Devamlı vantilatör üfletemeyeceğine göre, aktif soğutma yapacaksın oyun esnasında da. Bunun en basit yöntemi ekran kartı üstüne fan dikmek olur. Diğer türlü aparat alman lazım. Oyundayken de ısınıyor Dual Rank. Yazın hele. Sadece testte soğutma yapmak mantıklı değil yani.

FCLK 2133 bir 2067 iş görmezmi tRFC en son çözüm olarak görsek.

FCLK 2133 kalacak 6400'de, daha düşük latency veriyor 2200'e göre. 2:3 oran var. tRFC 416 olmak zorunda şu anda yine hata verirse.

Devamlı vantilatör üfletemeyeceğine göre, aktif soğutma yapacaksın oyun esnasında da. Bunun en basit yöntemi ekran kartı üstüne fan dikmek olur. Diğer türlü aparat alman lazım. Oyundayken de ısınıyor Dual rank. Yazın hele. Sadece testte soğutma yapmak mantıklı değil yani.

15dk dolunca hocam, 1-2-0 deneyeyim mi Nitro'da.

tRFC 120 ns kullanmaya devam edersen oyun esnasında da vantilatör üfletmen lazım, onu da aklında bulundur. Yoksa keskinlik kaybolur.

1-2-0 çok zorlar ama bakarsın.

Canım hocam, oyun saatlerce oynuyorum. Kasadaki fanlarım aktif Turbo mod kullanıyorum. 3 fan ve kasa kapagı acık. Oyunda hw info alta bakıyorum. Max cıktıgı deger 43 derece.

Canım hocam, oyun saatlerce oynuyorum. Kasadaki fanlarım aktif Turbo mod kullanıyorum. 3 fan ve kasa kapagı acık. Oyunda hw info alta bakıyorum. Max cıktıgı deger 43 derece.

Valorant RAM fazla yüklenmiyor. Sıcaklığı yeterli buluyorum.

Valorant RAM fazla yüklenmiyor. Sıcaklığı yeterli buluyorum.

Yazın 45 üzeri görürse herhangi bir modül, performans kısabilir oyunlarda ya da Crash, mavi ekran verebilir.

Bir de RAM'in çiplerin iç sıcaklığı ile orada görünen SPD sensör sıcaklığı ayrı şeyler. RAM iç sıcaklığı daha fazla normalde, sana tahmini değer sunuyor 43 diye.

Yazın 45 üzeri görürse herhangi bir modül, performans kısabilir oyunlarda ya da crash, mavi ekran verebilir.

Ekran kartı üstü yer yok, sıvı sogutmamdaki 1 fanı alıpyukarıdan RAM'e doğru üfletme yapacagım.

Ekran kartı üstü yer yok, sıvı sogutmamdaki 1 fanı alıpyukarıdan RAM'e doğru üfletme yapacagım.

15dk test bitti sorun yok, fan ekleyip. 1-2-0 deneyeceğim.

Kasa ön 3 fan sıvı sogutmanın coklayıcı ile baglamıstım. En alta PSU'ya doğru gideni iptal ettim. Yukarıdan RAM'a üfleyecek sekilde montajladım. BIOS %70 ayarladım, serin üflüyor. Boşta değer böyle.

Nitro 1-2-0 olarak ayarladım teste gireceğim.

1769279283646.webp

@Ayhan Dönmez bu 1-2-0 olmuyor patladı ne yapayım?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 58
  • image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 42
  • image.webp
    image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

Kasa ön 3 fan sıvı sogutmanın coklayıcı ile baglamıstım. En alta PSU'ya doğru gideni iptal ettim. Yukarıdan RAM'a üfleyecek sekilde montajladım. BIOS %70 ayarladım, serin üflüyor. Boşta değer böyle.

Nitro 1-2-0 olarak ayarladım teste gireceğim.

Eki Görüntüle 220929

@Ayhan Dönmez bu 1-2-0 olmuyor patladı ne yapayım?

@Bandırmalı1965 'nın LN2'siyle kapışır bu Setup.

Hocam Nitro patladı. Kaç yapayım? 1-2-1?

Elimde somun olsaydı, birkaç fan daha eklerdim.

@Bandırmalı1965 nerdesin hocam.

1-2-1 patladı.

1-2-1 patladı.

1-3-1 girdim bakalım. 15 dk geçmişti. 90 dakika alacağım teste.

Son düzenleme: