ali09183

Çalışkan
  • Ryzen9 9950X
  • ASUS 4070SUPEr
  • Crucial DDR5 Pro 32 GB RAM
  • ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
Sistem daha yeni sayılır alalı 1 ay oldu. 2 3 gündür Last of Us oynuyorum ve FPS değerlerim çok iyi olmasına rağmen oyun ara sıra takılıyor. Bir mekanda hızlıca sağa sola koşarken ve yeni bir mekana girdiğim zaman(ara sıra) oyun takılıyor ve akıcılık kayboluyor.

Oyun ayarlarında dolayı mı diye baktım fakat zaten oyunun önerdiği ayarlarda oynuyorum. Aynı problemin bir benzeri de Cyberpunk 2077'de oto-save alırken oluyor. Oyun oto-save alırken anlık donuyor. Ekran kartının sürücüsünü silip tekrar yükledim fakat problem yine devam ediyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
CrystalDiskMark'tan SSD'ye test yaparken HWiNFO ile izleyebilirsiniz. Sıcaklıklar 70 dereceye yakın ise M.2 SSD'yi ekran kartından uzak olan bir yuvaya veya altında ise üstündeki bir yuvaya takın hocam. Kolay bir işlem zaten. İşlemden sonra drop sorunu çözüldü mü diye denersiniz.
Arkada sadece armoury create açık olacak şekilde testi yaptım. Uygulamadan ayar değişikliği yapmadan çalıştırdım ve maksimum 59 dereceyi gördü. Sebebi bu da değil galiba hala anlayamadım:/

Arkada sadece armoury create açık olacak şekilde testi yaptım. Uygulamadan ayar değişikliği yapmadan çalıştırdım ve maksimum 59 dereceyi gördü. Sebebi bu da değil galiba hala anlayamadım:/

Konudaki çözümlerin sisteminize uygun olanlarını yapabilir misiniz? İşlemci çekirdek park etme olayını işlemci sıcaklığınız yüksek değilse yapın.

Konudaki çözümlerin sisteminize uygun olanlarını yapabilir misiniz? İşlemci çekirdek park etme olayını işlemci sıcaklığınız yüksek değilse yapın.
Oneri icin tesekkurler. Dediklerinizi yaptim fakat sorun hala devam ediyor maalesef. Ayrica cyberpunk oynarken bazi yerlerin kaplamalari ve isiklandirmalari gec yukleniyor. Bu sorunu da yeni fark ettim

Bununla bir bakar mısınız?

Dediginizi yaptim sonuclar bu sekilde.
123awd.webp

Bununla bir bakar mısınız?

Hocam suan testi yaklasik 10 dakikadir yapiyorum ve bu sekilde bir yazi geldi sıkıntı oldugu anlamına mı geliyor?

23123123123.webp

Son düzenleme:
BIOS'u güncelleyip, videodaki ayarları yapın. Ayrıca anakart sitesinden LAN, Wireless, Chipset, Audio, USB ve Bluetooth sürücülerini de güncelleyin veya yükleyin.

Bu işlemlerden sonra Cyberpunk'ı test edin. The Last of Us bilgisayar portu en kötü PS oyunu olabilir. Cyberpunk'daki sorun çözülürse ve Last of Us yine rahatsız ederse yapabileceğiniz bir şey yok. Sisteminiz iyi olsa bile oyunun portundan dolayı sorunlu çalışması normal.

BIOS'u güncelleyip, videodaki ayarları yapın. Ayrıca anakart sitesinden LAN, Wireless, Chipset, Audio, USB ve Bluetooth sürücülerini de güncelleyin veya yükleyin.

Bu işlemlerden sonra Cyberpunk'ı test edin. The Last of Us bilgisayar portu en kötü PS oyunu olabilir. Cyberpunk'daki sorun çözülürse ve Last of Us yine rahatsız ederse yapabileceğiniz bir şey yok. Sisteminiz iyi olsa bile oyunun portundan dolayı sorunlu çalışması normal.

BIOS en son cikandan 2 alt versiyonda yine de guncellemem gerekir mi?

Evet BIOS'u güncel tutun. BIOS güncellemeleri hata düzeltmesi, performans ve güvenlik iyileştirmesi gibi şeyler barındırıyor. Güncellemeden sonra ayarlar sıfırlanacaktır. Sıfırlanmazsa da siz sıfırlayın ve videodaki BIOS ayarlarını yapın. Diğer sürücüleri de güncellemeyi unutmayın. Bazı sürücülere bu ay yeni güncellemeler gelmiş.

Evet BIOS'u güncel tutun. BIOS güncellemeleri hata düzeltmesi, performans ve güvenlik iyileştirmesi gibi şeyler barındırıyor. Güncellemeden sonra ayarlar sıfırlanacaktır. Sıfırlanmazsa da siz sıfırlayın ve videodaki BIOS ayarlarını yapın. Diğer sürücüleri de güncellemeyi unutmayın. Bazı sürücülere bu ay yeni güncellemeler gelmiş.
bir de onceki mesajimda bahsettigim durum var anakartimda. Biosu guncellemek sıkıntı yaratır mı?
Tabii ki. Fakat nasil kullanacagim uygulamayi bilmiyorum ilk defa gordum sizden. Nasil test edip gondermemi istersiniz?
Bir de bilgisayarımı açarken normal şekilde açma tuşuna basıyorum fakat anakart üzerinde "0d" yazıyor ve bilgisayarı açabilmek için kasa üzerinde bulunan yeniden başlatma tuşuna(en azında ben o tuşun öyle olduğunu düşünüyorum) basıyorum ve anakart üzerindeki "0d" yazısı gidiyor. Fakat bu yazı gittikten sonra anakartın üzerinde 15 sayısı yazıyor ve beni bir süre bekletip ondan sonra açılıyor. Ben bu anakartı ilk aldığım zaman bios güncel değildi ve biosu güncellemeye başladım. Fakat ne olduğunu bilmediğim bir sebepten ötürü ekrandan görüntü alamadım ve servise verdim. Servis kartı düzeltti ve biosu son sürüme güncelleyerek bana iletti. Fakat anakartın görüntü vermemesinden ve servise gitmesinden sonra bahsettiğim olay yaşanmaya başladı(anakartın üzerinde "0d" yazması, yeniden başlat tuşuna basmam ve sonrasında yaklaşık 1 dakika bekleyerek sisteme girmem) Net anlaşılabilmesi için aşağı video linki bırakacağım oradan dediğim şeyi daha net anlayabilirsiniz. Ayrıca kullandığım güç kaynağının fotoğrafını da ekleyeceğim belki onunla ilgili bir yorumunuz olur. Attığınız uygulamayı kullanırken de nasıl kullanacağım maalesef bilmiyorum.. Neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Bu sıkıntı

%1 FPS drop yiyormuşsunuz gibi geldi bana HD Tune pro uygulamasından benchmark ve file benchmark testi yapıp ekran görüntüsünü paylaşın.

O sorun neden oluyor bilmiyorum. Ama BIOS güncellemesi de o sorunu çözebilir. Kesinlikle yapın. BIOS güncellemesi, Recep beyin AM5 BIOS ayarları ve güncellemeleri bir yapın bakalım.

uygulamayi actim testi yapip paylasacagim

%1 FPS drop yiyormuşsunuz gibi geldi bana HD Tune pro uygulamasından benchmark ve file benchmark testi yapıp ekran görüntüsünü paylaşın.
hocam testi nasil yapayim bu uygulamayi bilmiyorum

O sorun neden oluyor bilmiyorum. Ama BIOS güncellemesi de o sorunu çözebilir. Kesinlikle yapın. BIOS güncellemesi, Recep beyin AM5 BIOS ayarları ve güncellemeleri bir yapın bakalım.
Hocam biosu güncelledim fakat dGPU ayarını ayarlarda göremedim diğer ayarları uygulayabildim sorun teşkil eder mi

Son düzenleme: