victus kullanıcısı olarak ben eve teknik destek almıştım hall sensörü ile alakalı. Anakart değişimi yapıldı ve bu konu hakkında konuşma fırsatım oldu. Açıkçası kendisi bile neden anakart değiştirdiklerini bilmediklerini bu sorunun ne olduğunu bile bilmediğini söyledi. (yani biraz garip) ancak şikayet etmedim. Yeni bir anakartım oldu.