Bütçe
60.000 TL
Anladım hocam. Çok sağ olun.

Bu cihaz hakkında bilgi sahibiyseniz F16 5050 ile kıyaslama şansınız var mıdır?

Bir de TUF modelindeki paneli nasıl test edebilirim ona göre iade-değişime yollayabilirim belki.
Yukarıda dediğim şeylerin çoğu bu cihaz içinde geçerli. Batarya, güncellik (G-Sync vs.), Windows Hello, soğutma gibi konularda daha üstün. Yine performansa gelirsek; X5T modelden daha iyi TimeSpy skoru almış, TimeSpy Extreme tarafında 4060 + 14650HX MSI Sword kasadan bile iyi değerler almış F16 model. Panel kodunu satıcıya ulaşarak öğrenebilirsiniz anca (vereceklerini sanmam), bir modelde tonla benzer özellikte olan ama farklı paneller konulabiliyor. O dediğim BOE panel daha çok A16 tarafında geliyor ama, genel olarak FX608 (WUXGA) kasalara AUO B160UAN07.K (AUO73B3) panel gelmiş. X5T modelin tek artısı işlemci (+4 MB L3). F16 daha mantıklı olur o ikisi arasından, bütçenizi 65 bine zorlayabiliyorsanız o ikisine bakmanıza hiç gerek yok.

Thermalright TF7 veya halnziye P17 iş görecektir. Gerçi Türkiye'de P16 var şu an, distributor P17 henüz getirmedi.
Beceremediğim den mi bilmiyorum kendim bakım yaptığımda tf 7 de fazla dayanamamıştı. İlk defa macun sürüşümden olabilir. Ama servisin mx4 veya daha kötüsünü kullandığına eminim.
Kendi sürdüğüm tf 7'yi de resim ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 20250808_151116.webp
    20250808_151116.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 38
Yukarıda dediğim şeylerin çoğu bu cihaz içinde geçerli. Batarya, güncellik (teknoloji), Windows Hello, soğutma gibi konularda daha üstün. Yine performansa gelirsek; X5T modelden daha iyi TimeSpy skoru almış, TimeSpy Extreme tarafında 4060 + 14650HX MSI Sword kasadan bile iyi değerler almış F16 model. Panel kodunu satıcıya ulaşarak öğrenebilirsiniz anca (vereceklerini sanmam), bir modelde tonla benzer özellikte olan ama farklı paneller konulabiliyor. O dediğim BOE panel daha çok A16 tarafında geliyor ama, genel olarak FX608 (WUXGA) kasalara AUO B160UAN07.K (AUO73B3) panel gelmiş. CPU + GPU load olarakta daha iyi değerlere sahip F16, X5T modelin tek artısı işlemci (+4 MB L3). F16 daha mantıklı olur o ikisi arasından, bütçenizi 65 bine zorlayabiliyorsanız o ikisine bakmanıza hiç gerek yok.
Tamamdır hocam. Bütçemi 65 bin yapamazsam F16'ya bakacağım. Son bir soru olarak F16'ya ekstra RAM takviyesi yapmama gerek var mı? Yapacak olursam eğer illa 5600MHz bir RAM mi almam gerekli? Örneğin şu RAM olur mu?

Tamamdır hocam. Bütçemi 65 bin yapamazsam F16'ya bakacağım. Son bir soru olarak F16'ya ekstra RAM takviyesi yapmama gerek var mı? Yapacak olursam eğer illa 5600MHz bir RAM mi almam gerekli? Örneğin şu RAM olur mu?

Oyunlarda ram tekleyebilir. Anlık takılmalar yani. Çift kanalda sorun minimuma iner. 16gb dolarsa daha belirgin yaşanır.

Beceremediğimden mi bilmiyorum kendim bakım yaptığımda TF 7 de fazla dayanamamıştı. İlk defa macun sürüşümden olabilir. Ama servisin MX4 veya daha kötüsünü kullandığına eminim.
Kendi sürdüğüm TF 7'yi de resim ekliyorum.

Spatula ile yaymaya kalkmadınız değil mi? O macun spatula ile yaymak için fazla katı bir kıvama sahip.

Spatula ile yaymaya kalkmadınız değil mi? O macun spatula ile yaymak için fazla katı bir kıvama sahip.
Ş-şey öyle yapmıştım. O zamanlar biraz cahillik vardı.

F16'nında en büyük sorunu bu olacak sanırım. Ekstra RAM şart fakat 16GB 5600MHz RAM'ler 7-8 bin TL. 😀
Hocam fiyatlar inince alabilirsiniz. Şuan ramlar çok pahalandı. Normalde 2,3bin tl falandı. Seneye yazın eklersiniz.

O macunu yaymak peygamber sabrı ister. Zamk ve çimento karışımı gibidir spatulaya yapışır, dağınık düzene neden olur. En mantıklısı işlemci çektirdiğinin yapısına göre çizgi veya nokta şeklinde bırakmak. Kendimi inşaatta mala ile harç süren usta gibi hissetmiştim ilk kullandığımda.

Öyle yaparım gibi hocam. Seneye yaza kadar götürür sanırım 16 GB.

Seneye RAM fiyatları sizce normale iner mi?

İnmez. Bellek üreticileri AI pazarına yoğunlaştı.

Ş-şey öyle yapmıştım. O zamanlar biraz cahillik vardı.

Hocam fiyatlar inince alabilirsiniz. Şuan ramlar çok pahalandı. Normalde 2,3bin tl falandı. Seneye yazın eklersiniz.
Ek bilgi daha: ID-Cooling Frost x45 veya Thermal Grizzly Duronaut kullanabilirsiniz. TG Duronaut şu an piyasada yok ama Frost x45 işinize yarayacaktır.