CL26'lar aşağı yukarı 600 dolar, arkadaş gitmeden önce tekrar bakarım.
Ona göre işlemci + RAM isteyebilirim.

Olmadı konu açarım, aktif stoklara bakıp karar veririz. ABD'de de şuan CL26 kitler kısıtlı. Hatta sizin önerdiğiniz 8000 CL38 G.Skill bile tek bir yerde var. (Newegg olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.)
O da non-rgb sürümü değil ama, ondaki PCB ve PMIC kontrolcü sebebiyle mi bilmiyorum OC'ya daha müsait özellikle non-rgb versiyonu, onu bulman zor. O yüzden işi garantiye alıp 2x24 almanı öneririm, 2x32 sevdası çok mantıklı değil gibi. 2x24 fazla fazla yeteceğini düşünüyorum sana 8000 frekans zorlarsın böylece.

Kötü bin gelmiştir diye yorumlayabilirim, 6000 C26 yapabiliyor musun veya 6200 C26? Belki IMC'nin de etkisi vardır, VDDIO veya Vsoc yükseltmeyi deneyebilirisin, ayrıca GDM açık kullanıyorsan hiçbir faydası olmayacak neredeyse CL değiştirmenin.

Kötü bin gelmiştir diye yorumlayabilirim, 6000 C26 yapabiliyor musun veya 6200 C26? Belki IMC'nin de etkisi vardır, VDDIO veya Vsoc yükseltmeyi deneyebilirisin, ayrıca GDM açık kullanıyorsan hiçbir faydası olmayacak neredeyse CL değiştirmenin.
6000 veya 6200de de c26 yapabiliyordum bir önceki 9800x3d'de. Vddio veya soc vs tüm voltaj kombinasyonlarını tek tek denedim hocam @deadfellow fayda sağlamamıştı. Dediğim gibi PHY'leri gevşetmek 6400 de c26 problemini çözdü. @Ayhan Dönmez in fikriydi o da. GDM enabled gerçekten faydası olmuyor mu CL düşürmenin?

@Melkor ne düşünüyor bu konuda.

@Bandırmalı1965 hocam siz ne diyorsunuz bu duruma?

Sendeki bu durum eski çiplerde de var mıydı, bu bir imc sorunu mu yoksa Hynix ic sorunu mu, onun üzerinde durmak lazım. 2.07 verip çipi yakmanın çok alemi yok bence :D 1.2 vddp 1.55 vddio limit sayılır zaten. @Ünsal İçmez

Eğer eski çiplerde bu vdd mevzusu yoksa o zaman işler değişir diğer üstatlar ne düşünüyor bu konuda onların fikrini almak lazım.

İmc.

@Melkor ne düşünüyor bu konuda.

@Bandırmalı1965 hocam siz ne diyorsunuz bu duruma?

Sendeki bu durum eski çiplerde de var mıydı, bu bir imc sorunu mu yoksa Hynix ic sorunu mu, onun üzerinde durmak lazım. 2.07 verip çipi yakmanın çok alemi yok bence :D 1.2 vddp 1.55 vddio limit sayılır zaten. @Ünsal İçmez

Eğer eski çiplerde bu vdd mevzusu yoksa o zaman işler değişir diğer üstatlar ne düşünüyor bu konuda onların fikrini almak lazım.

Hocam zaten 6000 C26 yapmak çok zorken 6000 C24 imkansıza yakın istenildiği kadar voltaj verilsin Buildzoid'in falan yapması lazım 6000 C26 gayet iyi.

@11115 Hocam X670E Tomahawk anakartım geçtigimiz ay servise gitti ve yamulan pinler değişti tam da bellek kontrolcüsüne denk gelen pinler yamulmuştu servisten aldım her zamanki gibi 6400mhz 28cl ayarlarımı yaptım taş gibi olan stabilite bir anda kayboldu muhtemelen bellek kontrolcüsüne giden pinlerin sinyalinden kaynaklı öyle yorumladım. Sorum şu referans olması adına bana paylaşabilecegeniz 6200mhz 26cl veya 6000mhz 26cl gdm kapalı zamanlamalarınız var mı gskill 6000mhz 28cl royal kit mevcut 7800x3d ile kullanıyorum bu bellek kontrolcü sorununu 6400mhz sınırlarına çıkmayarak düzeltebilecegime inanıyorum dediğim gibi referans olması adına 6000mhz-26cl zen timing değerleriniz refarans olarak varsa denemek istiyorum. İyi günler dilerim

@11115 Hocam X670E Tomahawk anakartım geçtigimiz ay servise gitti ve yamulan pinler değişti tam da bellek kontrolcüsüne denk gelen pinler yamulmuştu servisten aldım her zamanki gibi 6400mhz 28cl ayarlarımı yaptım taş gibi olan stabilite bir anda kayboldu muhtemelen bellek kontrolcüsüne giden pinlerin sinyalinden kaynaklı öyle yorumladım. Sorum şu referans olması adına bana paylaşabilecegeniz 6200mhz 26cl veya 6000mhz 26cl gdm kapalı zamanlamalarınız var mı gskill 6000mhz 28cl royal kit mevcut 7800x3d ile kullanıyorum bu bellek kontrolcü sorununu 6400mhz sınırlarına çıkmayarak düzeltebilecegime inanıyorum dediğim gibi referans olması adına 6000mhz-26cl zen timing değerleriniz refarans olarak varsa denemek istiyorum. İyi günler dilerim

Buradan tam olarak hangi pinler yamuldu?

@Bandırmalı1965 Hocam ne düşünüyorsun bu yamulan pinler hakkında?

Hocam yamulduğunu fark etmeden önce pc dual channel boot yapmıyordu A1 de tek başına boot yapıyordu ardından ögrendim ki yamulmuş servis kaydında öyle yazıyordu ama saatlerce bakmama rağmen egrilik görememiştim servise göndermeden önce

Hocam yamulduğunu fark etmeden önce pc dual channel boot yapmıyordu A1 de tek başına boot yapıyordu ardından ögrendim ki yamulmuş servis kaydında öyle yazıyordu ama saatlerce bakmama rağmen egrilik görememiştim servise göndermeden önce
Tam olarak şu şekildeydi pc tamamen söktüm temizledim topladım boot olmadı single channel çalıştırınca boot oldu ardından servise gönderdim pin değişimi yapıldı dediler hangi pin oldugunu sordum bellek kontrolcüsü oldugunu söylediler